Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy rengeteg lány/nő nem is a pénzre hajt konkrétan, de elvárja, hogy egy férfi diplomás legyen, még akkor is ha nem keres sok pénzt?
Rengeteg ilyen diplomasznob csajt ismerek, akik elvárják egy férfitól, hogy legyen diplomája. Olyat is ismerek aki büszke a pasijára, hogy ő ilyen meg olyan egyetemet végzett, holott nem is ért semmihez, nem tudott elhelyezkedni a szakmájában (nem is piacképes a szakma), és még a szüleivel is lakik, de ő az isten mert diplomás.
Ezzel egyidőben például egy gázszerelő vagy villanyszerelő vállalkozót aki megkeres 400 ezer forintot, azt meg sok sznob nő elvből lenézi, mert "csak egy munkásember".
Mivel lehet magyarázni ezt a logikátlanságot? Miért van az, hogy a legtöbb nőnél a papír teszi az intelligenciát és az értelmességet?
Én is elvárom, és lexarom, hogy neked erről mi a véleményed.
A te környezetedből felhozott példákkal ellentétben a KSH adatai alapján a diplomások jelentősen többet keresnek, és az IQ és iskolai végzettség között is erős összefüggés van.
Igen, mivel az IQ csak bizonyos képességeket mér, mint térlátás, matematikai feladatok megoldása. :) A valós intelligenciához köze sincsen. Nem a matekhoz kell okosnak lenni, hanem az élethez kiscsillag. (Egy szintén diplomás)
Bár egy ilyen nőt sem ismerek, de el tudom képzelni, hogy vannak. Nekem speciel azért kellett diploma, mert nőként nem igazán tudnék se gázszerelőként, se ácsként elhelyezkedni. :) Viszont párom szakmunkás, ő is 300 ezreket szokott egy-egy munkából hazahozni. Igaz én sem keresek sokkal kevesebbet, de ez nem a diplomám miatt van, hanem a munkatapasztalatom miatt. Számomra az az elvárás, hogy az élethez legyen intelligens. Hogy építse a karrierjét, életét, értsen valamihez. Remélem, hogy ezzel a normális nők többsége így van. Sajnos kevesen vannak tisztában a mai munkaerő keresleti trendekkel, meg hogy mire is van szükség egy jó meló megszerzéséhez. De ez van, annál több jut nekünk, meg a "csak egy munkásember"-nek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!