Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Apa vagy anya? Miért nem tud két éve dönteni a bíróság?
Novemberben volt két éve, hogy válunk. Akkor volt a gyerekünk öt éves. Az óvoda és a pszichológus szakértő is mellettem, az anya mellett tette le a voksot. A bíró mégsem helyezte el nálam a gyereket, új szakértőt rendelt ki és úgy érzem az apához húz a szíve. Egyik rokonom bíró, szerinte olyan ritka, amikor az apa normális (nem iszik, nem verekszik és jól keres) és akarja a gyereket, hogy csupán ez is meghatja a bíróságot.
Én is normális anya vagyok, kvalitásaim legalább olyanok, mint az apjának. Akkor miért nem dönt a bíró mellettem?
Mindenkepp ez a kozos felugyelet lenne a legjobb megoldas tenyleg. Ezt nem szeretnetek?
Nagyon sajnalom a kicsit, mert tenyleg az meg, a birosag nem gondolkozik ilyenkor? Nem szamit ilyenkor a nyomorult gyerek lelkiallapota?
Nem tudom a valaszt a kerdesedre, ilyet meg nem is hallottam. Nekem egyik munkatarsnomtol a ferje elperelte a gyereket, de ott konnyen ment. A csajnak semmije, a ffi milliomos volt. En nem ertek hozza, de a kicsidet nagyon-nagyon sajnalom. Az enyem is ennyi idos, es annyira erzekenyek ok!!!!
Remelem jol alakul minden!
Te is leírtad a választ... Mert ugyanolyanok a kvalitásaid, mint az apának. Miért lenne neked több jogod a gyerekhez, mint az apának? Tudod, 50-50% a gyerek genetikai állománya. Csak azért mert te szülted, még nem lehetsz előnyben.
De a legnagyobb probléma az, hogy ezt nem a bíróságnak kellene eldöntenie, hanem nektek. Ez lenne a gyerek érdeke, de sajnos sok szülő leragad a saját érdekeinél, és nem a gyereket nézik...
Köszi a válaszokat. Látom, néhány dolgot kihagytam:
- a felügyelet közös, az elhelyezésről megy a vita. ez két különböző dolog.
- mi nem tudunk dönteni semmiben, sajnos még a köszönésemet sem fogadja a volt férjem és meg van arról győződve, hogy csak nála lehetne megfelelő helyen a gyerek (összejött az óvónőjével és ő is erre biztatja - a csajt meg persze szereti a kicsi, melyik gyerek nem szereti az óvónőjét?!) amúgymár igen, iskolás.
- ügyvédem van természetesen, de nem tudja gyorsítani a dolgot.
- elfogultságból másik bíró?! necces. a mostani bíró a városi bíróság elnöke, ő ellene másik bíró nem ítélne...
- jelenleg egy ideiglenes intézkedéssel hétközben nálam van a gyermek, hétvégenként pedig az apjánál. időben így nagyjából egyenlő az elosztás, igaz, nekem csak a kötelezettségek jutnak, de nem baj. tőlem véglegesen is maradhatna így, de az apja szerint nem.
Mikor lesz ennek vége és hogyan? Lassan tönkremegyek ebben.
Van még ötletetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!