Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A volt élettársnak is fizetnie...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A volt élettársnak is fizetnie kell a személyi kölcsönt, ha felbomlott a kapcsolat?

Figyelt kérdés
A párom pár éve az akkori élettársával vett fel személyi kölcsönt. Különváltak és a leányzó nem vett részt kezesként, azt viszont nem tudom, hogy társ adósként igen. Megállapodtak abban, hogy a lány is fizeti a kölcsön felét, mivel mindketten felhasználták különböző dolgokra. Azonban már több mint 1 éve nem fizeti azt a bizonyos összeget. Ez az ügy jogi úton megoldható lehet? A párom anyagilag emiatt tönkrement, mert több hitelt is felvettek még akkor együtt. Kb. 1 évig éltek egy háztartásban, nem tudom ez számít e valamit. Ha jogilag megoldható, milyen papírok szükségesek hozzá?
2010. szept. 20. 15:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha a lány semmit nem írt alá csak megbeszélték hogy majd fizet bele, akkor nem kell fizetnie. Vagyis kellene csak ugye ezt sehogy sem fogjátok bebizonyítani.
2010. szept. 20. 15:15
 2/13 A kérdező kommentje:
Csak azt nem értem, hogy ha vki nagyobb összeget vesz fel (pl. 800 e ft-ot), akkor elvileg kellene kezes vagy társadós, ahhoz hogy a szerződés létrejöjjön. Vagy nem?
2010. szept. 20. 15:42
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Az adóstársnak az a lényehe, hogyha az adós nem fizet akkor neki kell. Nem a fele hitel az adósé, fele az adóstársé.

Magyarul ha a párod nem fizeti a kölcsönt, akkor a csajon fogják követelni. De a párod bár-listás lesz.

Kezes már nem nagyon létezik.

2010. szept. 20. 15:51
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, picit figyelmetlenül olvastam.

Ha nem vett részt az ügyletben (nem adóstárs), akkor halott dolog behajtani rajta. Mivel csak élettársak voltak, ha az nem bejelentett, akkor nem alkotnak vagyonközösséget.

Polgári peres eljárással lehet minimális esély bahajtani rajta, mondjuk ha van a párodnak valami bizonyitéka, hogy odaadta neki (átutalási bizonylat?).

Előző

2010. szept. 20. 15:54
 5/13 anonim ***** válasza:
51%
nem feltétlenül kell adóstárs. a személyi kölvsön pl olyan h a fizetésed 10x-e. ha csak a párod nevén van,nem kötelezhető rá az ex h fizessen. 10 év együttélés után számít jogilag is kapcsolatnak a kapcsolat ha nem házasság addig nem
2010. szept. 20. 15:55
 6/13 A kérdező kommentje:
A párom szerint a szerződéseken csak az ő és az ügyintéző neve van. Nem vettem fel még hitelt, ezért vagyok tanácstalan e téren. De nem úgy van, hogy kell még egy tanú is, ahhoz, hogy valaki felvegyen egy nagyobb összeget?
2010. szept. 20. 15:55
 7/13 A kérdező kommentje:
Be volt jelentve, hogy a csaj ott lakott és elég sok dolgot vett azon az összegen.
2010. szept. 20. 15:56
 8/13 anonim ***** válasza:
A tanú azt bizonyitja hogy szabad akaratából irta alá a papírokat. Nem mindig kell.
2010. szept. 20. 15:56
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

A tanú nem felel a vagyonával.. Sajna tényleg nincs mit tenni. Kinél van az, amit a pénzen vettek? Mert ha nálatok, akkor nincs is ok h ő fizessen.

Örüljetek hogy csak 800ezer a hitel és nem több millió:S ilyen is van sajns.

2010. szept. 20. 16:48
 10/13 A kérdező kommentje:
Szóval a hitel 1,5 M :S És a csaj szüleinél van 800 e Ft ebből az összegből.
2010. szept. 20. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!