Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Fiúk, nektek nem jelenten...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fiúk, nektek nem jelenten kisebbségi komplexust, ha a párotok egy nálatok jóval többet kereső, nagyon nagy cégnél lenne osztályvezető és halmozná a diplomákat és rátok alig lenne ideje?

Figyelt kérdés
Kb kétszer annyit keres a párom, 500 nettót kb. Fél éve vagyok vele. Vegyipari cégnél vezető, most is tanul, már a 3. diplomáját kezdni el, most éppen anyagmérnök msc-t tanul. Eddig volt vegyészmérnöki, majd szintén 3.5 éves gépészmérnöki diplomája (párhuzamosan!), azt mondja, hogy ez még jól jöhet. Családot nem akar majd csak 5 év múlva. 24 éves a nő.
2017. febr. 11. 09:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Elég nehezen hihető, ne haragudj. Azért nem árt némi tapasztalat szerintem ahhoz ,hogy valaki magasabb pozícióba kerüljön.... 1-2 év az még "junior", kezdő... lehet akár Phd-je is, akkor is fontos ,hogy éles helyzetben legyen megfelelő tapasztalata az illetőnek. Ez nem ide tartozik de kicsit sántít a sztori..
2017. febr. 11. 12:19
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem érdekelne, hogy mennyit keres. De karrierista nővel nem szűrném össze a levet, mert mindig fontosabb lesz neki a karrierje, mint én. Ez várható volt. Az ilyen nőknek nem igazán szoktak tartós kapcsolataik lenni, nem véletlenül.

Az meg, hogy rám alig lenne ideje, amúgy is kizáró ok lenne.

2017. febr. 11. 13:42
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
A wc papír (diploma) nem, a fizetés se igazán. De ha nincs rám ideje akkor mást kell keresni, akinek van...
2017. febr. 11. 16:36
 14/20 anonim ***** válasza:
A diploma nem WC papír. Ezt általában az mondja akinek nincs mert nem volt rá képes ,hogy megszerezze, vagy az aki olyan szakon tanult amiről már a kezdésekor tudni lehetett ,hogy sajnos nem lehet vele jól elhelyezkedni. Aki lediplomázott egy kemény szakon legyen büszke magára és a képességeire. A munkáltatónak is megfelelő biztosíték egy diploma. Jelzi a jelentkező képességeit, kitartását.
2017. febr. 11. 16:58
 15/20 anonim ***** válasza:

"A diploma nem WC papír." jó igen, a semmelweis-es pl nem wc papír mert az tényleg színvonalas (meg sok külföldi intézmény diplomája sem), csak az összes többi magyar. Jelzi a munkáltatónak (már az értelmetlenjének aki vagy nem végzett, vagy nem nyelte be a felsőoktatáshoz kapcsolódó "mi vagyunk az emberiség krémje, mi jobbak vagyunk mint a többi" oktatást(agymosást)), hogy képes volt az illető több évet magolni egy rakás túlnyomó részt haszontalan hülyeséget, így remélve hogy beleülhet a tutiba.

Ha nekem szükségem lenne embert felvenni (de nincs, mert mindent meg tudok oldani egyedül, nincs szükségem tanárra, vizsgákra hogy tanuljak), akkor finoman jelezném a diplomával villogóknak hogy ha hívja őket a szükség akkor vészhelyzetre jó lesz a papírjuk, és eléjük tolnék egy életszerű tesztfeladatot, na meg kérdeznék tőlük egyet s mást.

Ja várjunk csak! Most már sok helyen (pl IT) így is van, hiszen megtanulták, hogy a diploma semmit sem jelent...

2017. febr. 12. 13:32
 16/20 anonim ***** válasza:
Neked esetleg van diplomád? IT-ban is előny egy diploma, lehet azt mondani ,hogy az egyetem tananyaga elavult. Nem lehet mindent megtanítani ami épp aktuális, "trendi", nem is ez a lényege. Aki nem tesz le diplomát azzal nyugtatja magát ,hogy nem jó semmire, egy darab papír amit télen gyújtósnak fel lehet használni. Félreértés ne essék, nem kell mindenkinek diplomát szereznie, minden munka fontos. Nem feltétlenül kell diploma ahhoz ,hogy valaki sikeres lehessen, de bizony adott területeken ez a belépő. IT-ban dolgozom ... azért van különbség egy tanfolyamot végzett kódoló és egy főiskolát / egyetemet végzett fejlesztő között. Körbe lehet nézni ,hogy nagyobb cégeknél kik vannak magasabb pozíciókban ... legalább Bsc de szinte ugyan olyan gyakori az Msc megléte .. akad több Phd is. Konkrétan tőlem bekérték a diplomát, mnegnézték, a másolatot eltették... IT terület. Én elhiszem ,hogy neked erre nincs szükséged, de aki letette az igenis elért valamit. Látszik ,hogy tud tanulni, van akaratereje, képes fejlődni, és van megfelelő tudása van amire a munkáltató bátran alapozhat, specializálhatja.
2017. febr. 12. 18:25
 17/20 anonim ***** válasza:

