Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mikor felejtitek már el a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor felejtitek már el a pontozást?! Hihetetlenül szánalmas!

Figyelt kérdés

A kérdésben adott a véleményem is a kérdésről. Ez az ostoba 1-10 pontskála, ahol mindenki elhelyezi valahol magát. Ki a franc találta ki ezt az ostoba baromságot?! Pár éve olvasgatom csak itt a gyakorin, de a hajam égnek áll ettől az idióta gondolkodásmódtól! Miért nem érti meg mindenki, hogy édes mindegy, hogy hol helyezed el magadat rajta, vagy más hogy helyezne el rajta, mert annál az adott személynél, akinél ez pont számítana, pont nem úgy lesz, mert ha neki tetszel, akkor tetszel, ha meg nem, akkor nem. Normális, értelmes ember nem így fog felmérni és szánalmas, ha te ezt teszed mással. Nem fogod tudni meghatározni az értékét számszerűsítve, kedves akárki, aki ezt olvasod! Miért? Mert nincs jogod hozzá! Mert nem tudod esetleg, hogy milyen ember és valakit csak a külseje alapján így megítélni, minimum elképesztő sekélyes dolog.

Érdekes, én el tudom dönteni, ki tetszik és ki nem, azt is tudom, kinek tetszem és kinek nem és meglepődnétek, mennyire kilengene vagy tönkre is menne az a képzeletbeli pontmérőtők, amivel be akarjátok skatulyázni az embereket. Honnan ez az elképesztő felszínes gondolkodás? Ekkora károkat okoznak a kereskedelmi tévék? Én több, mint 10 éve nem nézek tévét, lehet ezért nincs így elkorcsosulva az értékrendem.

Elnézést, de már jó ideje kikívánkozott belőlem ez!

És nem, nem vagyok képmutató, valóban nem pontozok senkit magamban sem. Semmi értelme nem lenne kamuzni egy névtelen oldalon.

2017. júl. 29. 12:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
18%

Én szeretek pontozni :)

Meg a külsőn látható dolgok is kommunikálnak sok dologról. Nem csak a genetika van, hanem stílus, testbeszét stb... és azért ennyi dologból már valóban kijön, hogy egy embernek ki a vonzó, ki nem, és hogy mennyire.

Szóval értelme sok az nincs, mert csak álmodozás csajokról. Viszont álmodozni jó dolog :)

2017. júl. 29. 15:39
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
Tehát a pontozás baromság, de a pontokat kicserélni kifejezésekre már nem dönti romba a világot. Logikus... Ja, nem.
2017. júl. 29. 19:12
 13/15 anonim ***** válasza:
12%
A pontozást a női oldalak találták ki/vezették be anno. Kiskegyed, femina, meg ilyesmik, korábban sehol nem láttam. Miért nem őket ekézed?
2017. júl. 29. 22:58
 14/15 anonim ***** válasza:
82%

Én egyetértek veled, eleve látok valami etikátlant abban, hogy kvázi árucikként kezeljük egymást ezzel a "rendszerrel", másrészt meg nem is értem, hogyan kéne ennek működnie. A legtöbb ember, akit ismerek, nem öltözik fel számára ugyanannyira előnyösen minden egyes nap, és az életkedvtől sem ugyanolyan mértékben csattan ki folyamatosan. Lehet, ma meglátod a vidám, barátságosan mosolygó Katikát kisestélyiben, profin kisminkelve, belőtt hajjal, magabiztos járással, és rávágod, hogy ő 9/10, pár nap múlva meg kilép az utcára ütött-kopott farmerben, tangapapucsban, feliratos pólóban, smink nélkül, zsírosodó hajjal (mert rohadtul nem volt kedve megmosni aznap, meg különben is minek csípje magát ki, ha csak a sarki boltba ugrik le), ráadásul még a kedve is szar. Akkor ő hirtelen lefokozódik 5-össé, és méltatlanná válik arra, hogy egy "jópasee" (aki lehet, hogy szintén csak az adott pillanatban tűnik annak) foglalkozzon vele?

