Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
24 éves srác vagyok és Mensa tag. Ez úgy érzem, elhatárol az emberektől, mert ami engem érdekel és szórakoztat az a lányokat nem. Még egy kellemes beszélgetés sem sikerül túl sűrűn. Van tanácsotok?
Az IQ egy dolog, az EQ és a lelki beállítottság pedig egy másik dolog.
A magas IQ egyáltalán nem határol el az emberektől.
Én és ismerősöm us 135 feletti IQval rendelkezünk és fesztiválra járunk, megtaláljuk a közös nyelvet a lányokkal.
A szociális és kommunikációs készségeiden fejlessz.
Az EQ-ról egy írás, nekem tetszik:
S ha valaki számszerűsíti, hogy mennyi az IQ-ja, érdemes mellétenni, hogy milyen szórással, meg hogy mégis hol mérte, nem elég csak úgy bemondani egy nagy számot. Pedig de szeretik a népek.
Amúgy sajna kevés a korunkbeli, társat kereső Mensás lány, de mivel klubon belül is van mindenféle ember, felesleges megjegyezni, hogy tag vagy, mert igazából nem hordoz semmiféle hasznos információt. Sőt, még egy másik tagnak sem feltétlenül. Vagy kijön veled, vagy nem. De azért a programokon általában mindenki jófej mindenkivel.
26/F
Az a probléma ezzel a cikkel, hogy ha az EQ nem is elfogadott fogalom, a jelenség amit leírunk vele, létezik. Egy autista gyerek anyjaként pontosan tudom milyen az amikor valakinek magas az IQ szintje, de észre sem veszi, mi a baja a beszélgetőtársának, mikor válik idegesítővé, egyáltalán sokszor elképzelni sem tudja, mi zajlik a másik emberben.
És az a meglepő, hogy sok rendkívül intelligens ember is (meg kevésbé intelligens is) tud rendkívül "érzéketlen" lenni. Aztán van olyan, aki elsírja magát egy filmen, de egy tuskó a partnerével.
Másik érdekesség: lehet valaki jó mérnök meg szakember magas IQ szinttel, de mindig azt vettem észre, hogy ezen emberek többsége nem igazán érti a művészetet, irodalmat stb. Némelyik képtelen egy Ady verssel mit kezdeni, mert szó szerint vesz belőle mindent, közben meg bonyolult matematikai műveleteket old meg fejben rövid idő alatt.
És az a helyzet, hogy a munka világában ez nem nagy baj, ha olyan pozícióban van, ahol nem kell emberi érzelmeket olvasnia, de már egy párkapcsolatban is hátrány. Értem én, ne nevezzük EQ-nak mert áltudományos, de érzelmi intelligencia, intelligens viselkedés stb igenis létezik.
Kérdező, ha ezen a téren rendben lennél, több sikered lehetne a nőknél. Ugyanis sok intelligens, művelt nő van akivel remekül el lehet társalogni. Akkor is ha nem mensa tagok. De ha mégis....nők is vannak ott.
Amúgy fut valami tenyésztési program ebben az országban, hogy ennyi a mensa tag vagy a diákok étkeztetésére szolgáló létesítményre gondoltok?
32/f
Nem olyan nagy ugy Mensa tagnak lenni.
Ott is vannak boven lanyok, keress kozottuk, vagy csak siman intelligens lanyokat.
A kerdesed kiirasa utan nehezen hiszem el, hogy te Mensa tag lennel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!