Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tudnál kezdeni egy olyan nővel, akinek a havi fizetése alig nettó 100 ezer forint, de minden éven a tengerentúlra akarna menni nyaralni?
Látni akarja Machu Picchut, az összköltsége egy ilyen túrának kb. 700-800 ezer forint mindennel együtt. Látni akarja Las Vegast, ahol ugyebár pénzt is szeretne költeni. Látni akarja Riót, a Golden Gate hidat, a Rushmore-hegyet, a Szabadság-szobrot, Beverly Hillst, a Washington-emlékművet, a Niagara-vízesést, Havannát. Még csak két éve dolgozik, de gyűjti a pénzt ezekre a nyaralásokra, és a világért sem fog soha lemondani ezekről. Lakásban, autóban, tehát a jövőben biztonságot nyújtó egzisztencia megteremtésében, racionális tervekben nem gondolkodik, nem érdekli. Nem keres kimondottan jól, azaz önmaga csak nagyon hosszú idő alatt tudná előteremteni a költségekre való keretet.
Mit tennél? Támogatnád a terveit? Vagy rávezetnéd, hogy ugyan carpe diem meg minden, de egy kicsit szálljon le a fellegekből? Vagy téged is motiválna, hogy ennyire elszánt és csatlakoznál a projektjeihez?
Nekem most 3 nagy célom van, amihez pénz kell:
- saját lakás (ez most alakul, már csak a Fundamentára várok és hogy utána az eladó átadja a kulcsokat)
- utazgatás (nagy álmom egy vonatos hátizsákos nagy körút Európában, szeretném megnézni azt a kastélyt, ami Walt Disney-t megihlette, és soha nem nyaraltam még tengerpartnál), igazából utazni már utazgattam 1-1 napokra, de egyik se az a kényelmi luxusutazás volt, az én műfajom ez a hátizsákos maraton, viszonylag baráti áron, és rákaptam az ízére
- a fogaim rendbetétele altatásos fogászaton, na most ez nem csak a pénz miatt para, előbb tettem félre lakásra és utazásra, fogorvosfrászom van, gyerekkoromban tönkretették a fogzománcomat, azóta alig volt dolgom jó fogorvossal, aki jó volt, külföldre ment, kialakult egy erős garatreflex, és már félek időpontot is kérni, de néha muszáj, az SZTK felejtős, ott csak rossz tapasztalatom volt, viszont szeretném az egész fogsoromat helyrehozatni, és az altatásosban látom a megoldást, csak ez még drágább, mint a normál kezelés, és kísérő is mindenképp kell, és nem árt szabadságot is úgy időzíteni, amire nem mindig volt lehetőségem, és ha elkezdem, akkor egyszerre akarom letudni, és nem évekig mászkálni apránként
Ha amúgy fizeti a közös dolgok felét, és ha ketten megyünk, az út felét is ő fizeti, akkor rendben van.
De ha annyira spórol erre, hogy nem hajlandó a közös dolgok felét kifizetni, akkor nem jönnék össze vele/szakítanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!