Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás gyerekelhelyezés?
Abban kérném a segítségeteket, hogy amikor a válás zajlik, mi alapján dönt a bíróság, hogy az anyának ítéljék a kizárólagos felügyeleti jogot? Mik azok a dolgok, amiket figyelembe vesznek? Mit tett /nem tett apuka? A még férjem szerint nem fogják nekem ítélni a gyereket, mert kevesebb a jövedelmem, mint az övé. Azzal tisztában vagyok, hogy nem ez alapján ítélnek, de az osztott felügyelete jogot nem szeretném elfogadni. Az elmúlt négy évben (négy és fél éves a gyerek) sehol sem volt a gyereke életében, baba korától egész nap egyedül voltam vele, akár orvoshoz kellett vinni akár boltba mentünk, mindent én intéztem. Nem is különösebben jó a kapcsolata a gyerekkel, fő programjuk a tv nézés, sem az udvarra nem viszi el, sem egy fagyizás nem jut eszébe, vagy társasjátékhoz nincs soha kedve, csak a tv nézés.
Köszönöm szépen előre is!
Ez pont tavaly változott. Most már elég, ha az egyik fél kezdeményezi a váltott felügyeletet. Így, ha a férjed tényleg akarja, valószínűleg meg is fogja kapni.
Viszont: ennek is vannak feltételei. Ugyanabba az oviba tudják vinni a gyereket, például. Tehát 100 km távolságra nem tudnak költözni egymástól.
A legtöbb férj ilyenkor egyszerűen csak szívatni akarja a feleségét. Bele se gondol, ha a gyerek abban a két hétben beteg, akkor ő lesz vele táppénzen. Ő kel hozzá, ha este inni kér vagy felriad. Neki kell rá mosni, főzni, takarítani. A ruhákat, egyebeket is illik 50-50% felezni, majd rájön, hogy mennyibe is kerül a gyerek. Ilyenkor vagy gyorsan beújítanak valami pótanyut, akinek ezt lepasszolják, vagy rájönnek, hogy mégis jobban járnak, ha kéthetente előadják egy napig a szuperaput és fizetnek.
A gyakorlatban még mindig az van, hogy a többségnek a szája nagy, és csak fenyegetőzik, hogy elperli a gyereket. A gyerektartást igyekeznek a lehetséges minimumra szorítani, aztán oldd meg egyedül, ahogy tudod. Főleg, ha új nő is képben van, akkor örülj, ha láthatásra előkerül néha.
Kb. 1 hónap után sírva könyörög majd neked, ha nem lesz senki, akinek lepasszolhatja. Az ilyen apának nem nevezhető farkak csak erőfitogtatásként akarják elperelni a gyereket az anyjuktól. Aztán meg ha megvan, nagy ívben leszarják a gyereket. Egyszerűen nincsen annyi agyuk, hogy a gyerek nevelése, gondozása nem abból áll, hogy a bíróságon fitogtathassa, hogy ő erős jani, aztán majd megmutatja neked is meg mindenkinek is, hogy mire is képes.
Nem kell komolyan venni, ez is csak egy önző, egoista idióta, akinek fingja sincs semmiről. Majd rájön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!