Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektarást arányosan fizettek, mikor hetekre nálatok van(nak) a gyerek(ek)?
Nem. A gyerektartás akkor is jár, ha éppen a gyerek az exszel nyaral és nem tudtok találkozni.
A gyerektartás a gyerekre eső: rezsi, étkeztetés, ruházat, oktatás, különórák, nyaraltatás, üdültetés, sport, művelődés, közlekedés, a gyerek hobbija... stb., stb.
Az ex nem magára költi akkor sem, ha történetesen két hétre elvitted
a gyereket nyaralni, vagy nálad van.
A láthatás napjairól, a nyaralás és üdülés időtartamáról is meg kell állapodni.
A gyerektartás havonta azonos. Kivéve, ha a jövedelmed nő, és az exed a bíróságtól kéri az emelést. Mert kérheti.
Ha a fillérb_szás helyett megpróbálnál jó kapcsolatban lenni az exeddel, az ilyeneket simán meg lehetne beszélni. Közeli baráti körömben 2 elvált apuka is van, mindketten normális viszonyban vannak az ex-el, teljesen kulturáltan, a gyereket szem előtt tartva meg tudják beszélni a dolgokat.
Ahol oda-vissza szívatják egymást a szülők, ott ilyen helyzetben anyuka nyilván már csak azért se fog engedni.
#4 Nincs ilyen nálunk se! Abban a hónapban nem is fizettem semmit, és az ex nem is morgott érte.
A kérdést azért tettem fel, mert kiváncsi voltam mi az általánosan elterjedt dolog ilyenkor. Egyébként nem voltunk házasok sem, tehát nincs bíróság által megálapított összeg, csak egy ügyvédi gyerekelhelyezési papír a CSOK miatt amit az ex vett fel, meg abban van egy megbeszélt gyerektartási összeg amit rendesen fizetek, soha nem maradtam el vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!