Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnék vele mihamarabb megegyezni?
Férjem konkrétan éveken át magasról tett a párkapcsolat javító kísérleteimre, majd mikor beadtam a válópert, bekapcsolt a birtokvesztés ösztöne és kapálózni kezdett. Most már teljesen kiábrándultam, ráadásul nagyon rondán beszélt velem és rólam a gyerek előtt. Talán ezen a ponton végre észbekapott, de egy nehéz válást ígért.
Én szeretnék mihamarabb elválni, eleget szenvedtem mellette. Szeretnék jó viszonyt. Mindenhol azt olvasom, hogy ha sikerül előre megállapodnunk, akkor gyorsabb a válás.
Hogyan lenne a legjobb?
És az ügyvèd mennyire fontos?
Múlt héten volt az első tárgyalásunk, de mi mindenben megegyeztünk. A következőn decemberben már elválasztanak.
Én mindenképpen meg akartam egyezni még így is, hogy egyértelműen számomra alakult kedvezőtlenül. Azt te tudod, hogy mi az ,amivel még egyet tudsz érteni, de nyilvánvalóan a közös megegyezéses válás a legegyszerűbb és a legköltséghatékonyabb is.
Talán ha adsz egy kis időt neki lenyugszik és tudtok beszélni (nálunk is hónapokig tartott mire értelmes beszélgetésig jutottunk) Ha meg nem, akkor mindenképpen kell egy ügyvéd-egyébként javaslom egy konzultációra még most menj el, hogy mégis mire számíts, mi az ami jár neked, mi az, amit fogadj el, vagy épp ne. Aztán ha mindennel tisztában vagy, akár te is tehetsz egy megállapodási ajánlatot
Sajnos lehetetlen beszélni vele....
Nekem esik azonnal.
Tárgyaláson elég fejet hajtanom a követelései előtt a gyors válás érdekében? Persze attól függően, meddig megy el.
A válási keresetlevélben le kell írni, hogy miért váltok és mit szeretnétek a bíróságtól (gyerekek felügyeleti jogának megállapítás, házasság felbontása, vagyonmegosztás..stbstb)
Ezt ugye a felperes írja meg (aki beadja a kérelmet), erről az alperes kap egy példányt, van x napja hogy ellenkérelemmel éljen, ha nem egyezik a véleménye. Ezután kitűzik a tárgyalást, ott a bíró végigmegy a beadott kérelmen, megkérdezi a felperest, hogy fenntartja e még ezeket, illetve az alperest is, hogy egyetért e.
Mi 1 óra alatt végeztünk, mert semmiben nem volt ellenvetése egyikünknek sem. Decemberben lesz a második tárgyalás, azt mondta a bírónő, hogy az kb 15 perc, ott már csak kimondja a válást és az azonnal jogerőre is emelkedik. (a fellebezési jogainkról lemondtunk mindketten)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!