Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vajon szociális fóbiám lenne?
Először csak a pasikkal kapcsolatosan tűnt fel, hogy képtelen vagyok elengedni magamat, de azóta már a barátokkal, ismerősökkel, idegenekkel is ez a helyzet, és egyre rosszabb. :S
Ha csak lehet, kerülöm a társas helyzeteket. Csak akkor megyek be az egyetemre, ha nagyon muszáj, nem nagyon találkozok meg beszélek senkivel, nem járok társaságba, bulizni egyáltalán, sőt, már a boltba is alig merek lemenni, vonatozni sem bírok, mert egyszerűen folyton szorongok, úgy érzem, hogy az összes létező ember engem figyel, hogy kibeszélnek, nevetnek rajtam, hogy biztosan szánalmasnak találnak vagy furcsának. Ha mégis emberek között kell lennem, azt nehezen viselem, mindig alig várom, hogy végre otthon lehessek egyedül.
Egy sima telefonálástól is rettenetesen szorongok, enni sem merek mások előtt.
Gyakran vannak depressziós időszakaim is, és kényszerevés, de alapvetően jól érzem így magamat, mármint otthon, nem vágyom társaságra.
Talán nem ez a legjobb kategória erre, de ha valaki érintett ez ügyben, örülnék, ha segítene, hogy most akkor mi lehet a bajom, és lehet-e ezt kezeltetni. :(
igen valószínűleg az lennél,
sajnos ismerős a helyzet :(
ne foglalkozz más ember véleményével,biztos sok rosszat kaptál az életben! :(
de hidd el van 1-2 jó ember,azokkal érdemes foglalkozni,beszélgetni a rosszakat,gonosz embereket pedig elkerülni akik ártanak,bántanak!
Sok sikert,fel a fejjel az életben!
Igen, szerintem is szociális fóbia lesz. Engem ezzel diagnosztizáltak meg agora fóbiával, és pont ilyen gondjaim meg félelmeim voltak.
Évekig jártam pszichológushoz meg pszichiáterhez is, de nem sokat segített. A szorongásgátló meg az antidepresszáns sok mellékhatása előjött nálam, azért a gyógyszereket nem forszíroztam a továbbiakban. Ennek ellenére mégis azt tanácsolom, hogy keress fel egy szakembert, neked hátha beválna.
Rá kell jönnöd, hogy mi lehet a kiváltó oka, és tenni ellene, ha olyan dologról lenne szó. Nálam az önbizalomhiány volt, de akár gyerekkori trauma is állhat a háttérben. Egy pszichológus ebben tud segíteni, hogy feldolgozd.
Ha lenne valami kérdésed, nyugodtan írj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!