Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok egy ilyen férfiról? *hosszú*
Random pozitív-negatív gondolatok, a teljesség igénye nélkül:
- Egyetemista, határozott jövőképe van és komoly ambíciói
- Általános, de differenciált a képe a valódi férfiasságról; alapja a régi hagyományos férfi értékek
- Elutasítja a mai/új férfi és női ideál, viselkedés, szerepek minden egyes részletét
- Határozott személyiség, mindenről megvan a véleménye; a céljai, elvei iránti elköteleződése megingathatatlan (habár a sikeressége felől néha akadnak kétségei, de ezt senkinek nem mutatja)
- Rendszeresen és keményen edz (erőemelés), foglalkozik a külsejével, az egészségével
- Szeret és tud sütni/főzni, általában mindenki meglepődik, hogy mennyire jól; a legbonyolultabb süteményreceptek sem jelentenek problémát
- Érdeklődése elsősorban(!) a politika-történelem-filozófia-emberi viselkedés területein mozog (minden ehhez kapcsolódó kisebb és mellék témakört beleértve)
- Nem keresztény, nem vallásos a hagyományos értelemben, de az utóbbi időben felfedezett magában valamit, ami egyre inkább növeli az érdeklődését a katolicizmus iránt
- Angolul-németül beszél, és még legalább 2 nyelvet el fog sajátítani
- Önfejű, saját hibájából tanul, kivétel ha olyan ember ad neki tanácsot, akiben már előzőleg is megbízott (nem hagyatkozik idegenek jó tanácsaira)
- Az elveivel, elképzeléseivel kapcsolatban iszonyatosan makacs tud lenni, egyesek szerint akár "dogmatikus" is (a valóságban az úgy valósul meg, hogy az emberség határain belül bármire képes az elvei betartása érdekében, és nem volt még példa az ezektől való eltérésre, soha életében)
- Nehezen teremt és tart fenn emberi kapcsolatokat, egyáltalán nincs, vagy csak nagyon kevés empátiával rendelkezik, alapvetően könyörtelen és törtető alak
- Kivétel ez utóbbi alól az a közösség/csoport, ami közel áll hozzá
- Nőkben elsősorban a feleséget és anyát keresi, egyáltalán nem érdekelt a modern "párkapcsolatosdiban" (így a konkrét házasság első és egyetlen céljának a gyerekek felnevelését tartja)
- Legalább 4 gyereket szeretne, és szívesen fogadna örökbe is
- A családja anyagi biztonságának biztosítása után a "felesleges pénzét" szívesen adományozná személyesen(!, nem alapítványokon keresztül) azoknak a gyerekeknek, akik szerinte megérdemlik
- Személyesen is részt venne a fiatalság nevelésében, segítésében (a saját akaratából (ingyenesen), a saját szabadidejében, a saját elvei alapján), és ennek mikéntjeiről konkrét elképzelései, tervei is vannak, amiket lehetőség szerint megvalósít (a végzettsége, foglalkozása messze nem ehhez kapcsolódik)
- Határozott, józan politikai világképe van, amit ezer és egy oldalról alá tud támasztani
- Elítéli/feleslegesnek tartja/nem tartja sokra az öncélú dolgokat (tudomány bizonyos területei, bizonyos sportok, etc.), teljesen emberközpontú ("mindennek a mértéke az ember")
- Iszonyatosan lusta, sokat kell dolgoznia az önfegyelmén, és meg is teszi ezt minden egyes nap.
Hirtelen ennyi.
Ezek között akadnak olyanok, amik egymásnak ellentmondanak. Ezek nem a felsorolás hamisságát bizonyítják, hanem az említett ember belső-ellentéteit és problémáit (lévén, 19 éves személyről van szó). :)
#10:
"beképzeltnek, arrogánsnak tűnök, akit senki nem érdekel, aki megközelíthetetlen és jéghideg, és nem értem, nem tudok rájönni, hogy mitől"
Komolyan nem? Segítek:
"Nehezen teremt és tart fenn emberi kapcsolatokat, egyáltalán nincs, vagy csak nagyon kevés empátiával rendelkezik, alapvetően könyörtelen és törtető alak"
"Határozott személyiség, mindenről megvan a véleménye; a céljai, elvei iránti elköteleződése megingathatatlan"
"az emberség határain belül bármire képes az elvei betartása érdekében, és nem volt még példa az ezektől való eltérésre, soha életében"
"minden szórakozásom tulajdonképpen így vagy úgy a személyiségem fejlődését szolgálja"
"Az önfeledtebb oldalam és a szórakozás az edzés."
"Élvezetes és kikapcsoló tud lenni számomra az is, ha valakivel érdemben vitázhatok."
"ha mindenképpen így kellene meghatároznom magam, akkor szívesebben lennék romantikus lángész-zseni diktátor"
"Az általam elképzelt párról hosszú oldalakat tudnék írni. :) Nagyon magasak lennének azok az elvárások, soha, senki nem felelne meg nekik."
