Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek?? Hogy várjam ki a bírósági végzést, ha a fiam nincs itt? Hogy maradjak erős? Mennyi esélyem van? Mennyire indulok hátrányból?
Sziasztok!
Írtam már ki hasonló kérdést, csak azóta történtek változások, s ezekről szeretnék kérdezni, hogy mennyi esélyem van a bíróságon így?!
Van egy 3 hónapos kisfiam.
Az apja nem hajlandó vissza adni nekem a gyermekem.
50-50%, értem én, de az anyja én vagyok.
Terhességem alatt elhagyott, akkor nem kellett a gyerek, ki is jelentette világosan, most pedig kell..
1 hónapos koráig itthon voltam a gyerekkel, majd 4 hetes kora után vissza költöztünk hozzá, meg a nagymamához…🙂
Történtek dolgok, fenyegetések, stb, haza akartam jönni, akkor konkrétan nem engedtek.
Múlthét pénteken sajnos, hogy rendezkedni tudjak, ott kellett hagyjam a gyermekem.
Érte mentem, múlthéten az volt a “kifogása” az apának, hogy este utaztatnám vonattal, telekocsival, a telekocsiba egyedül voltam, vonaton sem voltak valami sokan. Csak estére értem volna haza, rendben. Érte mentem kocsival! Akkor sem..
Milyen dolog ez?
2x mentem a gyermekért, 2x nem adták ide…
Rendőrrel mentem a gyerekért ráadásul!
Bírósági végzés, folyamatosan..
De basszus, hogy tudjam kivárni a bírósági végzést a gyerekem nélkül???
Azt mondták érte megyek, ide adják!!
S nincs itt velem a kisfiam….:(
Gyesen vagyok, a 3 hós csecsemőmmel, aki az apjánál van..
Szóval nem, nem igazán lehetséges.
A keresetet pedig ma fogom beadni, mert kell a gyeses papír, hogy bizonyítsam, hogy én kapom a gyest, én veszem igénybe a gyermekre
Milyen 100ezer forint? Mivel mentél, helikopterrel? Az ilyen túlzásokkal és drámázással csak saját magad hitelteleníted el. A pasinak nem lesz nehéz dolga, hogy beszámíthatatlannak, alkalmatlannak állítson be, ha őrültként viselkedsz.
Saját elmondásod szerint azért mentél el, mert veszélyben érezted magad, de a gyereket meg otthagytad. Ez nagyon nem a te oldaladra dönti a mérleget. Az össze-vissza kapkodás helyett beszélj ügyvéddel és keress fel egy segélyszervezetet, mondjuk nane.
#8:
Nem is arra gondoltam. Hanem hogy kínzás…
A baba születéskor tudtommal az anya lakcímét kapja, a változtatáshoz pedig mindkét szülő aláírása kell. Tehát ez kérdés, hogy hivatalosan most hol is laktok, főleg, hogy már ide-oda költöztél vele. Ha az apjánál laktok, nem zárhat ki. Ha nálad, haza kell engednie a gyereket.
Tényleg hülyeség volt ilyen messzire utazni (pláne, ha előtte bejelentetted, hogy elhagyod?), ha nincs rá pénzed, ne kószálj ide-oda. Ekkora gyerek mellől meg nem lép le az ember 500 km-re, sőt fél napra se. Ha el akartad azonnal hagyni az apját, mert egy erőszakos bántalmazó, akkor meg a hónod alá kellett volna csapni a babát, hiszen rá is veszélyes lehet, is és nem azon aggódni, hogy kényelmetlen lesz a vonaton pelenkázni meg előbb még "rendezkedel". Ha ennyit elutazgattál, tényleg abból kivehettél (vagy kivehetsz) valami szállást egy hónapra, ha nincs egy barát se, aki befogadjon. A hivatalos részét meg ha még nem tetted, tényleg ma indítsd el, mert ez is sokat számít.
#15:
Nem élettanilag, hanem a gyermekpszichológiában…
Nyilván buta vagyok és idegesítő. Mégis tápszeren felneveltem egy testileg-lelkileg egészséges kisfiút, immár 14 éves. Igaz, metamorphosis nélkül.
Ja és én és a húgom szintén tápszeresek voltunk, mert anyu se tudott szoptatni, csak kiegészítésképp. Pont ahogy mi. Egész jó kis életünk lett ahhoz képest, minden szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!