Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A MGTOW ideológia szerint kerülni kell a kapcsolatot a nőkkel, de ugyan hogyan képes valaki önként lemondani róluk?

Nem mondanak le róluk, folyton miattuk sírnak, szidják őket. Önámítás az egész.
A modern feminácizmus férfi változata. Ők is ahelyett, hogy önmegvalósítanának és csinálnák, amit akarnak, csak a pofájukat jártatják.

Mi az fene az az MGTOW? Miért kellene minden random légből kapott ideológiát követni?
Amúgy a pasikkal is szívás van:)

A MGTOW-nak több szintje is van, mindegyiknél máshogy viszonyulnak a nőkhöz, a lényeg, hogy a hozzáállás viszont mindenképpen a piros pirulás ismeretanyagokra épül.
Van az a szint, ahol belefér még a párkapcsolat is, (én ezen a szinten vagyok) de csak bizonyos szabályok között, pl. buktató a házasság, család, közös lakáshitel, meg minden olyan ami nehezen vagy egyáltalán nem visszafordítható folyamat egy szakításnál. Szerintem egy kapcsolat lényege hogy jól érezzük magunkat együtt, aztán úgyis tudjuk hogy valamikor a háttérben fog kavarni, és egyszer le fog dobbantani, aztán később lesz másik. A köztes időben pedig jól tudom érezni magamat egyedül is, arra koncentrálok, amikre van befolyásom, pl. munka, hobbik, szórakozás, haverok, nyaralás stb. (illetve ezek természetesen párkapcsolat mellett is ugyanolyan fontossággal bírnak)
Akkor vannak olyanok, akiknek már a párkapcsolatok nem férnek bele, mert macerásnak tartják, helyette csak az alkalmi szexre mennek rá.
Meg vannak akik teljesen elutasítják a nőket, de ez a legritkább szerintem. Ők kockázatosnak tartják már a szexet is, mert később akár hamis nemi erőszak vádjával jogi útra is terelődhet a dolog (ez nálunk szerencsére még rendszeres, és remélhetőleg nem is lesz az, de nyugat európában meg az usában gyakoriak az ilyen túlkapások, lásd pl. a metoo hiszti)
A MGTOW-hoz szerintem az is hozzátartozik, hogy megtanulja az ember, hogy nem éri meg annyi időt és energiát befektetni csak azért, hogy nője legyen. Vagyis túl sok fölösleges kört kell futni, túlságosan a nagy számok törvénye játszik ahhoz képet, amekkora eredményt hoz. Sokszor igazából az ember csak egy illúziót hajszol az ember, illetve az egójának tenne jót, hogy el tudja mondani, hogy képes volt egy csajt felszedni. Amint ott van az ember előtt a hőn áhított nő, a dolog már nem is lesz olyan izgalmas, hamar elmegy a dolog varázsa.
Így a lemondás inkább így értelmezhető szerintem, hogy nem a nők vannak az ember középonjában, hanem inkább arra fókuszál, amivel saját magát jól tudja érezni, úgy hogy nem kell hajszolni semmit.

Más dolgokat állítanak az életük középpontjába! :)
Egyébként meg úgy döntöttek, hogy hidegen hagyja
őket a társadalom véleménye. :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!