Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek az ötlete volt, hogy a nők jelekkel kommunikáljanak?
Most komolyan ilyen jel beszédre sarkalják a női szennylapok meg a média a nőket, hogy nem kell beszélni, Nehogy megszólalj ismerkedésnél, elég ha hozzá érsz és akkor már levágja mi a szitu, mit érzel gondolsz , neadj isten még rajzokon is mutatva? Elég alpári, antiszociális ez a stilus forma, az ősemberek meg az indiánok kommunikáltak igy egymással jelbeszéddel, mikor még nem tudtak beszélni, lehet hogy onnan csapott fel ez az ötlet ? Jelek.. most honnan tudja az ember megitélni egy mozdulat sorból vagy egy szemforgatásból hogy az nem azért van e, mert nem tetszik neki a környezet, helyszin vagy nem tetszik neki a másik fél vagy hogy épp leakarna feküdni..?
Azt nem értem, nőknél manapság már nagy luxus elmondani mi bántja a lelkét, vagy mit szeretne nem szeretne, inkább jelekre támaszkodni amik alapján lehet 1001 oka is hogy miért csinálta. Én elképzelésemben úgy néz ki egy ilyen Randi ismerkedés: Soha nem látták még egymást, találkoznak, a Nő jeleket ad kb 2 percenként, arról hogy mit szeretne, mit érez, de persze nem feltünően, a férfi a maga természetével saját tempojával próbálkozik, eszébe nincs hogy a jeleket figyelje, inkább beszéddel kommunikálná le, de nem tudja mert nem ismeri a jelbeszédet... s a nő meg azzal jön már ő magába lejátszotta hogy hát nem érti a jeleket a férfi, meg nincs meg a kémia, át kell nézni rajta és tovább állni.. És akkor úgy nagy általánosságban mondják hogy nem értik mi kell a férfinak meg h nincs normális. De van, csak Kikell nyitni a száját és beszélgetni. és nem ezekre a hülye jelekre támaszkodni. De úgy az egész társadalmat erre nevelik, mert ez a menö.. miért, miért nem jó a rendes beszélgetéssel, mi a baj vele ? Miért nem lehet azt elmondani, hogy én máshogy gondolom?

annak, aki szerint az alázat, szerénység, szemérmesség, béketűrés és tűrés, kivárás és passzivitás erény.
társadalomnak hívják.

Igazából ez megint a nemek kódolása témakör, kinek mi a funkciója. A férfi olyan egyszerű lélek, ő vadászik, megbeszéli a csapatársakkal, mi legyen a taktika, egyszerű, gyors, és célratörő, nincs félreértés.
Ellenben a nők a gyerekekkel maradnak, anyák lesznek, és ki kell találniuk, hogy a kicsik, akik még csak sírni és gügyögni tudnak mit szeretnének, mik az igényeik. Így a nők azért gondolnak túl mindent, azért a jelekből olvasnak. És ha egy fiatal lányt útjára bocsátanak, hogy "no lyányom ideje szerencsét próbálni", akkor magából fog kiindulni, meg jobb esetben a lánybarátnőiből (mert a legtöbb lány szívesebben barátkozik lányokkal) és nem érti, hogy ami a barátnőivel, anyuval, nagyival működik az a férfi emberrel miért nem?
Én sem voltam ezzel másként! Ott voltam 20 évesen, a fiúkat legközelebb az osztályomban láttam, és ott is kimerült a kommunikáció a reggeli "szia"-ban. Fogalmam nem volt, hogy működik egy férfi. A párommal sok is volt a súrlódás az elején, mert sosem értette mit akarok. Megszoktam, hogy anyuknál sosem kellett semmit kimondanom, tudták úgy is, hogy mire vágyok. Egy rezdülésem elég volt ahhoz, hogy kitalálják mi a szitu és ez volt a barátnőkkel is. (talán a nők híres 6. érzéke is ezért van)
Aztán a párom leült velem és elmagyarázta, hogy ő a férfi, neki magas, amit én művelek, ő ennél egyszerűbb lélek, úgyhogy fogalmazzak világosan. De mára már talán túl jól is ismer, már elég csak megjegyeznem, hogy "de jó ez szandál!", és akkor jön is a válasz: "de annyi szandálod van, minek még egy?" Pedig nem is biztos, hogy meg akartam venni, csak tényleg tetszett és ennek hangot adok.
Szóval itt igazából nincs gond sem a nőkkel, sem a férfiakkal. A gond itt rugalmatlanság és az az árok ami elválasztja őket. Erre jó a szerelem, mert az nyitottá teszi embert és elfogadóbbá, és akkor fel sem tűnik neki, hogy megértőbb lett. A két nem teljesen más felépítésű, és ebből a konfliktus. Ezt úgy lehet kiküszöbölni, hogy valaki rugalmas és türelmes lesz, és áthidalja az akadályokat.

Mindenkinek megvan a maga jele, a tiéd egy nagy fityisz.
20L

Bár némiképp egyet értek a kérdezővel, de #6 válasza azt hiszem elég logikus és kielégítő a témában. Van benne valami!
De az tény, hogy a nők gyakran képtelenek érthetően kommunikálni és azt várják: gondolatolvasók legyünk, miközben nem vagyunk.
25/F

Egyszerűen csak másképp kommunikálnak a férfiak és a nők. A férfiak az egyenes, egyértelmű szavakat használják, ahol a praktikusság és a sallangmentesség a cél, nem vesztegetik az idejüket. A nők indirekt, kacifántos szavakkal (sokszor szóáradattal) és rengeteg nonverbális formákkal kommunikálnak, aminek a konfliktuskerülés a célja. Az ősi szociális viselkedési formák hagyatéka ez, mikor az ősembercsapat pár vakkantással "megbeszélte", hogyan terítik le a mamutot, míg az ősasszonyok közösen nevelték a kölyköket, és jobb híján egymással trécseltek.
A probléma abból szokott fakadni, hogy a nők szerintük egyértelmű jelbeszéddel "szólnak" a férfiaknak, illetve elvárják a gondolatolvasást, míg a férfi néz ki hülyén a fejéből, mert nem érti (biológiailag nincs erre kondicionálva), és csak pattog, hogy ugyan már Piri, szólalj meg világosan, ha valami nyomorod van.
Ha végre felfognák az emberek, hogy a férfi és a nő nem egyforma, túl lehetne ezen jutni, de amíg erőltetik a genderelméleteket, miszerint nincsenek neme, addig tovább fog élni az értetlenkedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!