Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Családapaként válás esetén te ott hagynád a házat a feleségednek és a gyerekeknek?
Azt mondják,a férfi legyen nagyvonalú,és hogy ne legyenek kiszakítva a gyerekek (7-12) a megszokott környezetükből. Ezért hagyja ott a házat,és költözzön el ő. De mi van akkor,ha a nagyobb rész az apáé,és ragaszkodik ahhoz,hogy a nő menjen,mert ő akar válni.
Ez tényleg anyagias lépés az apa részéről? A gyerektartásból az anya tudná fizetni a hitelét. Akkor miért kellene ott hagyni a házat,úgy,hogy az anya nem tudná kifizetni apát? A gyerektartás pedig az apa nem szeretné megváltani a ház teljes tulajdonjogának átengedésével. Ettől az apa rossz ember?
19-es
Írtam,hogy nem tudjuk a teljes sztorit!
Ha a férj akar válni ahogy te írtad (esetleg egy másik nő miatt) akkor az úgy már más téma!
"Én azt csinálnám,hogy eladnám a házat "
AZ nem zavar, hogy nem csak a tied a ház, így nem tudod egyoldalúan eladni?
"Vigyázni kell a nőkkel váláskor mert megmutatják milyen pofátlan,szemtelen,alattomos és rafinált lények ők. "
Miért is? Mert nem hagyja magát kidobni abból az ingatlanból, amelyben tulajdonos?
A hozzád hasonló aljadékokat nem tudom, milyen anya nevelt, de sajnálom.
Ha nem tudnak a felek megegyezni akkor a bíróság majd eldönti kinek hány %-os tulajdonrésze lesz benne és osztatlan közös tulajdonban marad (a leggázabb forma, ha a felek nem jutnak közös nevezőre). Onnantól jön a "birtokmatek" akié a nagyobb tulajdon az veheti birtokba (bár - ha megoldható - kérhető a természetes megosztás, láttam már olyan ítéletet ahol az ember haja égnek állt, pl. x szoba egyik fél, y szoba másik, de a fürdőt, konyhát közösen használhatják, hát sejtheted ez milyen a gyakorlatban...).
Szóval egyébként meg... speciel én a tulajdonjogomról nem mondanék le, de ha tudok a ház (értéke) nélkül is új életet kezdeni akkor nem húznám ki a gyerekeim alól a szőnyeget (egyébként is ők fogják örökölni, ha nem lesz a következő kapcsolatomból új gyerek, ha lesz akkor majd osztottan). Ha nem tudnék akkor alku - gyerektartás, többi vagyontárgy, ki mit tud fizetni, vállalni alapon.
Egy biztos: állapodjatok meg korrekten, ha a bíróság dönt akkor elég faramuci dolgok jöhetnek ki a végére. A bíróság a gyermek érdekeit védi gyerektartás, elhelyezés megállapítása során, nem a szülőkét, viszont vagyonjogi kérdésekben hát bizony csak a kőkemény matek számít.
22-es
Kozos megallapodas alapján biztos ellehet adni a házat és utána a pénzt megfelezni... ez annyira kivitelezhetetlen megoldas kedves 22-es?
"Miért is? Mert nem hagyja magát kidobni abból az ingatlanból, amelyben tulajdonos"
Nem erre gondoltam,látom nem jött át a lényeg amit írtam! Fuss neki mégegyszer! Te aljadék! :D
11-es, tudod szivi, ez a kommented már önmagában jó érv a magadfajta nők ellen. Igazi grrrlpower, férfilenéző, mindentjobbantudó, konfrontálódó hárpia stílus.
Igazi feminista szellem.
Na pont emiatt nem szabad kiadni a kormánykereket a férfikézből.
Mert ti nők sokkal g€c1bbek tudtok lenni egy szakítás-válás esetén, mint mi férfiak.
Van olyan, hogy zátonyra fut egy kapcsolat. Hát ha hosszú évekig együtt van egy pár megesik. De ha én elválnék, biztos nem akarnám tönkretenni az exemet.
A magadfajta nők viszont feminista módon vérszomjasak. A cél, hogy a másikat megbüntessék. Lakás, autó, vagyon, havi eltartás... Amit azt hiszitek, nektek JÁR a sérelmeitekért. (Sajnos a bíróság is nektek adna igazat.)
Éppen ezért a férfinak be kell védeni magát már az elején!
Ha meg tudtok egyezni, akkor olcsó, nem is kell hozzá ügyvéd és fél év kb. Ha nem, akkor nagyon hosszú, akár évek és nagyon drága a válás.
Ingatlan attól függ kié, hogy mikor, miből vettétek. De ennek neten utána tudsz olvasni. Mint írták, a gyerekek fogják örökölni... hacsak nem lesznek újabbak. (A házasság vagyonközösség ugye, nem számít, ki mennyit keresett, sőt gyerekeknél pláne indok lehet az is, hogy te azért tudtál többet dolgozni, mert ő maradt otthon.) Ha végképp vitás, a bíróság majd jó sokára (pláne ha a járvány miatt bezárják) eldönti, kié mennyi hányad, akkor eladjátok és olyan arányban osztoztok, vagy kivásárolja egyikőtök a másikat.
Egyre divatosabb a közös felügyelet, szóval ha mint írod, 3 éven felüliekről van szó, mindkettőtöknél van hol lakniuk és tudod őket te is hordani ugyanabba a suliba, és persze nem azért váltok, mert mittudomén bántalmazó vagy, ezt is ugyanolyan eséllyel lehet pályázni. Kérdés, jó-e szerinted a gyerekeidnek, ha kéthetente lakhelyet váltanak, helyükben ezt te szeretnéd-e.
A mi történetünkben én, a nő vagyok a balek, a leendő exférjem ragaszkodik hozzá, hogy eladjuk a házat (gyerek ide vagy oda, mondjuk ez lényegtelen is ebből a szempontból), hiába én fizettem bele jóval többet, házasság után szerzett közös vagyon, a fele jár neki. De én legyek cuki, és fogadjam el a pártízezer forintos gyerektartást, hogy jobb legyen a későbbi hitelbírálata :D Viszont a gyerek felügyeletéért kapálózott volna annak ellenére, hogy azért válunk, mert leszarta a családját és a gyerekét... Presztízs. Abba viszont biztos, hogy nem mentem volna bele, hogy 2 hetet itt, 2 hetet ott van, az baromi nagy szívás szegény gyereknek, nincs egy rendes, stabil otthona, mindig a kétlakiság...
Azt tudom tanácsolni, hogy próbáljatok egy kultúrált viszont kialakítani, a gyerekek nem tehetnek róla, hogy köztetek megromlott a kapcsolat. Az anyagiakat az ésszerűség határain belül le kell szarni (én is egy életre megtanultam mire lett volna jó a házassági szerződés), mert mindig van lehetőség az újrakezdésre, de a gyerekeknek segíteni kell, hogy ne éljék át traumaként ezt az egészet, ez pedig csak akkor sikerülhet, ha félreteszitek a haragot és az ő érdekükben normalizáljátok a kommunikációt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!