Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akiknek még sosem volt kapcsolatuk: van köztetek olyan, akinek még maga a kapcsolatteremtés, a beszélgetés is gondot okoz a másik nemmel?
A párkapcsolatba még bele sem mernek gondolni, mert már a beszélgetés is akadályt jelent: megszólítani a másikat, kínos csendek nélküli, pörgős beszélgetéseket lezavarni, frappánsnak, poénosnak, viccesnek, fesztelennek lenni, stb... De mindezek nem mennek neki, mert leblokkolja a szituáció, nyomás, megfelelési kényszer nehezedik rá, mivel tétje van a dolognak.
Van köztetek ilyen? Fogjuk fel most a párkapcsolatot egy háznak: ahhoz, hogy bejuss, át kell lépned a küszöböt. Van itt olyan, aki már ott elbotlik? Hogy már az alap-alapszintnek tekinthető beszélgetés is gondot okoz neki? Hogy lehet ebből a gúzsba kötő érzésből kitörni szerintetek?
"Ezért kreálódik egy elképzelt világ, ami maximum a műveltségedet gyarapítja, de a valóságban ugyanúgy gúzsba kötött leszel."
Szerintem ezt csak olyasvalaki gondolhatja így, aki vagy biológiai életkorához képest érzelmi / emberi fejlődésben súlyosan le van maradva és / vagy valamilyen mértékben autisztikus személyiséggel bír.
Ilyen vagyok: az első időszakban tuti botladoznék a szavakkal, mondatokkal, de ha a nő kitartó lenne, és nem hagyna egyből ott, akkor úm. felpörögnék és jobb lenne a helyzet.
Változtatni hogyan lehetne? Először tükör előtt beszélni, próbálkozni szövegekkel, majd ha lehet, akkor ey ellentétes nemű barátot megkérni, hogy próbázhassak rajta.
Én spec az ellenkezője vagyok, azaz tudok beszélgetni kb bárkivel (régebben nehezebben indult be, de aztán sikerült), viszont nem tudom átfordítani ezt semmiféle randizós eseménysorba. Kajak fogalmam sincs, hogy kéne :D Annyira meg nem nézek ki jól, hogy a lányok maguk intézkedjenek, szóval evvvan.
Btw a sok-sok olvasás nekem segített ebben, emellett szitkomok, improvizálós játékok is, a kulcs a szókincs, a referenciák, és a széles ismeretanyag, hogy mindig legyen valami kapcsolódási pont.
"viszont nem tudom átfordítani ezt semmiféle randizós eseménysorba"
Ez mindig KÉT emberen múlik. Fura, hogy föl sem merült benned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!