Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás után van lehetőség...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás után van lehetőség megtartani a felvett vezetéknevet?

Figyelt kérdés

2021. dec. 25. 18:29
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
És ez ugyan csak elméleti kérdés, de az az lehetséges hogy megtartom a volt feleségem vezetéknevét, majd a következő feleségem azt a nevet veszi fel és a gyerekeinknek is az lesz a neve? :D
2021. dec. 26. 09:47
 12/18 anonim ***** válasza:
Jajj kérdező... Te beteg vagy? Miért akarod az exed nevét?
2021. dec. 26. 10:12
 13/18 A kérdező kommentje:

Nem akarom, de kiváncsi vagyok hogy ez amúgy lehetséges lenne e így.

Ettől miért lennék beteg?

2021. dec. 26. 10:17
 14/18 A kérdező kommentje:

Például mi van akkor, hogyha el veszek egy nőt, felveszem a nevét, majd amíg házasok vagyunk komoly tudományos karriert futok be?

Érthető, hogyha utána nem akarom megváltoztatni a nevem…

És ugyebár, mint a válaszokból megtudtam, az az alap felállás hogy megmarad a nevem.

Akkor viszont ha később megismerkedem mással, akivel már gyereket is akarok, gondolom megoldható az is, hogy az akkor aktuális nevemet, amit én házasság útján “szereztem” veszi fel az asszony és azt öröklik a gyerekek…

Ez egy furcsa szitu lenne, elméletben érdekel, hogy lehetséges e.

2021. dec. 26. 10:21
 15/18 anonim ***** válasza:
Hát en mint nő, nem szeretném félve ni egy ex nő nevét már ne is haragudj. Undorító számomra.
2021. dec. 26. 10:28
 16/18 anonim ***** válasza:

#10 az xy-nét azert hagyj/tak altalaban meg h a gyerekre ne higgye senki h "zabi".

Exferj es ferjem anyukaja is igy hagyta, pedig 30x eve elvaltak, de igy kevesbe ereztek megbelyegzonek. Igy viszont sosem lehet letenni a multat sajnos. Nekem a Kovacshoz amig viseltem semmi erzelmi kotodes nem volt az exemhez, nem jutott eszembe valas utan amikor valaki igy hivott, egyszeruen amikor ferjhez mesz, a szemelyiseged is valtozik vele ahogy viseled a nevet (tovabbra sem az xy verziorol beszelek) es nekem mar szamomra is fura modon a Kiss az idegen. Nem fordulnek meg az utcan ha valaki Kiss Annazna. Pedig meg csak 11eve nem viselem es azelott 17evig tettem, megis.

2021. dec. 26. 21:22
 17/18 anonim ***** válasza:
* hulye vagyok, 28evig.
2021. dec. 26. 21:22
 18/18 anonim ***** válasza:

Nekem dupla vezeték nevem lett, ez anno 2000ben még ritkaság volt, tetszett. Másrészt a leánykori nevem baromi bonyolult, így azt csak rövidítem.

Mivel a gyerekek vezetéknevei is azonosak az enyémmel, nem változtattam, bár új kapcsolatom van, de a páromat sem zavarja.

2021. dec. 30. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!