Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért van az, hogy ha egy nő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy ha egy nő kér itt tanácsot, akkor udvariasan válaszolnak neki, ha egy férfi, akkor azt meg egyből oltogatják, lúzer, tanuljon meg bánni a nőkkel stb?

Figyelt kérdés
2018. júl. 30. 15:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
43%

Amúgy ennek a kérdésnek is annyi értelme van, mint

"Ha a nők sminkelik magukat, akkor dicsérik őket, de ha férfiak teszik, akkor le vannak b*z#zva. A nőket miért nem b.z#zzák le?".

Soha nem hallottál "nemi szerepekről"? Mi szerint ősi mondás, hogy a férfiak nem érzelgősködnek? Komolyan még mindig ezen van valaki fennakadva?

Miért vagy meglepődve azon, hogy nők és férfiak közt különböző bánásmód van?(különböző nem jelenti azt, hogy jobb) Vannak olyan tényezők is, ami miatt a nőket szidják és a férfiakat kevésbé.

Nőként én is örvendek annak, ha normális, segítőkész válaszokat kapok 1-1 kérdésemnél, mert ritka az. Hozzám is kb. úgy állnak, hogy csöndesen törődjek bele, ha nem működik egy kapcsolatom, csak szexre vagyok jó, minek nekem szerelem? Kárörvendő hozzáállásokat látok, ha valamilyen kapcsolati problémáról írok, "na téged is csak kihasználnak, mert arra vagy jó" ítélkezés.

2018. júl. 30. 15:30
 12/20 anonim ***** válasza:
86%

A nők általában konkrét esetet fogalmaznak meg, amiről szól a kérdés. Igaz, erre ugyanúgy jönnek a "r¡banc", meg a "te választottad" jellegű válaszok mondjuk...

A "férfiak" többségben csak általánosságban rinyálnak, és panaszkodnak az összes nőre... És még így is találnak ehhez partnert szép számmal, aki beáll melléjük a sorba.

2018. júl. 30. 15:31
 13/20 anonim ***** válasza:
76%
Ez így egyáltalán nem igaz, ez a kérdés egy tudatos, szemét csúsztatás. Csomószor előfordult, hogy férfi által feltett kérdésre én rengeteg megoldási (pszichológiai, önfejlesztési, látásmód változtatási) ötletet javasoltam, és mintha nem is írtam volna semmit kb. Gyakorlatilag teljesen ignorálva volt, amit ajánlottam, még csak megfontolás tárgyává sem tették, mert akkor legalább kivesézték volna, hogy ez nem jó benne, meg az nem jó. Na, EZEK UTÁN már nekem is elfogyott a türelmem, és akkor kezdtem lúzerezni. Addig azonban én a megértés / együttérzés mintapéldája voltam. Mármint addig a pontig, amíg ki nem derült, hogy az adott kérdés férfi kiírója egyáltalán nem azért tette fel a kérdést, mert olyan tanácsot szeretne, amivel gyorsan tudna segíteni saját magán, hanem lényegében burkoltan szexért koldulás céljából írta ki az egész kérdést. Vagy a másik eset, amikor azért, hogy keressen vele egyetértő hímneműeket, akik megerősítik abban, hogy a hiba nem vele van, hanem valójában csakis a szemét nők (az összes nő) a felelősek az ő sanyarú sorsáért. És még hány ilyen van!
2018. júl. 30. 15:32
 14/20 anonim ***** válasza:
85%

"A no lehet onertekelesi problemakkal kuszkodo, mert no."

#2 vagyok, pont ilyen témában írtam ki egyszer egy kérdést (NEM önsajnáltatásból, tanácsokat, véleményeket kértem). Mondanom sem kell, hogy a tanácsok, vélemények helyett azt kaptam, hogy nem kell semmit csinálnom, szükségtelen bármin változtatnom, mert úgyis napi 120 pasi próbálkozik nálam, csak nem veszem észre őket, mert nem kigyúrt, béemvés faxacsávók, mire közöltem velük, hogy ez nem így van, erre én lettem a mocskos, felszínes rbanc, aki még hazudik is és egyébként is kamu a kérdés. Voltak olyan pasik, akik kihasználva azt, hogy esetleg önbizalomhiánnyal küzdök bepróbálkoztak privátban azzal, hogy "azért én megdugnálak", erőltették az ismerkedést, hiába emeltem ki külön a kérdésben, hogy nem szeretnék senkivel ismerkedni, majd elküldtek az anyámba vagy kifejtették, hogy megérdemlem, hogy egyedül dögöljek meg, amiért nem válaszoltam a "szia szex?" és hasonló üzeneteikre.

