Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak itt nők,20-40 között, akik jó ideje hibás fogsorral élnek, és emiatt nem találnak párt?
Köszönöm a válaszokat. Ugyanakkor -bármiféle neheztelés, irigység nélkül- megkérdezném a 8 és 9 -es válaszolókat, vajon mi a meglátásuk arról, hogy az emberek legalább 80%, hogy úgy mondjam, nem igazán üt meg egy intellektuális mércét -és nem a poroszos-germán felszínes iskolaim magoltató "értékekre" gondolok-, de érzelmi intelligenciában is hagy némi kívánni valót az érettségük még 30-50 évesen is, vagy idős korban akár, sokan három diplomával -vagy épp fizikai munkásként- is csak az ostoba, több évszázados poroszos-germán iskolarendszer felszínességének felelnek meg, ugyanakkor a szép fogsorukkal, jó megjelenésükkel képmutatóan belemosolyognak egymás képébe, valamint a kevés intelligens ember képébe, sőt, az emberek nagy része aljasságban, alattomosságban nem igazán ismer határokat, ezen felül megvezetik egymást, de épp úgy birka módjára befolyásolhatóak is fentről, hatalmi szintről. Érdekes "szépség" ez...
Nos, róluk, tehát az emberek legalább 80%-áról mi a meglátásotok? Az nem undorító?
Tehát szerintetek a felszín semlegesíti a lényeget: a lelki-tudati bensőt?
Az én értékrendszerem szerint a külső csak felszín, keveset jelent, ellenben a többség undorító, bűzlő lelkétől hányingerem van nap, mint nap, és szánalmasan ostobák, sokan még 3 diplomával is, vagy legyen az munkás ember, detto. Minimum a 80%-uk.
Sokféle értékrendszer létezik, feltételezem, hogy tudomásul veszitek ti is, ezért elmondtam meglátásaimat. A ti értékrendszeretek a gyönyörű szép perzsaszőnyeg alá söpört kaki, lelki szenny.
Tudom, akadnak szép külsővel jólelkű és értelmes emberek is. Körül lehet nézni, kinél passzol mindkettő... a külsőről nem tehet a többség, de a lelki mocskáról igen... Számomra ezért érték a pozitív benső, és ezért NEM undorító a hibás külső, amennyiben nem tehet róla az illető.
Tudomásul veszem a vélemények sokféleségét. Feltételezem, ti is. :)
Arról már meg se kérdezlek titeket, mi tehet pl Nick Vujicic arról, hogy szó szerint se keze, se lába, és nem is készült számára művégtag? Viszont motivációs előadásokat tart világszerte, értelmes embernek tűnik. De ahogy kinéz, az számotokra ennyi erővel undorító. Mert nem fejlődött ki karja, keze. Születési rendellenességből.
Ahogy a fogazat is lehet alkati és az is, ha gégereflex okán nem helyezhető fel protézis egyesek számára.
Vagy pl nem egy vezető beosztású embert láttam eszméletlen szemtengelyferdüléssel, de -érdekes módon- a többséget ez nem zavarja, és a társadalmi elvárásokba se szerepel ezek szerint, ha ennyire nem kérik számom rajtuk a szem műtétet. Méghozzá gyerekek között, pedagógusként is léteznek ilyen szemű emberek... Ez nem undorító, hogy egy ilyen szemű ember néz mások, akár pici, fejlődésben levő gyerekek szemébe?
Szerintem nem tehet róla az ilyen szemű ember se. Pedig lehetne érvelni, hogy "szegény gyereket sokkolja". A kisgyermek értelmesebb, és a sokféleség iránt megértőbb, fogékonyabb, mint a legtöbb nagykorú.
Orvosokat is ismerek ilyen szemmel, de hát látjátok, lehet testi-fiziológiás akadálya is valamely testi hiba megoldásának.
Van, akinek gégereflex miatt nem helyezhető be protézis, ha van rá pénze, ha nem. De számotokra undorító, 8-as, 9-es válaszolók.
