Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ki hogy tudott erőt meríteni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki hogy tudott erőt meríteni a váláshoz? Idegileg?

Figyelt kérdés

Sziasztok 9 év után 2 gyerekkel mögöttünk kellett meghoznom a döntést. Meghoztam de őrlödök. Rossz látnom. A karácsonyt gyerekek miatt sem szerettem volna elcseszni. De úgy hozta az élet hogy most csapódott sajnos. :( Ezt hogy lehet lelkileg túl élni? Végig vinni? Gyerekeknek finoman el mondva? Egyik nem érzékelne sokat 1,5 éves. Viszont van egy 7,5 éves is. Neki miképp? Közben az agyam egyik fele kinek fogok kelleni 2 gyerekkel idővel x év,idő után?:((((( pfuuu

Köszönöm aki segit

28/N

2023. dec. 24. 23:51
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%
Szia, szerintem feltehetőleg van oka a válásodnak. Nyílván egy kapcsolat akkor bomlik meg ha a párt alkotó személyek nem érzik jól magukat benne. Döntöttél, nyílván ez nehézzé válhat, rányomhatja a bélyegét a döntésre a karácsony, majd az újév stb.. Gyerekekkel beszélj, nyilván az ő nyelvükkel. Kinél maradnak a kicsik, nálad, vagy a volt párodnál? Ez is fontos tényező.
2023. dec. 25. 00:44
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az #1-es is írja, oka van amiért elváltál, ez legyen a szemed előtt. A másik, hogy inkább a válás, mintsem leélni egy életet boldogtalanul, ami át fog sugárzódni a gyermekeidre is!

A férjeddel meg üljetek le és próbáljátok emberi hangon megbeszélni a jövőt, mit mondtok a gyerekeknek, a láthatás, gyerektartás, vagyonmegosztás kérdéseit.

2023. dec. 25. 00:54
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Sosem értettem ezt a kinek fogok kelleni 2 gyerekkel dumát...

Miért kell ennyire félni az egyedülléttöl? Hidd el, egyedül is sokkal jobb mint egy hülyével.

Én elváltam, egyedül voltam jó ideig, aztán volt párkapcsolatom is sok évig. Most megint egyedül és ezen nem is kívánok változtatni. Ennél nyugisabb élet nincs.

Férjnél már voltam, gyerekeim már nagyok, nem érzem hogy bármiből is kimaradtam volna.

Most azt csinálok amit akarok és nincs senki aki idegesítene közben😁

2023. dec. 25. 05:50
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
Dugni jó leszel valakinek, de többet ne várj egy normális értékrendű embertől.
2023. dec. 25. 07:04
 5/14 anonim ***** válasza:
63%
A válás a legjelentéktelenebb része az egésznek. Formaság, hogy jogilag is különállók vagytok egymástól. Átgondolt döntések után ez már szinte jelentéktelen lépés. Sokkal fontosabb, hogy a különélés, a normális lezárása a kapcsolatnak átgondolt legyen. A gyerekek és az anyagi dolgok miatti felelősség minden résztvevő számára a lehető legkevésbé legyen megterhelő. Persze, sok kapcsolatban ez nem tud működni, mert van aki elárulva érzi magát. Ez is érthető. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy azok az emberek, akik közös döntés során jutottak el odáig, hogy gyereket is vállalnak, azoknak sokkal nagyobb a felelősségük, hogy ne egy bosszúhadjárat része legyen a közös élet felszámolása. Az, hogy akárhány évesen kinek fogsz kelleni a legutolsó kérdés a sorban. Idő mire feldolgozod a kudarcot , a döntést, a következményeket. Berendezkedsz egy új életre, átgondolod, hogy mi volt a részed az egészben. Amikor majd helyére kerülnek a dolgok, ráérsz foglalkozni azzal, hogy milyen következő kapcsolatot szeretnél.
2023. dec. 25. 10:19
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Utolsó köszi. Nyilván a legutolsó része a jövő csak minden kavarog a fejemben tudod :( Nem szeretnék bosszú hadjáratot sem semmi ilyet. És a gyerekeket pláne nem tiltom tőle, sőt szeretném ha ők úgymond nem sokat vennének észre ebből ami velünk van. Bármikor láthatná őket. Szóval egy békés lezárásban reménykedek. Persze érzelmileg ez már más tészta...
2023. dec. 25. 11:41
 7/14 anonim ***** válasza:
Érzelmileg úgy könnyebb talán, ha nem hagyod magad a veszteségben dagonyázni. Feladatokban és rövidtávú célokban gondolkodj. A megoldás keresés sokszor segít nem gondolni arra, ami fáj.
2023. dec. 25. 15:36
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Férfiként válaszolok a saját tapasztalatom szerint. Nekem az adott erőt, hogy láttam más házasságokat, amik igazán elcseszettek voltak, de gyerek miatt folytatták. A gyerekek egy életre megsínylették, hogy nem látták a szüleiket boldogan. Rossz mintákat, sémákat kaptak. Erőt adott, hogy ha válunk akkor van esély arra, hogy nekik jobb legyen. Szóval a kissebbik rosszat választottuk.

Kommunikálni, pedig a saját koruknak megfelelően, ebben segíthet egy gyermek pszichológus. Egy konzultációt megér a téma.

Utolsó felvetésedre:

Az hogy van gyereked azt nem stigmaképp kell kezelni a társkeresésbe. Én 32 vagyok 2 gyerekkel ha ezt nem fogadja el a kiszemelt, azzal semmi gond. Ha mi össze futnánk, és szimpatikus vagy akkor azonnal rádmozdulnék, hamarabb mint egy 28 éves gyermektelenre.

2023. dec. 25. 18:04
 9/14 anonim ***** válasza:

Minden kezdet nehéz.

Inkább gratula hogy mertél lépni.

Ne félj, dolgozz magadon, nézzél ki jól, sportolj, ne hizzal el.

Ha megtudsz állni a labadon az már hatalmas dolog . Erre nem minden nő lenne képes , vagy ott a félelem, de neked volt merszed. Alakits kapcsolatokat ne huzodj be. Ez az egyik legfontosabb!!

jan. 2. 15:30
 10/14 anonim ***** válasza:
8# nagyon igaz amit írtál, egyetértek ##
jan. 2. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!