Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért csinálja sok szülő azt, h együtt maradnak csak a gyerek miatt?
Szerintem kevés olyan pár van, aki _tényleg_ csak a gyerek miatt nem válik el. Ahogy egyik válaszoló írta, lehet, hogy tök társfüggők -- szerintem az esetek többségében ez lehet. Az én szüleim pl. tuti ezért maradtak együtt, kölcsönösen függenek egymástól, a problémamegoldó képességük nem túl jó, kicsit mintha tehetetlenek lennének.
Azt elhiszem, hogy elvált szülők gyerekének is nehéz párkapcsolatot kialakítani, fenntartani, de azzal sem értek egyet, hogy ha valakinek együtt maradnak muszájból a szülei, az megkapja majd a megfelelő párkapcsolati mintát. Az én szüleim hideg, távolságtartó (mikor jobb hangulatban vannak, akkor legjobb esetben testvéri) viszonyban vannak egymással, ez nem volt a legmegfelelőbb mintha számomra. Az anyámat nem láttam sose nőként viselkedni, nem csoda, hogy nekem is könyvekből kellett ezt megtanulnom. Én 25 éves koromra elmondhatom, hogy társfüggő vagyok, nem volt még komoly kapcsolatom (csak ilyen rövidebb, pár hónapos próbálkozások), és a nővéremmel ugyanez a helyzet. Pedig mindketten előnyös külsejűek és intelligensek vagyunk.
Szerintem az azért már mutat valamit, ha mindkét gyerek ilyen nehezen boldogul párkapcsolatok terén.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy jobb elválni, csak az ellenkező oldal hátrányairól is szóltam... Sajnos mindenképpen sérül a gyerek párkapcsolati mintája, akár elválnak, akár nem. :(
Mert intelligensek.
Mert tudnak úgy élni a gyermek mellett,hogy esetleg a barátság maradt meg(vagy az sem)
A szülőnek elsődleges dolga a legjobbat adni a gyermének.Akik ezt belátják képesek közös háztartásban nevelni a gyermeket.
9.15:tudod mit bánnak meg a szülők 60-70 évesen?Hogy a gyermekük élete kisiklott,mert önzők voltak.
Mert a szerelem miatt nem tudták megadni azt az anyagi,érzelmi biztonságot a gyermeküknek,amiben felnőhetett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!