Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Követelhetek-e válás után asszonytartást, ha nincsen munkám?
Figyelt kérdés
2008. febr. 3. 17:38
1/9 anonim válasza:
Hm, váláskor igen, de úgy tudom azt csak akkor ítélik meg ha ´ö csalt meg vagy bánt veled rosszúl. Ha te ´léptél le akkor nem.
2/9 anonim válasza:
Ömagában az a tény, hogy nincs munkád még nem alapozza meg a házastársi tartást. Több tényezővel együtt (egészségi állapot, a házasság alatt volt-e munka, milyen okokból nincs munkád)vizsgálja a bíróság az asszonytartás megítélését.
3/9 anonim válasza:
szia.nekem dec.17-én volt a válásom.nem volt munkám.a bírónő feltette a kérdést hogy kérek e asszonytartást.jogilag adható nincs kötve feltételekhez.a bíróság dönt hogy odaítéli e.majd megkérdezte a volt férjemet hogy ő kér e férj tartást.mert már ilyen is van.néztem nagyot.úgyhogy vigyázat!ha te kérsz nehogy a férjed is kérjen.már csak azért is.
4/9 anonim válasza:
Kérheted igen, megnézik a férjed jövedelmét és az alapján döntenek.
Nekem megitélték....kőkemény 20e ft-ot 500e ft után amit egyáltalán nem volt hajlandó fizetni de ez már nem ide való.
Szóval csak kérjed!
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Csak azért nem mentem eddig ügyvédhez,mert külföldön élek,és nem áll módomban haza menni.Itt sem kolbászból van az a bizonyos...
2008. febr. 7. 15:50
6/9 anonim válasza:
Ahogy írtad,külföldön élsz,válás után.Ha esetleg megítélne a bíróság 20 ezer ft-ot,mire jutnál kb.70 eu-ból?Miből fizeted a fenntartásodat?Mégis meddig felelős a volt férj a volt felesége életviteléért?Te meddig éreznéd igazságosnak,hogy a volt férjedet eltartsd?
7/9 A kérdező kommentje:
A tegnapi válaszolónak üzenem,hogy nem vagyok elválva,és a férjem is külföldön él.Sőt egyazon városban lakunk.Én itt jöttem el tőle,úgy,hogy semmit nem segített nekem.Senki ne gondolja azt,hogy aki nem Mo.-on él,annak fenékig tejfel...
Köszönöm a megtisztelő válaszát,de kérem,inkább ne írjon hülyeségeket.Tisztelettel üdvözlöm!
2008. febr. 22. 22:58
8/9 anonim válasza:
A férjednek is jár egy új élet ahogy neked is. Mi értelme van egymást cseszegetni még ilyen tartásdíjjal. Inkább menj el dolgozni és ne mástól várd el azt, hogy eltartson és megoldja helyetted a gondokat.
9/9 anonim válasza:
Régebben kérhettél volna, de ez már nem bevett joggyakorlat Magyarországon. Rendkívüli esetben kérhetsz. Esetek: Tartósan munkaképtelen vagy, leszázalékolt, stb... Egy szó, mint száz, az elkövetkezendő időben nem leszel aktív keresőképes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!