Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A szüleim most válnak és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szüleim most válnak és totál magam alatt vagyok ettöl az egésztől. :S Kb 1 hónapja jelentették be, hogy vége és azóta étvágyam sincs nagyon meg aludni is alig bírok. :S Lehetséges az, hogy így jön ki rajtam ez az egész válos dolog?

Figyelt kérdés
Kikészültem.:S
2010. dec. 12. 18:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
szerintem 15 évsen elég nagy vagy és fel kell tudnod dolgozni.. attól hogy elválnak a szüleid ugyanúgy velük lehetsz csak külön-külön.
2010. dec. 12. 19:21
 12/12 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom, hogy keresztül kell menned ezen. Az elfojtott stressztől és feszültségtől, tehetetlenségtől vagy így kibukva szerintem, szóval meg kellene próbálnod feldolgoznod magadban, hogy ezután másképp lesznek a dolgok.

Mi a legfájóbb számodra abban, hogy elválnak? Az, hogy nem lehetsz velük akkor, amikor akarsz? Vagy inkább az, hogy a két ember, aki számodra fontos, már nem szereti egymást? Először is ülj le, és elemezd ki magadban a helyzetet. Próbáld megtervezni, hogyan telnek ezek után a napjaid. Mikor tudsz találkozni apáddal, és mégis miféle változásokkal kell szembenézned ezután. Biztos lesznek dolgok, ami miatt aktívabban részt kell majd venned a családi hétköznapokban, pl a testvéreid kisebbek, talán többet kell nekik segítened a tanulásban, vagy a házimunkában, mivel az egyik szülőd kiesett. Szerintem nincs annál nyomasztóbb, mint amikor valaki előtt zavaros a jövő! Engem legalábbis a kiszámíthatatlanság szokott padlóra küldeni.

Sokat segíthet, ha egyenként le tudsz ülni a szüleiddel, biztosítod őket arról, hogy elfogadod a döntésüket, bízol benne, hogy alaposan átrágták a döntést, és valóban így lesz a legjobb mindenkinek. Kérd, hogy mondják el, mire számíthatsz a válás után, mi fog változni. Te vagy a legidősebb, úgyhogy sajnos neked kell egy kicsit felnőtt módjára viselkedned..

A testvéreid biztosan kétségbe vannak esve, de a korukra jellemző ál-nemtörődömséggel leplezni próbálják érzéseiket. Szerintem még inkább megviseli őket, mint téged, hiszen te legbelül tudod, nem dől össze a világ. Idővel megnyugszanak majd, de szerintem fontos, hogy közben ne a drámát lássák maguk körül: próbálj visszatérni a mindennapokba, és a lehetőségekhez képest természetesen viselkedni. Te vagy a legidősebb, és ha nem is mondják, felnéznek rád, bíznak benned: ha te rendben vagy, ők is nagyobb biztonságban érzik magukat.

Tényleg nem dől össze a világ, csak változik. A szüleitek szeretnek titeket, és hidd el, ha 3 gyerek mellett válásra adják a fejüket, akkor már nagyon régen nem nem működik a kapcsolat közöttük. Remélem megérted, hogy tovább akarnak lépni, és talán egyszer majd egy másik ember mellett ismét boldog életet élni.

Ha ezt belátod, akkor nem lesz szükséged pszichológusra, csak egy kis időre, hogy elfogadd az új helyzetet.

Sok sikert, kitartást!

2010. dec. 12. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!