Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van valaki, aki idén vált el? Mikor lett beadva a papír és mikor mondták ki a válást?
Tessék türelmesnek lenni..
Sajnos erről nem 'mi' tehetünk. A járvány, az e-térti és az ítélkezési szünet ront a dolgok mentén. Sajnos...
Ha van közös kiskorú gyerek, akkor kell egy második tárgyalás is.
Sajnos ez ilyen. A vírus borított mindent; össze-vissza vannak a tárgyalások, minden húzódik. Volt olyan ügyem, ahol megkaptam az idézést, aztán beállították, utána Skyp-os tárgyalási idézést küldtek, majd a végén mégis rendest szeptemberre. A bírók is ugyanúgy értetlenül álltak a dolog előtt, sajnos nincs kiforrott "vírus-eljárás", szóval, ahogy bíróság és bíró, annyiféle megoldás.
Simán lehet, hogy januárban beadott keresetre novemberben van tárgyalás. Sőt. Az egyik ügyemben épp most néztem, hogy szinte napra pontosan egy éve adtam be a keresetet, 2019 júliusában, és még csak most jutottunk el oda, hogy az alperes adott ellenkérelmet, én meg írjak válasziratot. Igaz, itt ügygondnokot kellett kirendelni, de akkor is röhej.
Egy ügyvéd
A gyerek nem tervezett baba, jövőre terveztük... nos igen, sajnos így az ő nevére anyakönyvezik.
5-ös: csak azt nem értem, hogy akkor miért kaptam eddig azt az infót a bíróságról, hogy nem lesz tárgyalás, csak a bontó határozatot küldik meg.
Igyekszem/ igyekszünk türelmesnek lenni, de azért bosszantó, hogy az ismeretségemben van olyan, aki márciusban adta be a keresetet és már bontották őket.
Köszönöm a válaszokat.
7: Június 18-án szünt meg a veszélyhelyzet, az előtt minden úgy volt, hogy nem lesz tárgyalás.
De nyugi, szeptemberre megint veszélyhelyzet lesz, végeredményben nem lesznek tárgyalások, csak az időt húzta a folyton változó ügyrend.
"5-ös: csak azt nem értem, hogy akkor miért kaptam eddig azt az infót a bíróságról, hogy nem lesz tárgyalás, csak a bontó határozatot küldik meg."
Azért, ahogy előttem írták. A bíróság sem tudta, meg fog-e szűnni még ítélkezési szünet előtt a veszélyhelyzet, illetve, hogy mikor szűnik meg.
Veszélyhelyzeten kívül viszont TILOS tárgyalás nélkül döntést hozni, így erről le kellett állniuk, amikor a Kormány visszavonta a rendeletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!