Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az normális hogy ma Magyarországon egy nemesi sarj nem talál barátnőt?
Igen az, mert neveltetés ma nem "jár" hozzá. Egyébként is, szinte bárki fel tud mutatni nemesi származást itthon.
30/f
Ius primae noctis soha nem létezett. Nincs korabeli történelmi forrás, amely a létezését bizonyítaná. Későbbi találmány, valószínűleg a felvilágosodás korából, amikor a feudalizmus volt maga a démon.
Kérdező: ma Magyarországon hivatalosan nincsen nemesség: ha családod nem őrzött meg semmit, akkor ugyanolyan ember vagy, mint a többi. Feltételezem, hogy nem arisztokrata vagy... Erre nem építkezz.
"Azért valahol mégiscsak számít.A prolik mondják hogy nem."
Mi ez a nagy prolizás állandóan? (kérdezem ezt kulák felmenőkkel) Tudjátok egyáltalán mit jelent? Csak mert nem a prolik mondják azt hogy nem számít, hanem konkrtan meg szünt az a fogalom is, hogy "nemesség" nem létezik sem fogalmilag, sem a társadalmi valóságban ez a réteg.
Szóval nem csak a "proliknak" nem számit, hanem a politikai elitnbek sem. Ez nem ügy, nem téma manapság.
11es vagyok. Nemességet a családom anyai ágin Rákóczi Györgytől kapott, apai ágon pedig dédapám szerzett vitézi címet/birtokot. A vitézi föld 1/3 része van már csak meg mindebből. Különleges nevelést nem kaptam, így nem különbözök semmiben egy olyan embertől aki ezeket nem tudja felmutatni. Életem során többször meg is sérültem, elsőkézből tudom tehát, hogy a vérem vörös mint bárki másnak. Előnyöm soha nem származott belőle és hál Isten akkor még nem éltem mikor hátrány lehetett volna és a kutyát nem érdekelte eddig. :)
30/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!