Meg amúgy is, milyen szempontok szerint osztályozunk? Öltözködés, igényesség számít? Vagy csak az adottságok? Esetleg az, hogy ki mennyit hoz ki a saját "alapanyagából" (bár kétlem, az túl fair hozzáállás lenne)?

Nálam is két kategória van csupán: aki érdekel, és aki nem. Egyikből könnyedén át lehet csusszanni a másikba, ha megismertem az adott személyt közelebbről. Amennyiben valaki tetszik, nem fogok külön rugózni azon, hogy vajon pont annyira tetszik-e, mint amennyire a Józsi, vagy esetleg egy icipicivel kevésbé, illetve ha az fogalmazódna meg bennem vele kapcsolatban, hogy "a közepesnél egy kicsivel jobban tetszik", az azt jelentené, hogy valójában nem fogott meg semmivel, nem látok benne semmi különlegeset, ergo "nem érdekel" kategória. Pont. Érett ember el tudja dönteni, hogy vonzódik-e valakihez, nekem ez a kicentizgetés, besorolgatás inkább amolyan kamaszos baromságnak tűnik.

"Akinek van egy kis esze az nem próbálkozik jóval magasabb kategóriással mert egyértelmű a kikosarazás. Hányszor megesik hogy valaki bevállal egy nálánál rondább párt"

Most akkor egyértelmű a kikosarazás, vagy sokszor megesik, hogy valaki összejön egy nála csúnyábbal? :D Jó lenne, ha legalább magadnak nem mondanál ellent. Különben is, mitől lesz valaki "alacsonyabb kategória"? Mondjuk mert van rajta 10-20 kiló plusz? Akkor ő már nem is alkalmas rá, hogy megadja azt a szintű törődést a másiknak, amire az vágyik? És ha a párjának pont a telt idomok jönnek be?

"valaki bevállal egy nálánál rondább párt, aztán az ismerősök rokonok meg nem győzik sajnálni ,hogy mit akar ez ettől a rondaságtól, meg jobbat érdemel, és a többi. Ez meg szépen megmérgezi az egészet."

Értelmes ember nagyívben leszarja, hogy kinek mi a véleménye arról, akit ő párjául választott. Megvédi őt, elkussoltatja a rokonokat/ismerősöket, ha a helyzet megkívánja. Optimális esetben ilyesmire nincs szükség, mert a normálisabbja olyanokkal igyekszik körbevenni magát, akik pontosan tudják, hogy:

1. egy ember értékét rohadtul nem az fogja meghatározni, hogy ők (személyesen ők, hiszen a többiek fejébe nem látnak bele) miként ítélik meg a külsejét.

2. semmi közük mások párválasztásához.

"Az emberek meg legtöbbször a külvilág számára mutogatni választanak párt,aki mellesleg nekik is tetszik. Egyfajta kiegészítőnek tekintik a párkapcsolatot, a párjukat. Ez mind nőben ,mind férfiban is így van."

Akkor én bizonyára nem vagyok sem nő, sem férfi, mert dísztárgy helyett társat akarok magamnak, aki érzelmi stabilitást nyújt nekem, akire számíthatok, akiben megbízhatok, aki ismer, elfogad és feltétel nélkül szeret engem, illetve akinek mindezt vissza is adhatom. Szerinted aki már talált hasonlót, azt hol érdekli, hogy mit gondol a külvilág, amikor látja őket kettesben végigsétálni az utcán? Vagy hogy 100 ember átlagosan hány pontot adna a párja megjelenésére egy 10-es skálán? :D Teljesen abszurd az egész.

2017. júl. 30. 02:26
 15/15 A kérdező kommentje:
#14: Szívemből szóltál! Jó olvasni, hogy akadnak még értelmes emberek. Azt hiszem mindent összefoglaltál, amit gondolok a kérdésről.
2017. aug. 1. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!