Nincs, mert amikor a főiskolán láttam, hogy tényleg komolyan gondolják azt a tantervert amit még a kezdés előtt küldtek, leléptem, és elkezdtem dolgozni. Nerm csak elavult, hanem nagyrészt az IT-hez köze nem volt az oktatásnak, a célja az időhúzás és az állami támogatás begyűjtése volt. Szóval igen, a diploma azt jerlenti, hogy az arc minden nélkül bele akar ülni a tutiba.

Az meg hogy ki milyen beosztású nem mond semmit, vagyis csak azt, hogy a cégnél még mindig menő a magyarosch papírfetisizmus, és a tudás, képességek másodlagosak.

Nekem nincs szükségem rá, mert nem kérem magamtól, meg a nyáron amikor kipróbáltam egy melót akkor sem kérték, sőt afizetésem is legalább akkora volt mint a papírral tutiba vágyó társaimnak :)

2017. febr. 13. 09:35
 18/20 anonim ***** válasza:

Utána lehet keresni a neten. Sokan azt hiszik ,hogy az IT-ben lényegtelen egy diploma, de a valóság az ,hogy ezen a területen is igen kényesek rá. Nem csak Magyarországon. Nem azt mondom ,hogy enélkül lehetetlen boldogulni ,de ez sokat számít. Nem értem ezt a "beleülni a tutiba" gondolatsort. Aki lediplomázott a képességeihez illő állást szeretne gondolom. Megdolgozott érte ha komoly szakot végzett, és ez nem azt jelenti ,hogy egyből vezető l,esz az illető, ugyan úgy tapasztalatot fog szerezni, az kell, de többet fog tudni, kiterjedtebb a tudása. Sok dolog volt nekem is amivel úgy voltam ,hogy minek tanulom, sosem fog kelleni, ugyanakkor engem érdekel a kutatás, a fejlesztés, és egy adott szinten bizony visszaköszönnek témák amikről azt gondoltad ,hogy sosem látod többé. Egy kódolónak lehet ,hogy sok egyetemi tudás haszontalan. Ők nem is fognak biztonságkritikus szoftverek fejlesztésében részt venni vagy nagy rendszereket tervezni. Ahhoz szerintem egy Bsc sem elegendő. Az említett utánaolvasást meg önfejlesztést pedig az informatika területén kötelezőnek tartom.

Elnézést kérek egyébként a sok "OFF"-ért. Ezek már nem kapcsolódnak szorosan az eredeti kérdéshez.

2017. febr. 13. 20:37
 19/20 anonim ***** válasza:

A diploma nem jelent képességet, maximum a magolás képességét mutatja. Ahhoz milyen munka is illik?

Igen, igényesek néhol a diplomára ahol szerény tudással rendelkező, szemellenzős emberek döntenek, de az ilyen helyeket jobb is kerülni, mert más problémák is várhatóak.

Igen, az önfejlesztés kötelező, én is megtanultam magamban 2 új programnyelvet, meg 3D modellezni. Tehát a sokszorosát mint amit egy neves egyetemen pár hónap alatt...

És egyébként a kódolók vesznek részt a biztonságkritikus fejlesztésben, és a rendszertervezésben. Ahol nem, ott nagy gondok alakulnak ki a hozzá nem értő, csak jó papírral rendelkező megmondóember ámokfutása miatt. Láttam már pár ilyet :)

2017. febr. 14. 09:20
 20/20 A kérdező kommentje:
Nekem sok ismerősöm infotanárként, nem a 3 éves, hanem a jó régi 4 éves osztatlan főiskolai képzésben végzett a NYF-en (Most NyE). Mára mind az IT-ben vannak és jól keresnek.
2017. febr. 14. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!