Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Társkeresésnél mennyire baj,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Társkeresésnél mennyire baj, hogy nem találtam meg a helyemet a világban?

Figyelt kérdés

26 éves férfi vagyok és gyakran érzem azt, hogy rossz helyre születtem. Igaz vannak dolgok amiket szeretek mint a kirándulást, finom ételeket, jó filmeket, sorozatokat, játékokat, de úgy érzem, hogy nem vagyok teljes.

Az a bajom, hogy nem tudok beilleszkedni társaságokban, mert nem érzem magam jól velük. Eddig több társaságban voltam mindegyik szórakozás úgy indult, hogy elképzeltem milyen jó lesz és olyan rossz volt a valóság. Több stílusú társaságban voltam. Pedig én tudok beszélgetni rendesen van egy jó barátom akivel tényleg szeretek lenni, vele tudok legjobban felszabadulni csak nagyon elfoglalt típus és barátnőjével tölti az ideje nagy részét.

A másik szakmailag se találtam meg a helyemet, mert nem voltam sohase jó tanuló, ez a borzalmas oktatási rendszer nem adta meg a lehetőséget arra, hogy fejlődjek megtaláljam a helyemet, ezért csak egy szakmát tettem le, de az se szerettem csinálni. Van munkám eltudom magamat tartani, de mégse érzem azt, hogy olyan boldog lennék

Ha ismerkedek akkor se tudok olyan érdekeseket mondani magamról, mert sokszor idegennek érzem magam ebben a világban. Vagy adjam teljesen magamat és mondjam el ezt így valakinek van aki megértene engem? És mondjam azt, hogy egy társra vágyok akit tudnék szeretni? Mert legbelül csak egy normális párkapcsolatra vágyok ahol szerethetjük egymást és akár együtt is fejlődhetnénk.

2016. febr. 27. 13:52
 1/3 anonim ***** válasza:

"26 éves férfi vagyok és gyakran érzem azt, hogy rossz helyre születtem."

Jól indul a kérdés. :D

De ne aggódj az a 700 000 magyar fiatal aki külföldön dolgozik/tanul azok is úgy érezték, hogy rossz helyre születtek. :D

2016. febr. 27. 14:02
 2/3 anonim ***** válasza:

A kérdésfeltevéssel szerintem már jó úton haladsz afelé, hogy értelmes válaszokat találj! Sőt, már magában a kérdésben is benne van a válasz: igen, addig nem lehet jól működő(!) párkapcsolatod, amíg nem találtad meg a helyedet a világban. Ergo, amíg önmagaddal nem rendezed a viszonyodat, addig esélytelen, hogy valaki mással is harmonikusan tudj létezni. Azért, mert ha te nem tudod, hogy mit akarsz saját magadtól, akkor egy másik embertől sem fogod tudni.

Ha adhatok neked tanácsot, szerintem ezeken kellene gondolkodnod:

1. Az önsajnálatnak semmi értelme. Biztos vagyok benne, hogy nem csak a társaságok tehetnek róla, ha nem tudsz beilleszkedni. Biztosan elég nyitott voltál? Biztosan kellő időt/energiát szántál a baráti kapcsolatok kiépítésére?

2. Ne okolj másokat a saját döntéseid miatt. Tudod mindenki ebben az társadalmi és oktatási rendszerben működik... Ha nem szereted a szakmádat, akkor mindent meg kell tenni azért, hogy valami olyan munkát végezz, amit szeretsz! Ez nagyon fontos, mert attól fogod magadat jól érezni, ha hasznos munkát végzel.

3. Ha unalmasnak érzed magad, akkor tegyél érdekes dolgokat. Találj magadnak értelmes elfoglaltságot, keress hobbit, sportolj, kirándulj stb. Ez mindamellett, hogy a tevékenység boldogsággal tölt el, új kapcsolatok kiépítésére is jó lehetőség.

4. Legyél cselekvő! Mindenki ebbe a világba születik, és véleményem szerint ez nem túl sok idő. Neked is van kb 50 éved hátra jó esetben! Úgyhogy addig beletenni a maximumot, amíg csak lehet. Végülis az a legfontosabb, hogy az embernek ne kelljen a tükörbe nézve szembe köpnie magát. Emberként sem, és férfiként/nőként sem.