Még egyszer mondom: neheztelés és irigykedés nélkül tudomásul veszem, hogy a a tiétek is egy vélemény.
Bár azért undorítónak nevezni azt, amiről nem tehet valaki...
Ellenben szép külső alatt bűzlő lélek rejtőzik sokaknál, amit utóbbiról viszont tehet az olyan lelkű...
De vajon ti elgondolkodtok-e a dolgok mélyéről, ami a felszín alatt van, tehát a realitásról mint másfajta véleményforrásról és értékprioritásról?
Kényelmes dolog itt névtelenül "undorítózni" arra, ami talán nem is az és amiről nem tehetnek egyesek...
Viszont ami nem feltűnő, az emberi lélek, az, a többségnél már inkább undorító.
De attól még persze a tietek is egyfajta meglátás, úgy gondolom. Az én szemszögemből képmutató és torz a meglátásotok, de attól még meglátás az is. Tudom, a társadalmi elvárás is ilyen, az is torz, számos kultúrában.
Drágám, attól mert undorító és mert nem lennék ilyen emberrel, attól még lehet jó ember, és nem feltétlen utálom. Rengeteg barátom van aki csúnya, alacsony, rosszak a fogai, stb stb mégis imádom, mert imádnivaló jó ember, csak épp nem lennék vele párkapcsolatban. Ahogy te is mondtad, a szép külső nem zárja ki a szép belsőt se. És szerintem nem attól lesz valaki felszínes meg rothadó lelki szenny, vagy hogy is fogalmaztad ;) hogy igényes a külsejére is. Nem tehet róla, hát nem tehet róla sajnálom, ennyi erővel felvételizek a műszaki egyetemre, és elvárom hogy felvegyenek, mert hát én nem tehetek róla hogy a matektudásom nem elég jó hozzá (mindent megtettem érte anno igen, de nem reálos beállítottságú vagyok.. nem tehetek róla). Nem a legjobb példa, de érted. :) A kancsalság engem például akkor zavar ha észrevehető, egy olyan ismerősöm is van, akiről mindenki mondja hogy kancsal, de én pl még soha nem vettem észre (az meg hogy a kiskölyköket mi zavarja egyébként az meg végképp nem tud izgatni, nem hozzájuk igazítom az ízlésemet). A dohányosokat se szeretem, büdösek.. de az egy olyan dolog ami annyira átlagos és elterjedt hogy "muszáj" elfogadni.
De ahogy te is mondtad, többféle vélemény létezik, amit én tiszteletben is tartok. Felőlem aztán te vagy akárki válogathat csak belső alapján, én nem szólnék érte semmit, max azt hogy hát elég érdekes az ízlése. :D
Egyébként meglepő de nekem régebben csak olyan palijaim voltak akik csúnyák, pattanásosak, szemüvegesek, rosszak a fogaik, már visszataszítóan vékonyak, nem feltétlen az összes egyszerre de ezeknek a tulajdonságoknak a kombinációi. Mert én is annyira szent akartam lenni, meg hogy én csak a belsőt nézem blabla.. egy ideig működik, de ha nincs meg egy alapvető vonzalom akkor hidd el, nem lesz jó. Senki sem ébred szívesen egy patkányképű pali mellett túl sokáig. És én nem azt mondom hogy szupermodellnek kell lennie a párodnak, csak annyit hogy NEKED tetsszen. Amúgy meg kicsit pont magad ellen szónokolsz azzal hogy azt mondtad hogy a belsőn lehet változtatni, hiszen így azt lehet formálni, alakítani, szóval ha találsz egy szép embert nem olyan szép személyiséggel akkor egy kis szeretettel és odafigyeléssel akár változtathatsz is rajta. ;)
És egyébként én úgy gondolom hogy ahhoz hogy valakivel együtt legyél komolyabban, ahhoz a belső és külső jó kombinációja kell. Nem elég csak a külső. De a belső se.
Na hát úgy kb ennyi ami a témáról eszembe jutott még, de gondolom lényegtelen mert úgyis az a lényeg hogy a külsőt is nézem, szóval felszínes vagyok meg minden.. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!