Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek arról, hogy nő nem akar velem randizni mert kisbetűvel kezdem a mondatokat?
Ez jutott eszembe róla. Ennyit számít a központozás vagy annak hiánya.
A királynét megölni nem kell, félnetek jó lesz, ha mindenki egyetért, én nem - ellenzem.
A királynét megölni - nem kell félnetek, jó lesz, ha mindenki egyetért, én nem ellenzem.
Milyen sok itt a nyelvtannáci. :)
A nyelv egy közlési forma. Amíg képes közvetíteni a két fél között addig olyan mindegy, hogy mennyire helyesen műveli a két fél. A nyelvhelyességnek inkább a kultúra megőrzéséhez van köze, tehát sajtó termékben, szépirodalomban elvárt a helyes használata. Azzal, hogy kisbetűvel kezded a mondatokat tökéletesen érthető maradsz és bolondság emiatt kötekedni veled. Gondolom, hogy hivatalos vagy formai követelményekkel rendelkező kommunikációban te is törekedni fogsz a helyességre, tehát hátrány sem ér emiatt.
Messengeren én is kisbetűvel kezdek mindent és kifejezetten teszek a nyelvhelyességre holott megtehetném, hogy hasonlóan írok mint itt. Egyszerűen nem praktikus és életszerűtlen tökéletes nyelvhasználattal megvitatni, hogy paprikás krumpli vagy rakott káposzta legyen az ebéd.
Nincs semmi baj veled. Egyszerűen egy nyelvtannácival fújt össze a szél, ami mint látod elég sok van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!