"Elítéli/feleslegesnek tartja/nem tartja sokra az öncélú dolgokat"
Amúgy melléd nem inkább egy határozott, ambíciózus kemény csaj illene?
Nekem ez az egész irreálisan hat. Jó pár emberrel találkoztam, akik hasonlóan vélekedtek magukról, csak épp teljesen más volt a valóság. Nem ismerlek személyesen, szóval nem tudom eldönteni, hogy valóban ilyen vagy e, de bizonyos általad leírt dolgokban ellentmondást vélek felfedezni...
Lusta vagy, de rendszeresen és keményen edzel, továbbá nyelvet tanulsz, egyetemre jársz, stb. fentebb írt dolgok? A 2 dolog teljesen ellentmond egymásnak.
Nagyon kevés empátiával rendelkezel, de adományoznál, örökbe fogadnál, önkéntes munkát végeznél? Ezek bizony empátiára utalnak, még akkor is, ha próbálod tárgyilagossá tenni a helyzetet.
Milyen sportot találsz öncélúnak? A tudomány mely területeit?
Nekem az egész úgy tűnik, hogy túlelemzed a saját személyiséged, teljes mértékben elvagy vele foglalva. Ez 19 évesen nem gáz, sőt! De mintha átestél volna a ló túloldalára és a pozitívumaid többnek próbálnád láttatni, mint amik. Az általad felsorolt dolgok többsége rengeteg emberre ráillik, csak épp nem ebben a megfogalmazásban, hanem realistábban. Pl. a bölcsészek többsége jobbról-balról megindokol politikailag mindent pár sör után.
Nem ítéllek el, nem mondom, hogy más vagy, mint amit leírtál, de egyetem végére majd olvasd el újra az itteni jellemzésed. Meglepően sok dolgot fogsz máshogy látni, mint amit most határozottan látsz! :)
Teljesen merev vagy, kb. egy negyvenes kiképzőtisztet látok magam előtt a leírás alapján. Mindenről határozott elképzelésed van, amiből nem engedsz, mert szerinted csak így jó és helyes minden, ahogy te gondolod. Kicsit alánézve a gondolataidnak, még azt is el tudom képzelni, hogy a nőket valami alsóbb lényeknek tartod, akiknek elsődleges feladatuk, hogy kiszolgáljanak téged és gyereket szüljenek, akiket a te elveid alapján kell nevelni, inkább bele sem gondolok milyen módszerekkel. És úgy egészében kicsit el vagy telve magadtól, illetve meggyőződésed, hogy minden leírt tulajdonságod teljesen helyénvaló és a mai világhoz képest feljebbvaló.
Őszintén szólva ijesztő, hogy egy 19 éves, szinte gyerek így képzeli el saját magát, vagy ilyenné szeretne válni, én nagyon remélem, hogy puhulsz majd az évek során, a saját érdekedben.
#17:
Nem értem miért lennék merev. Sőt, igazából ezt a jelzőt sem értem (nem beképzeltségből írom, komolyan nem értem, hogy mi a "merevség"). Azért lennék merev, mert határozott vagyok és tudom mit akarok, honnan jöttem és merre tartok? És ez nem pozitív dolog? Őszintén nem értem.
Egyébként nem értelem nélkül, tíz körömmel ragaszkodok az elveimhez és a világnézetemhez. Teljesen meggyőzhető vagyok, és mind az elveim, mind a világnézetem rohamosan fejlődik, apró dolgok változnak, pontosítást kapnak, bizonyos kontextusban máshogy értelmezendőek, stb.
Tehát nem arról van szó, hogy egy előre megírt szabályt vagy szabályrendszert akarok ráhúzni az élet összes helyzetére. Az elveim nagyon is alkalmazhatóak és rugalmasak. De vannak, és határozottak.
Elismerem, ez nem feltétlen derült ki abból a néhány mondatból.
Miért tartanám a nőket alsóbbrendű lénynek? :) Azért, mert nem tartom őket férfinak? Nem akarom, hogy férfimunkát végezzenek, nem akarom, hogy férfiruhát hordjanak, nem akarom, hogy férfiként viselkedjenek? Ezért lenne az én "álomnőm" alsóbbrendű egy férfivel szemben?
Szintén elég értelmetlen elképzelés, habár valószínűleg a perspektívád nem enged látni.
A puhulást még mindig nem értem. Ha írtam volna 1-2 mondatban, hogy leiszom magam minden hétvégén, rosszul tanulok és nem is tudom mit fogok kezdeni az egyetem után, akkor elég puha lennék? Vagy elég rugalmas, laza?
Nem kötekedésből kérdezem, hanem komolyan kíváncsi vagyok, hogy hogyan definiálnátok egy "laza" embert.
///
A többi válaszból sajnos az jött le, hogy nem tudtok elszakadni a saját valóságotoktól, perspektívátoktól. Amiről én beszélek, az pedig kívül esik ezeken a határokon, így nem tudjátok helyesen értelmezni. Ezt szintén nem lealacsonyításként írtam, vagy beképzeltségből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!