Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartás kérdés párkapcsol...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartás kérdés párkapcsolat (nem házasság) esetén?

Figyelt kérdés
A volt párommal 17 évig voltunk együtt, tavaly mentünk szét, viszonya volt egy nővel és őt választotta, összeköltöztek. Mi megbeszéltük az anyagiakat, úgy döntöttünk, nem tesszük "hivatalossá" a szakítást, azaz nem mentünk bíróságra egy megállapított gyerektartás összegért (egy gyerekünk van), hanem ő kézbe ad nekem havonta egy összeget, ami egyébként magasabb, mint amit megítéltek volna. Viszont ezt a pénzt, amit ad minden hónapban, nem papírozzuk le semmivel, csak ideadja és kész. Ha valami oknál fogva később mégis bíróság elé kerülnénk (van még közös hitelünk), akkor ha ő nem tudja bizonyítani, hogy a gyerektartást odaadta nekem minden hónapban, bajba kerülhet? Létezik, hogy a bíróság a költözése napjától visszamenőlegesen is kifizetteti vele az összeget? Vagy gyerektartás hivatalosan csak attól a naptól jár, hogy ezt hivatalosan bejelentjük, hogy már külön neveljük? Barátokkal beszéltünk erről, mindenki más véleményen van, kíváncsi lennék, ez hogy történhet a valóságban. Félreértés ne essék, nem akarok "kitolni" vele, és duplán megkapni a gyerektartást, csak érdekelne, hogy ez hogy zajlik. Köszi!
2021. jún. 11. 13:55
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
Gyerektartás a jogerőre emelkedett bírósági végzésben megállapított időponttól és összegben jár csak. Nem kerülhet bajba.
2021. jún. 11. 14:22
 2/8 anonim ***** válasza:
96%
Nem kerülhet bajba, mivel nem váltatok el és nem volt gyermekelhelyezés sem.
2021. jún. 11. 14:31
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem utalja? Beleírja a közleménybe, hogy "gyerektartás" és kész. Ott van vissza lehet keresni. De papír alapon sem tart semmibe nyomtatni egy átadás-átvételi cetlit. Aláírjátok átadáskor mindketten és egy-egy példányt elraktok.
2021. jún. 11. 14:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ebből szerintem inkább akkor lehet probléma ha egyszercsak már nem akar fizetni es egyre kevesebbet kapsz vagy épp semmit.
2021. jún. 11. 15:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak általad kerülhet bajba. Ha te beadod az igényt, követelheted 6 hónapra visszamenőleg, ha tudod bizonyítani, hogy mióta éltek külön. Férjem exe ezt anno eljátszotta. A férjem is kp-ban adta, majd anyuka 5 hónappal később megítéltette a gyerektartást, és a férjemnek újra ki kellett fizetnie.
2021. jún. 11. 15:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez csak rajtad múlik. Ha megmondod a bíroságon h mióta nem vagytok együtt azota fizet rendesen akkor nincs visszamenőleg pénz.

Ám elöbb utobb mindenkinek jobb ha hivatalosan le van papírozva minden

2021. jún. 11. 16:00
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én nem akarok neki ártani, csak nem voltam tisztában azzal, hogy ha esetleg mégis bíróságra megyünk, hogy lesz ez az egész. De így már érthető. Köszönöm!
2021. jún. 11. 16:07
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi annak idején mindenbe meg tudtunk egyezni. Be adtam bíróságra a papírokat mert elöbb utóbb rendezni kell ezeket a dolgokat. Papíron 20 ezer ft gyerektartást kapok,2 hetente láthatás,ünnepek máaodik napja az övé,nyáron 2x 2 hét egybe jár neki. És enyém a kizárolagos felügyeleti jog. Ez azért mert tőlünk majd 300 kmre dolgozik müszakba és nem tud csak így ide ugrani ha kell vhiva az aláírása pl személyinél. De ez csak papír forma.

20 ezernél többet utal,és szól h mikor tud jönni a gyerekért és akkor elviszi.

Én örülök h azért van papír rola mert nem tudni mit hoz a jövő elmérgesedhet a viszony és akkor van mihez tartsunk magunkat.

A kerestbe anno bele irtam hogy mikor költöztünk szét és azota is van kapcsolattartás valamint h fizet is.

2021. jún. 12. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!