Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Diplomások lenézik azokat, akik csak egy érettségivel rendelkeznek?
"Akkor kezdjük ott, hogy nagy többségben az emberek beképzeltek lesznek egy diploma megszerzésével" - max. a te ismeretségi körödben, de én nem sok ilyen embert ismerek.
Azt sem lehet feltétlemül mondani, hogy szakmunkás iskolával többre mész, mint egy diplomával, mert 1. nem mindegy, hogy milyen diplomáról beszélünk, 2. vannak szakmák, amiket diploma nélkül nem is végezhetsz (pl. orvos, pedagógus).
Biztosan van olyan is.
Én azt látom, hogy azok rátartiak, akik nehezen szerezték meg , amijük van, akár diploma, akár állás, akár pénz...
Én egyetemen tanítok, eléggé sok a diplomás, meg diplomára készülő a közelembe, de furcsa lenne, ha lenézném a többi embert a közelemben, a szomszédot, a boltost, a zöldségest, a kocsmai törzsközönség nagyobb részét, az orvosi asszisztenst.....
Teljesen normális, komoly ember mind.
Nem nézem le, csúnya dolog.
De attól is kinyílik a bicska a zsebembe ha afordítottját látom. Lásd előbbi válaszadó. Ha valaki diplomás akkor az tuti beképzelt, sokat képzel magáról, lenéz mindenkit, meg különben is csak egy papír...sok ilyet olvastam, láttam már. Ez sem jobb, csak szimplán frusztráció. Aki békében van önmagával nem azt nézi, más milyen végzettséggel rendelkezik.
Ehh, látod, Kérdező, itt is az van, mint a való életben. A nem diplomások eldöntötték, hogy a diplomások lenéznek másokat. Lásd 24-es válaszoló.
Mindenki a saját démonaival küzd, kár, hogy ezt sokan áthárítják másokra. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!