Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Te elítéled azokat a nőket, akik elfogadnak szexuális ajánlatokat a főnökeiktől, hogy előrébb jussanak a karrierjükben?
#20: " Első körben azt a főnököt nézem le, aki ilyen mocskos ajánlatot tesz, legyen az férfi vagy nő. "
Ezzel teljesen egyetértek.
"Másod sorban azt a világot nézem le ami úgy lett kialakítva hogy ez az előrejutás kulcsa. (nem vagyok férfi ellenes, de ez a férfi nem sara, am I wrong?) "
Ez nem csak a férfiak sara. Hiába van kereslet, ha nincs kínálat, így nem lehet csak az egyik felet hibáztatni.
"De ugyanilyen lenézendő amikor egy férfi csak azért kap meg egy pozíciót mert férfi, a női kolléga aki szerette volna, magasabban képzett stb, de ugye ő anyuka és ha beteg lesz a gyerek..... Ezzel kapcsolatban érdekes módon a férfiak már nem szoktak annyit hőbörögni."
Ebben van igazság, viszont a munkáltató szemszögéből nézve jogos elvárás a megbízhatóság. Ha az anyuka gyakran esik ki a munkából a gyermeke miatt (akár betegség, akár iskolai, viselkedésbeli gondok), akkor nem ő a jobb választás, hiába magasabb a végzettsége. De szerencsére legtöbb esetben ez nem probléma (van apukája is a gyereknek, vagy akár a nagyszülőkre is rá lehet bízni). Súlyosabb gondnak látom azt, hogy a fiatal (még szülés előtt álló) nőkkel szemben elutasítóbbak a munkáltatók.
"Tehát a kulcsszó a visszaélő főnök."
Főnöknek lenni hatalom, amivel lehet (és kell is) élni, illetve sajnos lehet visszaélni is. Viszont abban az esetben, ha bizonyos kiváltságokért a beosztott önként megy bele ilyesmibe, akkor ő is ugyanúgy hibás. Lenne más lehetősége is (feljelenti a főnökét, munkahelyet vált, vagy csak nem él a lehetőséggel), így nem tetszeleghet az áldozat szerepében.
"U.i. Amúgy a prostikat nem nézem le és nincs joga a férfiaknak lenézni őket, tekintve hogy ők veszik igénybe a szolgáltatásaikat."
Én sem nézem le őket férfiként, pedig a gondolatmeneted alapján megtehetném, ugyanis soha nem vettem igénybe a szolgáltatásaikat. Persze attól nekik sem jobb sem rosszabb nem lesz, hogy mit gondolunk róluk.
Ha én lennék a főnöke akkor nem ítéleml.
Ha az asszony teszi akkor igen 😁😂🤣
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!