Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Boldogtalanság “elég” ok a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Boldogtalanság “elég” ok a válásra?

Figyelt kérdés
15 éve vagyunk együtt, két 6 év alatti gyerekünk van. 2 éve vettem észre, hogy kontrollmániás, féltékeny. Egy hullámvasút mellette. 1 évet harcoltam, hogy legyen szavam, ami számít is. Augusztus óta úgy érzem, hogy nem szeretem, Ő változott rengeteget. Még mindig vannak indokolatlan kiakadásai, de borzasztó sokat tett, hogy jó legyen nekem, de én úgy érzem, hogy elfogytam, kifogytam, nem szeretem és boldogtalan vagyok. De félek. Félek bevallani Neki, félek elkezdeni az egész procedúrát, a gyerekek imádják, félek, hogy megbánom, félek, hogy magányos leszek, félek, hogy a gyerekek megutálnak, de úgy érzem mindennap, hogy nem tudom tovább csinálni. Gyomorgörcsöm van, hogy most vajon jön 3-4 nap nyugalom vagy valami idegbaj. Nincsenek meghitt pillanatok, nincs meg az a valami, aminek meg kellene lenni. Ambiciózus, törekvő férfi és nagyon szeret, nőként tekint rám még ennyi idő után is. Kicsit káoszos lett, amit írtam, remélem érthető.
2022. ápr. 13. 19:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondanám, "elég ok". Viszont, azt is respektálni kell szerintem valamilyen szinten, hogy elkezdett megváltozni. Tehát fontos neki a házasságotok és az hogy megmentse. Én még egy esélyt adnék egy párterápiának, ahol fel lehetne göngyölíteni az alap problémákat, az

ő kontrollmániás viselkedésének az okait. Tapasztalt terapeuta valószínűleg tudna segíteni. Ha nem lennének gyerekek, én hagynám. De így, a család, a gyerekek miatt még megpróbálnám a terápiát. Ha mégse működik, akkor tényleg tiszta lelkiismerettel mondhatom, hogy mindent megtettem.

2022. ápr. 13. 23:53
 12/19 A kérdező kommentje:
Igen, csak az van, hogy úgy érzem, hogy egyáltalán nem szeretem már, azt pedig egy párterapeuta se tudja visszahozni. Ez nem egy friss érzés, 9 hónapja semmi sajnos…
2022. ápr. 14. 07:38
 13/19 anonim ***** válasza:
79%
Lehet, hogy változtatott, de a bőréből csak nem tudott kibújni. Nyilván. Egyrészt. Másrészt van az a pont, amikor már mindent kiölt belőled és a lélegzetvételét is utálod - ott már hiába. És úgy látom, te itt tartasz. Én biztosan elválnék. Ebben az állapotban egész biztosan meg fogsz betegedni, mert a szervezet ezt nem tolerálja. Először csak pánikbeteg leszel, aztán esetleg rákos. Ilyen stresszben nem lehet élni.
2022. ápr. 14. 09:58
 14/19 anonim ***** válasza:

Nem az elmúlt 9 hónapból kell vissza építeni a kapcsolatot, hanem az előtte lévő időből, amikor szeretted és gyerekeket szültél tőle.

Ha ez soha nem volt, akkor nem lehet tovább fejlődni a kapcsolatban. (Nálunk pont ez volt a legnagyobb gond, amiért nem sikerült a terápia, a feleségem sosem vonzódott igazán hozzám.)

De ha volt őszinte szeretet kapcsolat köztetek, akkor külső szakember tud segíteni.

2022. ápr. 14. 10:44
 15/19 anonim ***** válasza:
59%

Ne vonj le messze menő következtetéseket, amíg csak az egyik felet hallottad. Főleg ne biztasd a válásra, amíg nem beszélt szakemberrel. Gyerekek is vannak ebben a kapcsolatban.

Sokan kételkednek a párterápiában, lehúzásnak, hókusz-pókusznak tartják. Biztos sok a kókány, ahogy a burkolók között is. De egy jó szakembernél kiderülnek dolgok, esetleges élethazugságok, félreértések, stb.

2022. ápr. 14. 10:49
 16/19 anonim ***** válasza:
59%
13 vagyok. Hidd el értem a lelkiállapotát. 1,5 éves volt a gyerekünk, amikor azt éreztem, egy légtérben már megfulladok az apjától és csak minél távolabb tőle. A szerelem nála is már rég a múlté, halálba idegesíti, a hapsi meg még mindig igazgatja - tudom, változott. Csak most már b*szhatja. Ez a hajó elment.
2022. ápr. 14. 12:06
 17/19 anonim ***** válasza:
55%

Ha ez a nő nem szereti, tök mindegy milyen a férj vagy változott-e.

Nem szereti, utálja már a jelenlétét is. Nem csak akkor lehet válni ha vernek vagy csalnak. Gyerek ide vagy oda,így nem lehet élni.

Pláne bírom mikor valaki 10 évet gyötri a párját majd "megváltozik" csak addigra késő. Nehogy már ne legyen joga elválni mert apuka éppen nem barom.

2022. ápr. 14. 12:45
 18/19 anonim ***** válasza:
Miben nyilvánul meg ez a kontrollmánia és mi lehet az oka, hogy csak két éve vetted észre?
2022. ápr. 17. 08:43
 19/19 anonim ***** válasza:
Mert ezek szerint mondjuk 13 évig szeretted és elégedett voltál vele? Mi változott, mitől nyílt fel a szemed? Szerettél volna valamit elérni, amit miatta nem tehettél meg? Mondjuk más helyre menni dolgozni, ha most lett ovis a kisebbik, de az ő tervei voltak a fontosabbak...? Mert elhiszem, hogy nem egy könnyű ember a párod, mondjuk játszmás vagy sértődékeny vagy hirtelen haragú, de ha eddig is ilyen volt, most meg még igyekszik is, akkor csak van valami konkrét oka, ami annyira fájt, hogy azóta is áldozatnak érzed magad.
2022. ápr. 17. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!