5. Tényleg az a legjobb, ha önmagadat adod. Ismerkedésnél is. Innentől csak az a kérdés, hogy önmagad számára önmagad elég jó-e? Van-e önbizalmad? Ha nincs (és a leírás alapján szerintem nincs sok) akkor ideje tenni érte! Csak akkor leszel magabiztos, ha elég kihívás elé teszed magadat.

Szóval kösd fel a gatyád, mert a sajnálkozás és a bizonytalankodás nem szexi! Hajrá!

27/N

2016. febr. 27. 14:21
 3/3 A kérdező kommentje:

1, Tudom, hogy nincs sok értelme és próbálom a napjaimat szebbé tenni, kirándulással, főzéssel, de sokkal szívesebben tenném egy olyan lány mellett akit szeretek. Társaságban az a gondom, hogy vagy olyan társaságban voltam ahol szeretik a szórakozóhelyeket, koncerteket ahol nem tudtam magam olyan jól érezni. Vagy olyan társaságban voltam ahol a kocsma volt a szórakozásuk volt mikor órákig az italokról beszélgettek amihez hozzá se tudtam szólni. A legjobb barátomnál ilyen baj sose volt vele mindig tudok nevetgélni, hülyülgetni és a vicceimet is ő tudja legjobban megérteni, sokan nem szeretik a hülyüléseimet mert én másabb vagyok, mint egy pár ember mivel imádok grimaszolgatni, kézmozdulatokat csinálni meg néha visongatni és azt hiszik egy páran, hogy örült bolond vagyok, holott én így érzem jól magam és így vagyok felszabadult, emiatt nem is szoroluk rá a dohányzásra és nem lesz büdös a pofám és nem pazarlok el annyi pénzt. Tehát néha azt érzem, hogy az se jó, ha feszült vagyok és azt se, ha felszabadult. :D

2. Nem szoktam okolni senkit, mert tudom miket hibáztam el az életemben és tudom, hogy csinálhattam volna jól, amit tehetek az az, hogy a jelenben élek és azt teszem ami nekem jól esik és éber, meggondolt leszek.

Vannak dolgok amik miatt azért hibáztatok másokat, mert sokan velem negatív, pesszimisták voltak. Olyanokat mondtak, hogy esélyed nincs ilyen kaliberű lánynál meg erre arra nincs esélyed. Ez a tipikus paraszt magyar gondolkodás. Mit ne mondjak örülök, hogy velük már nem tartom a kapcsolatot, mert fiatalabb koromban több lelki sérülést okoztak nekem.

3. Tavaly ilyenkor edzőteremben gyúrtam másfél évig utána egyre jobban untam és már végére a pénzt is sajnáltam rá így abbahagytam. Ezért mostanában inkább futok, ritkábban itthon edzek, és kirándulok. Most a héten hétfőn és pénteken is voltam, nagyon jó érzés volt. Emellett szeretek játszani, filmeket és sorozatokat nézni, mostanában elkezdtem angolt tanulni, tervezem, hogy majd közel jövőben leteszem a középfokú nyelvvizsgát és nem rég elkezdett érdekelni a festészet.

4. Az a tervem, hogy egyszer majd elmegyek innen ebből az országból. Nem csak a pénz miatt, hanem más életszinvonalra vágyok. Addig itthon dolgozok és próbálok ismerkedni. Mostanában nagyon elkezdtem neten ismerkedni, de nem találtam olyan lányt akivel lehetett volna valami. Vagy én nem voltam szimpatikus vagy szimpatikus voltam valakinek, de nekem nem volt az. Vagy félreismertem vagy abbamaradt a beszélgetés vagy ő hagyta abba vagy én. Mikor tükörbe nézek van mikor tetszem magamnak és teli vagyok önbizalommal vagy szarabb napokon, mint kissé ma nem tudok belenézni. Ezért is várom már nagyon a tavaszt amikor melegebb az idő és többet süt a nap.

5. Jobb napokon van önbizalmam és sok mindenben magabiztos vagyok, de vannak napok mikor nem vagyok jó állapotban.

A kihívásról még annyit, hogy egy valami biztos nem fogok soha többet sulizni, max a nyelvizsgámat teszem le mert nem fogok behódolni ennek a szar oktatási rendszernek. Ha lesz gyerekem ő nem ebben a szar országban fog tanulni az hót biztos, ha tehetném valamelyik skandináv országba telepednék le és oda íratnám be a gyerekemet, mert ott jó az oktatási szinvonal, nem szorongó embereket képeznek ki, nem azt a sok szart kapja, amit itt oktatás címszóval gyártanak le.

2016. febr. 27. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!