Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan mondjuk el a gyerekeknek, hogy elválunk?
Már hónapok óta feszült volt a helyzet, végül én adtam be a válókeresetet. Előtte próbáltuk újrakezdeni, de 2 napig sem tartott a béke.
Aláírtuk a közös megegyezés papírjait, pár hét és meglesz az első tárgyalás.
A házat, amelyben laktunk, már eladtuk, 1 hónap és át is kell adnunk. Én a gyerekekkel átmenetileg szüleimhez költözök,kb 1.5 hónap amíg be tudunk költözni az új lakásba, közben párom albérletet keres hamarosan.
Holnap költözök át a gyerekekkel szüleimhez, de egyelőre még csak annyit tudnak, hogy azért mert a házból már lassan ki kell pakolni, ill. nyári szünetben a mamáék fognak rájuk vigyázni többnyire.
11, 9 és 7.5 éves gyerekek.
A tanévzárás miatt vártunk eddig a bejelentéssel, ne befolyásolja őket negatívan a témazárók megírása előtt pl. Holnap vége az iskolának - de még mindig nincs szívem elmondani nekik, mert hétfőtől mennek táborozni, 1-1 hétre, váltásban. Ottalvós tábor a kisebbeké.
Indítsam el egy ottalvós táborba elsős és másodikos gyerekeket, hogy előtte rájukborítok egy ilyen hìrt?? Vagy utána követő héten a nagyfiú megy sporttáborba, ami nem ottalvós ugyan, de nagyon-nagyon várja. Rontsam el a kedvét a hírrel? Az első tárgyalás egyébként pont ezen a héten lesz, amikor ő sporttáborban lesz.
Vagy várjam ki még ezt a 2 hetet így boldog tudatlanságban? Utána is lesz még 1-1 tábor, de csak pár hétre rá.
Minden hsz érdekel, az is úgy általànosságban is, hogy ti konkrétan mit mondtatok a gyerekeknek az egészről, és mikor?
Köszönöm.
Anyu és apu nagyon szerették egymást,de rájöttünk,hogy már nincs meg az a tűz ami a szerelemhez kell.
Külön fogunk költözni apátol,de attol ugyan úgy szeretünk benneteket,csak mostmár apa és anya nem puszilózik,hanem ölelkezik.
Ezt a nyelvet megérti mind a 3 gyerek.
Azért félelmetes,hogy 3 gyerek után jöttetek rá,hogy nem fog menni..
Mindenesetre tudatosítani kell a gyerekekben,hogy őket ugyanúgy szeretitek mint előtte és bármikor fordulhatnak mindkettőtökhöz!
Mind a ketten legyetek ott a beszélhetésnél, ez egy sorsdöntő dolog számukra.
Mégha csak a tűz hiányozna...:)
De köszönöm a hsz-edet 12es!
Házasságunk 4. évében már 3 gyermekünk volt azóta eltelt még 7 év - igen, sajnos lehetséges, hogy ennyi idő alatt nagyon negatív irányban változzanak meg a dolgok.:(
Ne bonyolítsátok túl, a cicoma csak ront rajta. Elvált szülők gyereke vagyok és a mai napig beleborzongok az emlékbe, hogy apám elém áll a semmiből meg boldog családképből, hogy ő nagyon szeret engem, de egy másik nénit jobban szereti anyánál (14 voltam...) és hogy értsem meg, hogy ezt nem lehet elfojtani blabla. Azt tartottam volna a legkorrektebbnek, ha mindketten elém állnak és azt mondják hogy lehet hogy nem úgy tűnt az elmúlt időben, de már nem működnek köztük a dolgok és elválnak. Aztán nyíltan: apa az anyjához költözik, de azért hetente látogat majd, vagy én is látogathatom, mi meg anyával maradunk a házban.
Ez az apa és anya attól szeret téged szöveg szerintem nem odavaló, hacsak nem kérdez rá kifejezetten a gyerek. Úgyis sokk lesz neki(k) a válás híre, felesleges a sallang.
Köszönöm 14es! Sokkoló lehet egy ilyen hír, ezért is félek hogy fogják fogadni a gyerekek.
De a másik oldalon meg tudom hogy milyen pusztító volt napi szinten a családi életünk. Azt sem szerettem volna folytatni.
Mond ezt:
-Nem mi vagyunk az igazi szüleitek, örökbe fogadtunk titeket!
_csak vicc volt , elválunk apátokkal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!