Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Döcögős válóper? Felperes jelezte keresetében, hogy a vagyonmegosztást külön perben kívánja megoldani. Alperes nem akar válni. Nincs közös megegyezés. Gyerek nincs. Ügyvéd nincs.
Sajnos az alapkérdésre nem kaptam választ. Úgy tudom max. 2 tárgyalás után ki kell mondani a válást, még akkor is, ha alperes meg se jelenne.
A vagyonmegosztást pedig azért kérte külön, mert az hosszadalmas, de azt már elváltként vinné végig.
Kedves Kérdező!
Olyan nincs, hogy a bíró "6 hónapra felfüggeszti" az ügyet.
Valószínűleg szünetelésre gondolsz, ezt lehet 6 hónapra kérni, megegyezés reményében, de ehhez mind a két fél hozzájárulására szükség van.
Te ezek szerint ehhez hozzájárultál, most meg szídod a bíróságot.
A 6 hónapon belül bármikor kérheted az eljárás folytatását, rajta.
egy ügyvéd
Kedves Ügyvéd!
Köszönöm válaszod, hál isten nem az én ügyem, biztos szüneteltetés a jó szó, ezek szerint a bírónő arra vár, hogy visszavonják a 6 hó alatt a keresetet.
De akkor mit jelent az, hogy a per kimenetele érdekében 6 hó alatt oldják meg a lakást? ne haragudj, ha fárasztottalak, de adj még egy választ, ha felperes kéri a folytatást és nincs megegyezés, akkor mi van?
Kérdező! Ha a 6 hónapon belül senki sem kéri a per folytatását, a per megszűnik, erre felhívom a figyelmeteket.
Ha viszont bármelyik fél kéri, akkor folytatni KELL.
Nem muszáj megegyezni, ha nem sikerül - a folytatás iránti kérelembe ilyenkor ajánlatos beleírni, hogy a megegyezés nem sikerül -, ez esetben a bíró fog dönteni.
(utolsó voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!