Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A középkorban mennyire volt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A középkorban mennyire volt gyakori, hogy az emberek megölték a párjukat?

Figyelt kérdés
Mert elválni nem lehetett és párt választani sem.

2019. júl. 28. 12:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Óránként 37-38 alkalommal fordult elő. Miért?
2019. júl. 28. 12:50
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Többször, de szerintem nem a válás miatt.

Régebben erősebb volt a vallásosság, így ha rosszabbá is vált a viszony, akkor se akartak volna elválni.

Nyilván voltak gyilkosságok, és biztos voltak olyanok is, ami azért történt meg, mert már nem akart az egyik fél együtt élni a másikkal, de szerintem a legtöbbnek nem ez volt az indítéka.

Párt választani lehetett, ha olyan rétegbe születtél. Egy jómódú kereskedő, vagy egy nemes választhatott.

2019. júl. 28. 13:00
 3/9 anonim ***** válasza:
81%
Gyakoribb mint manapság.
2019. júl. 28. 13:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
#2: Igazából pont, hogy a gazdagabb rétegek voltak azok, akiknek nemigen volt választásuk ilyen téren...
2019. júl. 28. 13:18
 5/9 anonim ***** válasza:
Google -> Pipás Pista
2019. júl. 28. 14:13
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

,,Consider that a divorce!" 😏

(Arnold Schwarzenegger as Douglas Quaid,

Total Recall, 1990)

Arnie mondta ezt az Emlékmás című filmben, amikor a felesége (Sharon Stone) kijátszotta és meg akarta ölni. Arnie fejbelövi, és lazán csak ennyit mond, hogy tekintse úgy mint egy válást :D

Kedvenc jelenetem

2019. júl. 28. 15:35
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Az elrendezett kényszerházasságok a gazdag körökben voltak nagyon jellemzőek, az uralkodók esetében ennek a jelentősége még fontosabb volt.

A gazdagabb nemesek és kereskedők igyekeztek egy saját vagyoni szintjükön lévő családba házasítani gyerekeiket, de az igazi főnyeremény az volt ha egy náluk is gazdagabb családdal sikerült ennek révén rokonságba kerülni.

Az egyszerű parasztoknál, falusi kézműveseknél, városi szegényeknél lényegében nemigen volt ennek jelentősége, ugyanis ha akartak volna se nagyon tudtak volna gazdag családokba kerülni. Az ő házasodási szokásaik területenként eltérőek voltak, de többnyire tizenéves korukban házasodtak kölcsönös vonzódás alapján, de válás persze itt sem volt. Most gondoljátok el, hogy az első gyerek/tini kori szerelmetekkel kéne leélni az életetek... Durva mi?

Na de a gyilkosságra rátérve időnként nyílván előfordult bármilyen rétegben, ahogyan ma se ismeretlen a jelenség. Statisztikám persze nincs róla, hogy mennyire lehetett gyakori.

2019. júl. 28. 16:31
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ma hazánkban az összes gyilkosság fele szerelemféltésből történik. Ettől biztos jobb volt a helyzet a középkorban. Kíváncsi lennék, hogy mennyivel volt több/kevesebb gyilkosság.
2019. júl. 28. 17:12
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Megnéztem kb 10x több gyilkosság történt a középkorban mint most, de helyenként akár 100x is lehetett. Nálunk mostanában kb 200 gyilkosság történik évente.
2019. júl. 28. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!