Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaz, hogy a mérnök és az informatikus az a két szakma amivel ki lehet kergetni a világból a nőket, és sohasem járnának mérnökkel vagy informatikussal?
Kérdező ne... Nem lehetsz ennyire gyagya. Nem a szakmával van a baj, hanem a szociális készségek hiányával, az ilyen "hiányos" emberek pedig a sztereotípiák szerint gyakran lesznek mérnökök vagy infosok. (Én amúgy úgy érzem egy kicsit kezd düledezni ez a sztereotípia, de most mégis fogadjuk el igaznak.) Ezeken a területeken sok a kocka srác. Kocka alatt azt értem, hogy a munkájuk a hobbijuk és az _egyetlen_ hobbijuk. Barátaik csak innen vannak. Nincs egy tanár, kresz oktató vagy jogász ismerősük, csak a szubkultúrájukból való emberekkel cimborálnak. Nem csak a lányokkal, hanem úgy általában a másfajta emberekkel nem boldogulnak. Akiben kicsit több humán véna van az már ufó nekik. Filmekből megnézik a Star Warst meg az Agymenőket és ami egy kicsit érzelmesebb vagy történelmibb, vagyis humánosabb az nekik már uncsi.
Ez a bajuk. De ha a másik végéről, vagyis a szakma felől kiindulva közelítjük meg a dolgot akkor viszont van sok normális mérnök is, akinek sokféle barátja van és a nőkkel is jól kijön, mert egy kerek egész, több síkú személyiség. Vagy a másik lehetőség, hogy a szubkultúrájából választ barátnőt és akkor nem kell annyira kibújnia a bőréből. Ami a szívás, hogy ezeken a területeken felülreprezentáltak a férfiak.
Én nem tudom milyen a többi nő, egyre nehezebben tudok rájuk hangolódni. Az én barátnőim szerint biztosan nem ciki mérnöknek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!