Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik használják a tindert ez hogy működik?
A tinder az elo score nevű pontrendszeren alapul. Röviden: van egy algoritmus, ami meghatározza pl. egy 10-es skálán, hogy te mennyire vagy vonzó és hasonló értékelést kapott emberekkel dob össze. Amikor regisztrálsz, a rendszer még nem tudja pontosan, hogy mennyire vagy vonzó, ezért egyaránt bedob magas és alacsony értékelést kapott embereknek is. Miután kijön egy átlag néhány szavazat után, akkor kezdi el csak leszűkíteni, hogy kiknek dob be. Tehát igen, eleinte az új embereket több embernek mutatja meg, hogy kialakuljon egy "elo score értékelés" rólad, ami alapján utána könnyebben el tud helyezni az algoritmus mondjuk egy 10-es skálán. (pl. ha 10/6,75-re értékelt, akkor hasonló értékelésű embereknek fog mutatni)
Senki nem tudja pontosan, hogy az algoritmus milyen dolgokat vesz figyelembe, de az 100%, hogy a képeid és a rád adott szavazatok számítanak elsősorban. Tehát minél jobban nézel ki a képeken, annál "vonzóbb" embereknek fog mutatni a tinder.
Én 1 hónapja használom megint, eddig 38 matchem van.
Üdvözöllek a húspiacon és a 21. században...
# 3/5: Ez szerintem hülyeség már bocs. Nekem az elején viszonylag sok teljesen átlagos külsejű, no make up, könyvmoly lányokat adott be, persze volt jó pár instabics is. Nem is volt gond, mert nekem ők az eseteim. Aztán fokozatosan ment el a tipikus top modell kinézetű, klinikai agyhalál szélén álló lányok felé és 1,5 hét alatt már egyetlen egy értelmesnek tűnő lányt nem dobott be. Tudtommal ez az utóbbi kategória amiért a férfitársaim rajonganak és főleg amiért tindereznek.
A másik pedig, hogy én általában nagy szerencsémre nem jövök be az instabics lányoknak, inkább a könyvmolyokkal találjuk meg egymást társaságát.
# 6 Nem hülyeség. Nem villogásból meg menőzésből, de mérnökinformatikusnak tanulok, és tanultam hasonló rendszerekről, illetve a tindernek is alaposan utána néztem, tesztelgettem stb.
"Nekem az elején viszonylag sok teljesen átlagos külsejű, no make up, könyvmoly lányokat adott be"
Nos, ennek két oka van.
1. Nem mondtam egy szóval sem, hogy csak magas és alacsony értékelésű embereket dob be eleinte. Pont az elo score működését bizonyítja, hogy átlagos értékelésűek mellett bedob magas és alacsony értékelésűeket is. Így tudja a legrövidebb idő alatt a legpontosabb pontszámot hozzárendelni a profilodhoz.
2.Bármilyen meglepő, de az "átlagos külsejű, no make up, könyvmoly lányok"-nak valószínűleg magasabb az értékelésük, mint a tipikus modell, agyhalottnak látszó plázp***knak. Legalábbis ha magamból, és a haverjaim ízléséből indulok ki. De még egyszer elmondom, rengeteg dolgot figyelembe vesz az algoritmus. Lakhely, iskola, munkahely, kedvenc spotify előadő, instagram... Ezek mind egy rohadt nagy adathalmaznak tűnhetnek, de félelmetesen sokat elmondanak rólad egy ilyen alkalmazás számára.
1: Igen, ez téged támaszt alá.
2: Na az én haverjaim meg a pláza/tinder picshákra mennek. Nyilván a mérnökinformatikusok más ízléssel rendelkeznek, de szerintem a többség, a nagy átlag, még mindig a "dejóhnézhekigecchi" típusú lányokat kedveli, mondom, főleg ez a tinderre igaz. Való életben nagyjából megoszlanak az arányok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!