Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti midig kértek randizáskor szűrés eredményt? (nemibetegség)
Mármint, ha elkezdesz randizni valakivel és komolyabbra fordul, elhiszed csak így bemondásra, hogy "x partnerem volt, minddel óvszerrel védekeztünk", vagy elvárod, hogy mutasson be minimum egy idei szűrésvizsgálati igazolást?
Abban az esetben is, ha a kapcsolatban is óvszerrel készültök védekezni?
Mielőtt d..gsz a másikkal illene őt megismerni és nem egy hét után ágyba menni vele.
Pár hónap ismertség után le lehet szűrni, hogy ki hazudik és ki őszinte. És ha tudod, hogy az előző kapcsolataiban mindig odafigyeltek a védekezésre, mert érett felnőtt ember módjára által a dologhoz, a csaj mindig volt szűrésen, akkor miért kételkedsz a szavában?
Persze, aki fűvel-fával volt már, azzal minek kezdesz kapcsolatot, ha ennyire parázol?
Párom előttem 6 csajjal volt. Eszembe se jutott ilyen dolgot kérni tőle, mert tudom, hogy rendesen védekeztek.
Akivel nem tudsz őszintén és nyíltan beszélgetni a szexről, plusz nem bízol meg a párodban, akkor minek akarsz vele kapcsolatot?
Mi pedig gyógyszerrel védekezünk. És láss csodát, senki se beteg. Hogy lehet ez?! Én se értem.
Én járok évente szűrésre, biztos ami biztos. Párom is volt, pont azért, mert már nyalt be betegséget, és nem volt kellemes.
Akinek derogál egy sz.ros szűrés, azzal úgysem kerülök komoly kapcsolatba. És ezt úgy is elvárom, hogy amúgy mindenkivel óvszerrel védekeztünk.
Ezt biztos nekem írtad? :D Vagy félrenyomtad a billentyűt? Vagy honnan szedted, hogy én mindenkivel összefekszem meg nem bízok a páromban meg hasonlók? :D
Tisztáznám: én írtam az 1. választ, nem jönnék össze senkivel csak úgy, ismeretlenül. A páromat 5 éve ismertem, mikor összejöttünk, nem egy hét után mentünk ágyba. (Az előző partnereimmel is több év ismertség után jutottunk idáig - számszerint 2 emberről beszélünk, de náluk ilyen nem merült fel, mindketten szüzek voltak) Tökéletesen bízunk egymásban, tudunk beszélgetni őszintén bármiről, gyógyszerrel védekezünk, semmi bajunk.
Mondjuk ő még azelőtt elment szűrésre, hogy összejöttünk, mert vigyázhatott akárhogy, az nem az ő sara, hogy az exnője félrekefélt a jó ég tudja, kikkel és hogyan, és mit szedett össze tőlük... Nos, én pl így nem szeretnék elkapni semmit. A páromban bízhatok, de az exeiben miért kéne? Fene tudja, milyen leprát szedtek össze... azt meg nem várhatom, hogy egy férfinek én legyek az első, akivel gumi nélkül csinálja.
A 11-es hozzászólásom inkább arra irányult, hogy páran olyan stílusban nyilatkoznak erről a témáról, mintha nagy poén lenne....
Pedig baromira nem vicces.
13-as:
Az a baj, hogy látszólag halvány lila fogalmad sincs egyes betegségek tüneteiről (pontosabban tünetmentességéről) és arról, hogy hogyan lehet őket összeszedni.
Valahogy mindenki fejében az a kép él, hogy nemi betegsége csak azoknak lehet, akik fűvel-fával kefélnek, igénytelenek, koszosak, prostihoz járnak stb.
Ez azért nagyon nem így van.
És nem feltétlen azért nem mondja el, hogy valami baja van, mert direkt titkolózik és hazudik, hanem azért, mert NEM IS TUD RÓLA.
A HPV fertőzés iszonyatosan gyakori. Hiába volt valakinek mondjuk csak 3 párkapcsolata, ahol mondjuk a lány tablettát szedett, az pont elég. A férfiaknál (és sok esetben nőknél) sincs tünete, de ha te épp a szerencsétlen csoportba tartozol, akkor kezelgetheted a nemi szemölcseid vagy szívhatsz a méhnyakműtéttel.
Mivel manapság a fiatalok jó része nem óvszerrel védekezik, így a HPV nagyon szépen tud terjedni. És nem kell hozzá sem igénytelennek lenni, sem fűvel-fával kefélni. Egy fertőzött partner éppen elég (aki ugye jó eséllyel nem tud róla). Ráadásul az óvszer sem 100%-os védelem.
Orvos vagyok, érdekes módon nem a legigénytelenebben kinéző emberek szoktak jönni HPV-s szemölcsökkel meg P3-as cytológiai eredménnyel.
Persze, Magyarországon HIV fertőzésre nincs nagy esély, ha az ember nem iv. dorghasználó, de sajnos a HPV valós veszély és eléggé meg tudja keseríteni az ember életét.
Tudtommal sok betegségéhez elég egy kis plusz kényeztetés is, ugyan ne mondjátok már, hogy az orál is óvszerrel történik vagy nejlon pungál keresztül nyaltok.
Még nem volt barátnőm. Újabban, úgy gondolom, hogy nem érdemes a komoly kapcsolatokat hajszolnom, és végre összejönne akkor egy egy éjszakásba is bele mennék csak, hogy végre legyen már valami(persze itt is azért megválogatnám.) Épp azért is elkezdtem olvasni az std.s hivatalos oldalakat, komolyan ... bizonyos szempontokból jobb lett volna ha nem olvasod végig mennyi fele szar létezik s van amelyiket nem is lehet csak nagyon drága módszerekkel szűrni. Amíg nincs tüneted. Vagy előfordul, hogy csak annak van tünete akinek át adtad. Vagy csak hetekkel hónapokkal később van tünete. Vagy olyan helyen van tünete ahol nincs szem előtt.
Ez sajnos nem játék, úgy, hogy főleg még nem volt partnerem eléggé meg tudja az embert ijeszteni az embert 30 évesen, és erősebb a felelősség tudata mint egy felajzott szűz tininek.
De másik szempontból ki akarna szüzén megdögleni és egész életében sóvárogni... ez ilyen.
Miden perc gyönyörér kell vállalni valamennyi kockázatot.
Persze a gumiról való le állásnál tényleg nem ártana legalább egy HIV teszt mert akkor potenciálian nagyobb esély van elkapni. Mint másképp.
Lassan 5 éve vagyunk együtt és mindenki egészséges. :)
Gratulálok. Az megvan, hogy sok betegség 5-10 évig is lappanghat, vagy akár tovább? :)
És az, hogy a gumi se véd 100%-ban?
A pasid exeiben is bízol?
A páromban bízom, ergó bízom a választásában. Ő se olyan h..lye, hogy majd minden r..banccal összefeküdne.
Ne akarjátok már bemagyarázni, ha beteg vagyok? :D
Járok szűrésre, és egészséges vagyok. Le lehetne szállni rólam!
Ez aranyos, de mint írtam, az én párom is nagyon jól elvolt az exével és bízott benne, amíg ki nem derült szakításkor, hogy a lányka félrekefélt nem is egyszer. Miért kéne nekem elkapnom valami leprát amit ő szedett össze valami random faroktól, aztán jól átadta a páromnak?
Nem mondom, hogy beteg vagy, csak nagyon naiv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!