Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váláskor ilyen esetben az apánál marad a gyerek?
Hát a napokban egy ilyen kérdést láttam, ott azért elég necces volt a helyzet, tehát az anyukának nem volt saját jövedelme, munkatapasztalata, lakhatási lehetősége sem. Abban az esetben TÉNYLEG az apának van nagyobb esélye.
3 éven aluli gyermeket viszont tényleg ritkán ítélnek az apának. Ha tudod biztosítani a lakhatást (akár a szüleidnél), van jövedelmed, akkor neked van több esélyed.
Én mondjuk pont nem vagyok híve annak, hogy az EGYIK szülőhöz kerüljön a gyerek, mindkét szülőre ugyanannyira szüksége van, tehát ha megoldható a dolog, én mindenképpen a megosztott felügyelet híve vagyok (ugyanannyit van a gyerek az anyánál és az apánál is, hogy milyen bontásban, az megegyezés kérdése). Nálunk és még sok ismerősömnél ez nagyon jól működik, igaz, már iskolás korú gyerekekkel. Kisebb gyerek esetében az apa nem is nagyon meri bevállalni az ellátást, még ha fenyegetőzik is vele, hogy elpereli a gyereket... a gyakorlat azért mást szokott mutatni, mert a legtöbb férfi nagyon-nagyon meg lenne lőve, ha egyedül kellene ellátnia egy kisgyereket! (Hacsak nincs egy bármikor rendelkezésre álló nagymama kéznél...)
12 éves kor alatti gyereknél, ha nincs megegyezés a gyermekelhelyezésről, még ma is erősen lejt a pálya az anyák irányába. És minél kisebb a gyerek, annál inkább. Csak már nem axióma, hogy ha mindketten kötődnek a gyerekhez, akkor az anya felsőbbrendű szülő, az apa meg alsóbbrendű.
Mint írták, két és fél évesnél valószínűleg te kapod a gyereket. Nyilván növeli az esélyedet, ha szüleid tanúsítják, hogy befogadnának, ill. ha még nem dolgozol, akkor visszamész dolgozni, hogy saját jövedelmet is fel tudj mutatni. (Vagy várj még fél évet, mire a gyerek oviba megy, és akkor válj el.)
Minek házasodik az ilyen...
Vagy vmi szupermachót sikerült szaporítanod, vagy neked se jó sose semmi (nem végez házimunkát, nem veszi ki részét a gyereknevelésből, stb ahogy írtad...). 2 év? Nem bírtad sokáig. Ezért nem kell házasodni. Borgyaddzani lehet 1et itt ott azt kész, csak le kell fektetni a szabályokat előre, majd betartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!