Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megtartani a volt fej nevét?
Én is 43 vagyok (nem az egyik előző válaszoló), én is vagy 6 éve elváltam már.
A férjezett nevemként anno a volt férjem vezetékneve+keresztnevem kombinációt választottam (a példádból kérdező Kovács Mária lettem a Kis Máriából).
...nos én nem vettem vissza a lánykori nevem.
Normálisan, példaértékűen váltunk, nincs mit szégyellnem a múltamból, a közös gyerekünknek is ez a vezetékneve.
Van egy társadalmilag más optikája (sajnos! ...és természetesen nem értek vele egyet) a 40+ hajadon és a 40+ elvált között. Ez van.
Nyilván nem ez volt a fő szempontom.
...egyébként mindig azzal szoktam viccelődni, hogy nagyon szívesen lecserélném, ha lenne valaki, akiért érdemes, addig “jól van ez így”.
Tizen+ éve ezzel a névvel élek, munkában, ismerőseim döntő többsége így ismer.
Ettől nem hasonul meg senki, én is büszke vagyok a származásomra, származási családomra is.
Bevallom, én el sem gondolkodtam a válás utáni névcserén.
Szerencsére a volt férjem sem valami bűnöző, hogy szégyenkezem kellene vagy rohanni a cserére, mert méltatlanság lenne ezzel a névvel tovább élnem.
Lehet, hogy az ismerősödék sem “Maunikaaaa-sóó” szinten váltak.
Semmi ciki nincs ebben, óriási szerencse, hogy ki-ki maga dönthet erről :)
Poén volt kérdező, utána elnézést kértem. 😊 A lényeg lehet nem jött át, szal ő nem Nagy Marika, hanem faxtudjaki Julika. Így ő sehogy sem lehet az, mint én Kovácsné Nagy Mária. 😊
5. voltam.
13! Bocs, de én ezt nem értem. "Társadalmilag más optikája." Ha te a férjed által lettél példaként Kovács Mária, abból pont nem derül ki, hogy elvált vagy, vagy hajadon. Akkor milyen optikáról beszélünk?Ez akkor lehet szempont, ha valaki 'né, mert az egyértelmű.
A gyerek szempontjából szintén nem érthető. Ha találkozom egy gyerekkel, akinek megegyezik a vezetékneve az anyukájáéval, automatikusan az jut eszembe, hogy egy "leányanya", aki szülésnél nem nevezte meg az apát.
Ne értsd félre, nekem semmi bajom azzal, ha valaki megtartja a nevét, csak ezekkel az érvekkel nem tudok mit kezdeni, ezért próbálom megérteni.
13 vagyok a “Kovács Mária” :)
A volt férjem külföldi- az optika talán jobban érezhető egy Ms, Mrs vonalon pl.
Háát nem tudom, mennyire divatos még a “megesett leányanya” gondolatvilága 2021-ben (az élettàrsi kapcsolatba szülő nőket én azért nem tenném oda, bár a szó szoros értelmèben biztosan van, aki rugózik ilyeneken :)
19-es még a végén tényleg igazad lesz: momentán a megesett leànyanyák országa vagyunk (az élettàrsi kapcsolatokba született gyerekek miatt) :D ...na ehhez képest az, hogy egységes a családneve a gyerekemnek az apjával ès velem csak második körös problémahalmaz,..majd javul a házassági statisztika a fiataloknál a CSOK miatt, a velemkorúaknál meg a válási statisztika a covid-HO-karantén miatt :)
Elpoénkodtam, de a lényeg remélem àtmegy.
43 vagyok, már az én korosztályom döntő többsége is az angolszász mintára Kovács Mária és nem Kovácsné Kis Ica, depláne Kovács Béláné... ez a leányanyázás nekem olyan háború előtti, kisemmizett-kiszolgáltatott cselédlányos feeling... ennyire szerintem nem öregek itt sem a felhasznàlók :)
Nem tudom, hogy a “rossz” közeg(ek) okán vagy a korom okán, de én màr tapasztaltam azt a diszkrét finom lenézést a szingli-mingli-vénlány-szexkapcsis Isten tudja milyen, de biztosan hajadon, gyerektelen, max alternatív, párkapcsolatféleségben nem nagyon élő 35 feletti nővel szemben, ami megvetésből kisebb szelet jut az elváltnak, a kirakatházasságban élő mártíroknak meg szinte semmi...
Holott egy élettársi kapcsolat is lehet boldog meg Kovács Béláné is lehet jófej a nem divatos nevével.
Nagyon nem értek vele egyet.
A szűklátókörű fejekben ezekben a közegekben az alábbi hierarchia van mondjuk a 30 feletti nőkkel kapcsolatban:
- házasság szent kötelékében élő
- elvált (de házas volt)
- élettàrsi kapcsolatban van
- élettársi kapcsolatban volt
- szerető/mingli egyéb alternatív :)
- kutyának se kell (hajadon)
Az özvegyeket nem szokták sértegetni, mindenki mást lehet sajnos.
(Döntéshozó, papíron képzett körökben van ez a finom vonal, vezetői posztot is befolyásol a családi állapot... nyilvánvalóan nem putrisan arcbatolva.. de van az az árnyalat, amitől összeszégyenled magad, hogy te csak összeálltál, mint a galambok vagy a büdös zoknik a szennyeskosárban, bezzeg a Kovács Marika az legalább elvált :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!