Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi a válás menete, sorrendje?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a válás menete, sorrendje? Mire számíthatok?

Figyelt kérdés

5éve vagyok házas.

Évek óta megromlott a kapcsolatunk. Van 2 kiskorú gyermekünk 5éves és 4éves.

Jelenleg nekem lett egy új kapcsolatom. Hamarosan összeköltözünk azaz kevesebb mint egy hónap.

Szeretném lezárni a múltat és tiszta lappal indulni. Nem titok, majd szeretnénk idővel összeházasodni a jelenlegi párommal és szeretnénk kisbabát is.

A kérdésem az lenne, hogy indíthatom be a válást? Mennyibe kerül manapság?

Mindenképp kell a két gyerek miatt a békítőtárgyalás vagy ha különélünk akkor már nem?

Lehet bármiféle hátrányom abból hogy házasság alatt lett új kapcsolatom?

NEM megcsalás történt.

A gyerekek elhelyezése nem kérdéses. Jelenleg egy 1 szobás házban élünk 4en aminek csak a szobája fűtött, 3 helyen ázunk és egy ideiglenes gipszkartonnal ellátott mosdó van. A hely ahova megyünk, panel, de tisztaság, rend és mindenkinek különálló szoba.

Előre is köszönöm a véleményeket és válaszokat

2022. jan. 25. 23:10
 1/5 anonim ***** válasza:
40%

Persze minimum szülj mindenkinek

Mintha egy 16 éves írta volna a kérdést.

Előbb szedd össze magad foglalkozz a gyerekekkel hogy minél kevesebb sérüléssel megússzák ne ugorj egyből egy másik pasi nyakára, mert borítékolható hogy 2 év múlva ugyanitt tartasz csak akkor már 3 gyerekkel.

2022. jan. 25. 23:14
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ 1es. Igaz a kérdés nem ez volt hanem a válás menete.

A párom 43éves és egy 23éves kapcsolata volt. Mindent lehet rá mondani csak rosszat nem. Illetve elfogadta és imádja a gyerekeimet. Neki is van egy kisfia akit az anyukája nevel.

Nem gondolom, hogy a "nyakára" mennék mert ő is mindent ugyan annyira szeretne. Sőtt többet emlegeti mint én.

Utána ugyan itt tartanék? Azt sem írtam le hogy miért lett vége a házasságnak de akkor legyen. A férjem férfiakkal csalt. Nem titok, nem is tagadja.

Na ugyanitt biztos nem fogok tartani. :)

A gyermekeim pedig az első és legfontosabbak.Soha egy pasi nem tudná nálam elérni, hogy elhanyagoljam őket akár egy cseppet is szóval, köszönöm az aggodalmat de egyenlőre lelkileg egyre jobban vannak nemhogy rosszabbul és igyekszem hogy ez így is maradjon

2022. jan. 25. 23:21
 3/5 anonim ***** válasza:
43%

“A gyerekek elhelyezése nem kérdéses. Jelenleg egy 1 szobás házban élünk 4en aminek csak a szobája fűtött, 3 helyen ázunk és egy ideiglenes gipszkartonnal ellátott mosdó van. A hely ahova megyünk, panel, de tisztaság, rend és mindenkinek különálló szoba.”

Ti egy gyereket nem tudtok nevelni nem 3 vagy 4. De kell oda is a kisbaba nehogy lelépjen a pasi.

2022. jan. 26. 00:17
 4/5 anonim ***** válasza:
84%

1-3 válaszolók, nektek mi bajotok? Ha a férj 43, akkor feltételezem a kérdező se 21.

A kereset beadása 30 ezer Ft, ha te adod be. Ezt lehet formanyomtatvánnyal, akkor csak ezt az illetékbélyeget kell kifizetni, de jó esélyel visszadobja a bíróság hiánypótlásra. Az ügyvéd jobban megcsinálja, viszont be kell nyúlni.

Ha egyetértetek mindenben, akkor meglehet állapodni, megegyezni a kérdéses dolgokban (gyermekek elhelyezése, láthatás, vagy közös felügyelet, vagyonmegosztás) Ebben az esetben lehet hogy 2-3 hónap alatt vége is.

Nálunk nincs közös megegyezés, sőt a helyzet meglehetősen háborús, így nem tudom pontosan hogy a megegyezéses hogy van, de időben, pénzben és idegben mindenképp sokkal jobb a békés mód.

A bíróságot tudtommal nem érdekli az uj kapcsolat, viszont ha az apa akarná a kizárólagos felügyeletet, akkor a lakókörülmények miatt erre szinte 0 az esélye.

Békítőtárgyalas ugy tudom hogy csak megkérdezik akarjátok e, és ha nem, akkor azonnal el is kezdik a perfelvételt (még nekem sem volt meg az első tárgyalás, így nem tudom pontosan milyen).

2022. jan. 26. 06:18
 5/5 anonim válasza:

Jobban jártok, ha megállapodtok azokban, amit a törvény előír és úgy mentek a bíróságra. Így nem olyan hosszú a per.

A volt feleségem keresett egy válási mediátort, az ő segített nekünk megegyezni és meg is írta a papírokat, most várjuk, hogy a bíróság jóváhagyja.

2023. febr. 13. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!