Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfi többlett lehet annak az oka hogy a nők általában kapcsolatban vannak a férfiak meg kínlódnak inkább?
Férfitöbblet valóban van - legalábbis a KSH szerint - és szerintem ez valóban számít, de az incel narratívától, hogy "egyszerű matek, hogy nem lehet csajom" a szőr is feláll a hátamon. Ennél a kép sokkal összetettebb.
Igen: egy párkereső fiatal férfinak nehéz a dolga, mert ha a 18-45 közötti fiúkat és lányokat 1:1 hozzárendeléssel párba állítjuk, akkor a nő nélkül maradt fiúkból egy Szentes méretű várost meg lehetne tölteni, ami nem kevés.
Ráadásul ha ehhez hozzávesszük, hogy a 40+-os, elvált férfiak sokkal aktívabban jönnek be a képbe, mint a 40+-os elvált anyukák, akkor még nehezebb a kép. És ott a szingli kultúra is, ami miatt nem is 1:1 a hozzárendelés a két halmaz között.
Ugyanakkor mégis az az érdekes, hogy ha megkérdeznénk a nőket, ugye micsoda kánaán van férfiból, nem biztos, hogy visszaigazolnák a sztorit. Az lehet, hogy több a f.sz, mint a p.na, mégsem hiszem, hogy itt valami reménytelen küzdelem folyna.
"Ezt egyéb társadalmi tényezők súlyosbítják, mint a női hipergámia, és így lesz a nemenkénti szinglik aránya kb. 1:1.5 hivatalosan"
Ha szerinted "hivatalos" adat az 1:1,5 szingli arány, akkor kérlek, linkeld be az állításod alátámasztásra az erre vonatkozó forrást. Köszönöm.
A hipergámia szerinted mégis hogyan befolyásolja a szinglik arányát?
"Ha szerinted "hivatalos" adat az 1:1,5 szingli arány, akkor kérlek, linkeld be az állításod alátámasztásra az erre vonatkozó forrást."
Már volt itt erről a forrasról vita, nem keresgetek semmit mert tudom hogy úgy sem veszitek komolyan ha a ksh hozza le nektek akkor sem. Örökös valóságtagadóknak nem érdemes.
Egy hivatalos adatokból összerakott szinglitérképet készítettek az erről szóló cikk volt az alapja annak amit írtam
Pontosan 1:1.49 volt a szingliarány
"nem keresgetek semmit mert tudom hogy úgy sem veszitek komolyan ha a ksh hozza le nektek akkor sem"
Egyáltalán nem kell, hogy KSH adat legyen. Bármilyen forrást belinkelhetsz, amit te mérvadónak és számodra hitelesnek tartasz, ezért hivatkoztál rá - akár magyar, akár más országban készült.
Köszönöm.
És tényleg érdekelne, hogy te milyen összefüggést látsz a hipergámia és a szinglik aránya között.
15#
Nem mintha értékelnéd, de itt van:
A népszámlálás adataiból készült 2022-ben. Persze tudom hogy felesleges volt belinkelni, hiszen a korábbi kérdéseknél bizonyára olvashattad ezeket az adatokat.
"És tényleg érdekelne, hogy te milyen összefüggést látsz a hipergámia és a szinglik aránya között."
Öhh, te nem látsz?
Nézd ha azt vesszük hogy a férfiak egy része csinálja fel az összes nőt (mint ahogy azt genetikai vizsgálatokból meg is állapították, de ezt már nem fogom neked kikeresni) és a gyerekes nőket nem veszik szinglinek (akkor sem ha azok, statisztikailag nem számolták annak őket) akkor máris megkapjuk hogy miképpen függ össze a kettő dolog.
Emellett egy sokadik szeretö szerepben vígan élő nő nem fogja magát szinglinek tartani, jó okkal. A monogámia nem olyan nyerő manapság hogy az összefüggést nem találhatnád meg a hipergámia és a szinglik aránya között!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!