Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rám küldheti a végrehajtót az exnejem, ha segélyen vagyok és havi 5000 ft-al kevesebb Gy. Tartásdíjat vonnak? És ha indítanék csökkentési pert?
"Azt mondták, hogy segélyemből max 33%-ot vonhatnak"
Ezt ki mondta? Mert ha törvényileg így van szabályozva akkor azt a bíróság egy gyermektartás megállapításánál nem bírálhatja felül.
Igaz, a segélyből csak 33%-ot vonhatnak. Éppen ma jártam utána. Ellenben, mivel a hivatal kevesebbet von, így az ellátás végén kiállít egy számlát, miszerint a végzéshez képest mennyi a tartozásod. És ez bizony, mivel van fix összeg is a végzésedben, bizony behajtható. Mindamellett megteheted, hogy a hiányzó összeget pótolod önként, és akkor az erről szóló bizonylatot a végrehajtónak bemutatva máris nem hajt végre. Egyébként nem bántásképpen, de a 17 ezer forint gyermektartás is nagyon kevés egy gyermek után. Tudom, nem lehet könnyű ekkora összegből megélni, sőt, mondhatni lehetetlen, de a gyermekről a saját károdra is köteles vagy gondoskodni, ahogy az édesanyja is.
Remélem mihamarabb találsz munkát, és megoldódik a probléma!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!