Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mondják azt a nők hogy 170000 Ft os jövedelemből nem lehet családot alapítani, amikor csomó hasonló ilyen jövedelemmel rendelkező párt ismerek és sikerült nekik a családallapítás?
200 netto mindkettőnknek, adókedvezménnyel ennyi, amit nyilván nem tudunk teljes összeggel igénybe venni, ahhoz nagyon magas brutto fizetés kell. Családi nyilván 3x12, valóban ezt nem számoltam. Ingyen étkezés nincs, 50%-os a suliban, oviban-bölcsiben meg egy gyerekkel is ingyenes már jó ideje egy átlagkeresetűnek (nem kernek igazolast sem) törvényileg. [link]
Nem csak Pécsen, mi Pesten lakunk, csak ez volt az első link a keresőben.
Tankönyv szintén ingyenes egy gyerekkel is [link]
Nem, továbbra sem "éri meg" nagycsaládosnak lenni, nem is ezért választottuk ezt. Csokot, meg ami előtte volt támogatás sem vettük igénybe 😊 Ez egy hangzatos kormányprogapaganda, aki erre alapozva vállal több gyereket, az sajnos buta. Gyerek nélkül a mostani fizetésünkből(adókedvezmény nélkül) magasabb életszínvonalat engedhetnénk meg, és egy/két gyerekkel is nyilván, de hát mi így akartuk, most sem élünk rosszul. Persze jó, hogy vannak ezek a támogatások, de ne gondold, hogy ez fedezi a több gyerek miatti kiadásokat (nem is várom, csak pontosítani akartam, hogy jobban képben legyél).
Ja, még az utazási támogatást írtad... hát 3 gyerekkel nekünk alap, hogy kell autó, így nyilván autóval megyünk nagyobb távra. Szóval csak ugyanolyan diákbérletük van, mint minden gyereknek.
21-re még
Én is voltam egy gyerekes, ezért tudom mennyi az annyi. Te tényleg azt hiszed, hogy olyan sok ez a nagycsaládos támogatás, hogy emiatt vki jobban él, több pénze marad, mint, ha egy gyereke lenne? Ne viccelj már. Nyilván annyival több a kiadás is. Kis korkül miatt 2x kellett kisagyat venni, van, amit örökölnek egymàstól, de közel sem mindent, meg hát az elsőnek ugyanúgy meg kellett nekem is vennem, mint neked... a fogadott orvosnak meg 3x lett kifizetve a maganvizitek és a szülések díja.
A gyesre meg direkt írtam, hogy azt nem kötelező igénybe venni. Sehol más országban nem maradhatnak ennyit otthon az anyák, mégsem lelki sérültek a gyerekek ott. A gyes egy szuper lehetőség egy olyan családnak, ahol az apa simán eltart egy fizetésből egy családot. De ha otthon marad valaki és nyomorog belőle... Az már az ő sara. Én se mentem gyesre pont ezért. Ha egykeresős családmodellt akar a pár, akkor persze, hogy kevés a 170 ezer. De ahhiz a 300 ezer is kevés.
Dolgoztam mosodában diákként. Havi 90-90 ezer nettóval nevelt 2 gyereket egy pár ott. Plusz még a juttatások, amivel kerestek ketten nettó 200-at. Mondjuk sosem értettem, hogy miért nem képzi magát ilyenkor legalább az egyikük. Ja, mert egy OKJ-s képzés se olcsó mulattság.
Az én szüleim 10 éve már nettó 400-600-at keresnek. (Vállalkozók kisvárosban, nincs fix jövedelmük havonta) A vállalkozás előtt nem éltünk jól, és bármennyire szeretetben neveltek, bizony kigúnyoltak amiatt, hogy spóroltunk a ruhákon, felszerelésen stb. Pedig nem én voltam a legszegényebb gyerek, csak emellett jól tanultam, és nem szerették a strébereket. Viszont megfagytam a szobámban minden télen. Voltak olyan évek amikor rezsót se használhattam. Olyankor sokszor anyuval aludtam, pedig nem egészséges dolog, ha a szülők külön alszanak. De ez volt. Most 22 vagyok, de sosem szórták a pénzt. Gyerekként se voltak gazdagok, most viszont legalább futja nyaralásra, van 2 kiadó lakásuk is, inkább arra költöttek pénzt, mint, hogy nekünk valaha is 50 ezernél drágább mobilunk legyen. Az idei évtől engem nem támogatnak tovább anyagilag. Még van 1,5 évem van az egyetemen, 30-40 ezret keresek is havonta. Az egyik lakásukban lakom 2 lakótárssal, tőlük kapok még 60-at meg a rezsi 2/3-át.
Aztán, ha végzek az egyetemen és lesz állásom (140-et fizetnének ahová mennék első körben) akkor nekem kell kibérelni tőlük a lakást, mert nekik mindegy, ki fizet és kiből van hasznuk. Szóval maradok lakótársakkal és még a saját szobám is kifizetem. Így nem lehet félretenni, havi 40 plusz rezsi lesz a lakbérem, amivel inkább a szülem támogatom, mint valaki idegent. Őket se támogatta senki, őket sem érdekli a továbbiakban, hogyan van az anyagi helyzetem. Oldjam meg, mint mindenki más. Így most kb. Havi 120-ból élek úgy, hogy csak rezsire fizetek.
Később,ha továbbképzem magam nettó 200 lesz a fizum legalább. Majd 30 éves koromban esetleg. És látod, semmit se jelent, hogy a szülők mennyit keresnek, ha csak az alap dolgokban segítenek. Minden barátnőmnek, akinek a szülei nettó 1 millió körül keresnek (akár 800 ezret pl) saját lakást kaptak, méghozzá Pesten. Én nem sajnálom senkitől, de teljesen más világban élünk. Nekem nincs pénzem utazgatni, csak a szüleimnek maguknak. Mert most végre élvezik, hogy van miből és nekik eddig is kellemetlen volt, hogy évente 1 milliót adtak az egyetemi költségeimre. (Tandíjat nem kellett fizessek, mert államin vagyok)
Szóval, ahhoz, hogy továbbképezzem magam, most diákhitelt fogok felvenni. Nem tudnék félretenni. Nincs pàrom, de ha lenne, egy kezdődő kapcsolatban nincs közös kassza átlag 2 évig, vagy tovább, ha nem terveznek házasodni, vagy össze se költöznek addig. Mert ilyet is hallottam. De azért szerintem 1 év normális kapcsolatban összeköltöznek a felek.
És én nem szeretnék úgy összejönni, hogy spórolás okán a szüleivel kéne. Mert én nem lakhatok ingyen a szüleim lakásában se, és keressen többet a párom, mint én. Én havi 400 alatt nem vállalnék gyereket, pláne úgy, hogy 3-at szeretnék. Nyilván ha az élet mást dob, így jártam. De ha én megküzdök még évekig a nettó 200 feletti fizuért, akkor legyen hasonló hozzáállása a páromnak is. És ez nem az anyagi részéről szól, hanem elvekről, gondolkodásmódról. A cégvezető, aki csak hálni jár haza, ugyancsak nem az én világom. Valahol az arany középút.
Emiatt keveslem a nettó 170-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!