Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért szorongok állandóan mindenen? Az egész életem ebből áll
A kollégám kifejlesztett egy életszemléletet, ami neki eddig bevált.
Hatásszünet... :)
Nincsenek elvárásai.
Azaz minden amit kap, annak örül. Amit ad, azt szívből kell adni, így nem sajnálod, hogy adtad akkor sem, ha nem jön össze a dolog.
Ha nincsenek elvárásaid, akkor csalódni sem fogsz.
En is ilyen voltam. Konkretan utaltam magam. Ha beleneztem a tukorbe, akkor el tudtam volna magam hanyni a latvanytol. Mindig azt neztem az utcan, hogy ki figyel, es ha figyel, akkor vajon mi gaz van rajtam, amit nez, mert hat az biztos nem lehet, hogy tetszem neki.
Pasifronton... Osszejottem valakivel, es annyira beleszerettem, hogy elkezdtem rettegni attol, hogy meg fog csalni, vagy elhagy, esetleg mindketto. Ezt az onbizalomhiany okozta, es az ok nelkuli feltekenykedesemmel meg viselkedesemmel szepen el is ertem, hogy az illeto elhagyjon. Akkor megfogadtam, hogy ilyen hibat megegyszer nem fogok elkovetni, mert tulajdonkeppen a sajat hulyesegemmel tettem tonkre a kapcsolatomat.
Sokaig szorongtam azon is, hogy nincs pasim, es nem is lesz tobbe. De rajottem, hogy ez a gorcsoles csak hatraltat. Semmi ertelme. Azota probalok orulni annak, ami van, es megtanulni boldognak lenni igy is. Nekem sem ment termeszetesen egyik pillanatrol a masikra, de ha kitarto vagy, akkor sikerulni fog. Hidd el, sokkal szebb igy az elet, probald ki! :)
Hát ez egy régi kérdés, de teljesen magamra ismertem. Furcsa hogy nők és férfiak is válaszoltak, nem gondoltam, hogy egy férfi szoronghat ennyire.
Én úgy tudom, hogy gyerekkorra vezethető vissza minden, nem kötődtél biztonságosan a szülőkhöz, azaz akkor pont nem törődtek veled, amikor kellett volna, így az önálló életedben is kötődési nehézségeid vannak. Ez együtt jár egy önbizalom hiánnyal is, félsz kötődni, nem tudod, hogy kell, mert nem volt minta, félsz egyedül lenni, félsz, szorongasz a jövőtől. Tulajdonképpen csak ezzel együtt lehet élni, megpróbálni elengedni a szorongó érzést, de mivel a probléma a múltban van, nehéz kijavítani. Talán egy nagyon jó biztató önbizalmat erősítő optimista társ mellett lehet. De hát kinek jut ilyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!