Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Depresszió, csalódás, van kiút?
20/F
Nincsenek barátaim, se baratnőm, magamba vagyok, nincs kinek kibeszéljem magam, aki segítene rajtam. Az utóbbi időben depressziós vagyok, november 27. óta, olyan feszült vagyok. TUdom, hogy feltettem regalább 3-szor azt a kérdést, ahogy kicsezsett velem a lány, nem jött el a találkozásra, nem vette a mobilt, nem válaszolt az SMS-re, se Facebookon nem volt. Tegnap megnézte az üzenetemet, de nem reagált. Hittem benne, hittem bennünk, hogy jobban megismerem őt, leszünk jó barátok, de hol, csalódnom kellett újból. Amikor vele írogattam, jó volt vele írogatni. Nem vagyok depressziós a lány végett, hanem azért, hogy miért csinál belőlem hülyét? Ez mind azért van, mert mindenkinek próbálok segíteni? Egy lánnyal már jó pár ideje ismerjük egymást, és máma írta nekem, hogy szeretne velem kimenni, beszélgetni, hogy "szeretne velem járni, bejövök neki" természetesen nem vettem be neki az édes szavakat. Ezt írta aztán: Istenem kérlek szépen, hülyét csinálok belőled, ki akarna téged. NOS ezt mondták nekem az alaiskolában is, kinek fogsz kelletni, nézz magadra hogyan nézel ki. Le voltam nézve állandóan, csúfoltak, hogy büdös vagyok, de mindennap mosakodok, parfümöt is használok allándóan. Nagyon rosszul esett.
Csalódtam a legjobb barátomban, olyan volt mint az öcsém, igazán olyan volt, tudtam rá számítani, jól elbeszélgettünk, adtunk egyik a másiknak tanácsokat az életben, csak sajnos csak kihasznált, aztán a francba küldött, amit kért tőlem segítséget adtam neki enni, piát, amire csak szüksége volt, nem fogom miért ért végett köztünk a barátság, mert hosszú. HA tartom is a kapcsolatot az alapiskolai volt osztálytársaimmal, de nem járnak ki, és ki nem húzzátok őket bulizni, vagy meginni valamit a kocsmába.
Párkapcsolatjaim voltak, de csak smárolásig, ölelésig jututtunk el, tovább nem. Csendes fiú voltam mindig, nem tudtam nagyon milyen témát feltenni, amiről beszélgetnénk együtt a lánnyal. Aztán ez végett is végett értek a kapcsolatok, mert hogy túlzottan jó fiú vagyok, nem cigizek, se nem fogyasztok alkoholt, vagy megcsaltak a másikkal.
Akik az életben nem jártak bulizni, nem jártak sehova, nem voltak barátaik, és vannak barátnőjük, akikről el is tudtam képzelni. Akkor jobban el tudtam képzelni róluk, hogy boldogok lesznek, de magamról már nem, nem hogy feladtam a reményt, de már nem bírtam a terhet. Elkezdtem hallgatni motivációs videókat mint pl. Szabó Pétert, THE TRASH, ami sokat segített nekem, hogy nem szabad feladni, és mindig pozitívan gondolkodni. Ez sokat segített nekem, elkezdtem olyan zenéket hallgatni, mint pl: SilenT, Cina, MECKS, erőt adnak az ilyen szövegek. Segített ez nekem, hogy pozitívan gondolkodjak, hidjek önmagamban, hogy sikerülhet elérni azt a célt, hogy végre boldog legyek egy lánnyal. Hittem ebben a lányban is, de volt fura megérzésem, nagyon fura megérzésem volt, és tessék, csalódtam újból. Hogy miért nem hallgattam a megérzésemre, fogalmam sincs. Nem bánkódom ez a lány végett, de nem jól esik, hogy hülyét csinálnak belőlem az emberek, és ott fagyoskodtam kint 1,5 órát. Megint nagy tanulság, hogy ne döljek be mindjárt a lánynak. Depressziós vagyok még mindig, magam alatt vagyok, lehet az a negatív energia, nehezen fogok belőle megint kiúszkálni.
Volt olyan időszakom, hogy feladtam mindenemet, nem bírtam a terhet, akkor nagyon depressziós maradtam, más volt körülöttem a közérzet, aztán nem is volt erőm azon bánkódni, hogy mindenki cserben hagyott, a barátok, szerelmi csalódás, arra koncetráltam, hogy kijussak ebből a sötét vílágból, ami nagyon rossz érzés, nem kívánom senkinek. Szerencsére kigyógyultam belőle, jártunk jósnőhöz, természetgyógyászhoz, nyugtatókat szedtem, néha ezek sem segítettek, sírtam, állandóan törtem a fejem valamin, kitaláltam olyan dolgokat, olyan butaságokan járt az eszem. Hittem benne, hogy meggyógyulok, és úgy is volt.
És most újból hiszek abban, hogy jön jobb lány, akivel jól elfogok szórakozni, és idővel majd kialakul. Csakhogy megint megbízni valakiben, nagyon nehéz lesz.
Hol változtassak szerintetek? Meg lehetek átkozva, hogy nem is nem nincs szerencsém normális lányra? Hol csinálok hibát? Igazán szeretném, hogy észre vegyenek engem az emberek, kedveljenek. Lécci adjatok tanácsokat. Hogyan legyen merszem élőben megszóllítani akármilyen lányt? MAGAM ALATT VAGYOK, DE NEM ADOM FEL SOHA! DE VÁLTOZÁS MINDENKÉPP KELL!
Köszönöm szépen a válaszokat, tanácsokat, segítségeteket.
A depresszió legyőzésének egyetlen módja, ha felismered, hogy magadnak teremted a depressziót, és ahogy megteremtetted, úgy elpusztítani is képes vagy.
Minden más "megoldás" vagy trükk csak elfedi azt, nem oldja meg.
Csak tudod, ez néha hirtelen jön, váratlanul, rossz előérzet, hirtelen szédülés. Ez volt tegnap is. Totálisan magam alatt voltam az végett, hogy tegnap reggel arra keltem fel, hogy füst szagot érzek, de csak én, senki más körülöttem. De szerdán mentem a füst mellett és az orrom keresztül magamba szívtam. Egész nap ezen agyaltam, hogy mitől lehet ez, annyira magam alatt voltam, hogy elkapott a hirtelen szédüléses mizéria, majd leestem, úgy szédültem. Azonnal bevettem nyugtatót, és aztán jobb lett.
Máma picit jobban érzem magam. De még mindig depis vagyok. Nem hagyom el magam, de nehéz a harc depresszió ellen.
Én is sokáig harcoltam a depresszió ellen, mire rájöttem, hogy nem harcolni kell ellene, hanem fölé emelkedni.
Ha harcolsz ellene, akkor még több fájdalmat és negatív energiát teremtesz magadnak, még több fájdalmat okozol magadnak.
Hallgasd meg az anyagot, amit privátban küldtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!