Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha rugalmasan van kezelve a láthatás (hivatalosan), akkor az anya elvárhatja, hogy már napokkal előre leegyeztessék a hétvégét (mettől meddig lesznek az adott héten az apánál a gyerekek)? Jogos az elvárás az anya részéről?
Itt inkább azt kéne megértsd, hogy mindenkit kell tisztelni, függetlenül attól, hogy volt házastárs és netán nem volt békés az elválás.
És a tisztelethez tartozik az is, hogy a másikkal egyeztetünk az időbeosztásáról.
Oda-vissza meg kell ezt beszélni. Hozzám is bármikor jöhetnek a gyerekeim ha az exemnek dolga lenne, ilyenkor rámír és ha nincs semmi akkor megyek értük. Ebből soha nem volt gond.
Neki is van élete, meg esetleg ismerkedne is. Nem állíthatsz te sem csak úgy váratlanul oda, és viheted vissza a gyerekeidet ha ő éppen még nincs otthon.
Jogos elvárás, igen. Tudom, hogy egészen hihetetlen, de neki is van élete a válás után, és nem köteles 0-24 azt várni, hogy mikor mész a gyerekeidért.
Teljesen más, ha fix időpontok vannak, és akár hetekre, hónapokra is lehet előre készülni.
Vagy jobban élvezné a kedves édesapa, ha a gyerekei egész nyáriszünetben az ajtóban ülnek ugrásra kész? Nehogy közös programot szervezzen az anyjuk, mert mi van, ha jössz?
Illetve az a kérdés, hogy te mit reagálsz, ha mennél értük, esetleg az ajtóban vagy, és nincsenek otthon? Ilyen esetben a kiakadás se jogos. Normális ember bejelentkezik akkor is, ha a családtagjaihoz megy.
Bárkivel, akár haverokkal tervez az ember valamit vagy a szerelőt várja, jogos elvárás, hogy tudja, mikor jön az illető és ne gondolatot kelljen olvasnia. Az más, ha közbe jön valami, ez megtörténhet. Akár ha ottraadnak a vidámparkban vagy késik a vonat vagy túlóra van... stb. De kiszúrás, ha egy napig otthon kell várni bárkire, mert ahelyett egy csomó mindent mást lehetne csinálni.
Elváltaknál szerintem ez félig a bosszú része tud lenni, félig annyira nem hajlandó egyik fél sem kommunikálni (mert minden fáj), hogy még ebből is ki-van-jobban-megsértődve játszmát csinálnak. Szerintem ez esetben egyszerűbb előtte pár nappal írásban megkérdezni tárgyilagosan, hogy "mikor jöttök?" akkor írásban válaszol és nincs az, hogy ki hogy emlékezett meg ki hogy értette félre. Ha meg így sem válaszol, akkor meg egyszerűen ne alkalmazkodj hozzá, várjon ő az ajtó előtt.
Igen, elvárhatja az anya. Nem a seggedből rángatod elő, hogy úgy ugráljon az utolsó pillanatban, ahogy te fütyülsz.
Én nem napokkal előtte, hanem egy héttel előtte várnám el, hogy lehessen tervezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!