Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás esetén autóhitel?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás esetén autóhitel?

Figyelt kérdés

Üdv!

Válni készülünk feleségemmel. Ház, egyéb ingóságok nem kérdésesek az osztozkodás szempontjából.

Egy autónk van, ami lizingelt, kb egy millió Ft van még hátra a törlesztőből. Az autó maga nagyértékű, 16 millió ezzel a felszereltséggel a piacon. Ezt a házasság alatt vásároltam. Feleségem szerint az autó árának a fele jár neki. Természetesen ügyvédet fogok fogadni, de addig is érdekelne, igaza van? Hiszen még van rajta hitel, akkor nem tudom neki adni a felét...

2021. júl. 16. 15:04
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Közös, hiába a te neveden van. Vélelmezetten a törlesztő is közös vagyonból ment, így most válás után közösen fele-fele arányban kifizetitek a hitelt és eladjátok a kocsit/kivásárolod a feleséged.
2021. júl. 16. 15:08
 2/7 anonim ***** válasza:
74%
Nem kell sajnalni a felesegtol. Majd veszel magadnak masikat.
2021. júl. 16. 15:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Tehát előbb ki kell fizetni a hitelt, és utána eladni az autogz, aminek ára fele - fele? Nem sajnálom tőle, de nem tudom kifizetni az autóból, illetve eladni sem szeretném, sokat költöttem rá, nagyon megszerettem, gyerekkori álmom vált valóra, amikor találtam végre egy ilyet!
2021. júl. 16. 15:49
 4/7 anonim ***** válasza:
91%
Esetleg más valamiről mondasz le a közös vagyonból hogy a kocsi a tiéd legyen?
2021. júl. 16. 17:26
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Minden vagyon osztódik, de nem azt jelenti, hogy minden tárgyat ketté kell vágni!

Nem az autó fele jár neki, hanem 7,5 millió az eddieken túl, a kocsi meg marad neked

2021. júl. 16. 17:28
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen jár, vagy eladod, vagy kicsengeted neki.
2021. júl. 16. 23:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha még van rajta hitel,akkor az is közös.

Szerintem úgy számolják ezt,hogy az autó jelenkori értéke feleződik,ha van rajta hitel,akkor természetesen az is közös.Ha te vállalod a további törlesztést,akkor a hátralévő tartozás összegének felével csökken,amit neki kellene kifizetned.

Egyébként szerencsésebb,ha valami másban engedsz és megegyeztek.

Jobb lehetőség,mint ügyvédre költeni.

2021. júl. 23. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!