2018. júl. 30. 15:33
 15/20 anonim ***** válasza:
43%
Átszámoltam az utolsó 100 kérdést 61-ben a férfiakat szidják, 24-ben a nőket (a te kérdésedet is ide vettem), 11-ben mindkettőt, 4-ben meg a korábbi kérdezőket :)
2018. júl. 30. 16:51
 16/20 anonim ***** válasza:
30%
Mert a férfiakat még mindig "szalonképes" szidni (különösen nőknek), a nőket pedig már nem.
2018. júl. 30. 17:42
 17/20 anonim ***** válasza:
88%

Én általában udvariasan, normálisan válaszolok minden kérdésre, amihez írok hozzászólást. Igyekszem úgy írni, hogy segítő szándékú legyen, ne pedig lehúzzam a kérdezőt, és még inkább erősítsem a negatív gondolatait, amiket sokszor semmilyen tapasztalat nem erősít meg részéről, csak a hibás elképzelései, feltételezései gátolják bármiben is. Ennek ellenére rendszeresen leírják, hogy ők valójában csak azt szerették volna, ha egyetért velük valaki, megértésre találnak, kb. együtt lehet szidni a nőket, a saját felelősségüket el nem ismerve, mintha csak az ellenkező nem lenne a hibás mindenért. Jó párszor leírták azt is a segítőszándékú kommentekre (nem csak az enyémekre, hanem mindenkiére, aki nem az általa leírtakat erősítette meg a hozzászólásával), hogy biztos nő írta, akinek könnyű dolga van minden esetben, és semmit nem kell tennie, elég csak léteznie, és már ezért is akarják őt a férfiak.

Ugyanakkor több kérdés is születik, amiket férfiak írnak, hogy a társkeresőkön, és a való életben is, miért csak ronda, vagy kövér, vagy nem fiatal (azaz velük egykorú, vagy idősebb), vagy gyerekes anyukák írnak rájuk, akarnak velük ismerkedni. Tehát nem arról van szó, hogy őket senki nem akarná, csak nem olyan lányok, akiket ők elképzeltek maguknak.

Olyan kérdések születnek, hogy a nőknek könnyebb, őket, férfiakat bezzeg senki sem akarja, és mennyivel nehezebb a dolguk társkeresés terén. Ők ezek szerint nem veszik számításba, nem tekintik nőnek a nekik író, féléjük érdeklődést mutató hasonló korú, idősebb (pár évvel), vagy túlsúlyos, vagy olyan nőket, akiknek van gyerekük, vagy olyanokat, akik nem felelnek meg az általuk elképzeltnek. És ezért mivel nem kapják meg, akit ők kinéztek maguknak, megkeseredett lesznek, folytonosan itt panaszkodó férfiakká válnak. Amikor pedig leírják nekik rengetegen segítő szándékkal, hogy fejlessze magát (külső és belső téren is, részletezve), akkor jönnek a kifogások, hogy azt miért nem teszik, majd később a „minden nő szemét femináci, aki elnyomni akarja a férfiakat, és kihasználni őket” mantrák. Ilyen embernek ezek után mit lehetne írni? Hogy igazad van, legyél továbbra is ilyen, majd egyszer biztos bekopogtat hozzád a nő, akit kinéztél, és beléd szeret? Ilyenkor érkeznek a kommentek pár embertől, hogy akkor nyavalyogjon magában, de felesleges teleszemetelni az oldalt a kérdéseivel, amikre igazából nem is vár választ.

Viszont ha értelmes, és nyitott a tanácsokra a kérdező, akkor nemtől függetlenül sokan írnak konstruktív, hasznos válaszokat neki, és ha hajlandó is elgondolkozni rajta, megfontolni a leírtakat, akkor tudja hasznosítani, segítheti őt a változtatás megkezdésében.

2018. júl. 30. 17:49
 18/20 anonim ***** válasza:
86%

Többször látok olyan válaszokat, ahol a válaszoló konkrétan leírja, hogy ő azért támadja a kérdezőt/másik válaszolót, mert nő.

Akkor miről is beszélünk?

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyeb..

2018. júl. 30. 18:22
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
A mai világ még mindig a tökös tsávókat bírja...
2018. júl. 30. 18:31
 20/20 anonim ***** válasza:
83%

Egy szövegnek más-más szövegkontextusban más jelentése is lehet.

Pl. Vannak olyan csajok, akik nem veszik rossz néven, ha a barátnõjük “ribikémnek” nevezi õket. Ellenben ha egy random, idegen pasi mondja ezt, az kiveri a biztosítékot.

Csak egy példa volt, de sok ilyen van.

Más szövegkontextusban másképp hangzik valami, másképp reagálják le.

Pl. Nem lúzer, aki azt állítja, hogy nincs párkapcsolata.. mert túlzottan válogatos, vagy ilyesmi.

Ez nem ugyanaz az eset, mint amikor valakinek azért nincs párkapcsolata, mert nulla szociális készséggel rendelkezik.

Tehát nem tudom, hogy te milyen kérdéseket olvashattál, de normális válaszolók nem fognak valakit lelúzerezni, csak mert “tanácsra szorul”.. de ha közben olyan gáz dolgok szerepelnek a kérdés tartalmában, ami már megérdemli a lúzer jelzõt....

2018. júl. 30. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!