Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért viselkednek így a nők/férfiak, itt és más párkeresőkön, miért lépnek le szó nélkül, annyit sem jelezve, bocsi, nem téged kereslek, nem érzik ezt bunkóságnak?
Jómagam férfiként élem meg egyre gyakrabban, tartalmas levelezés, vagy akár személyes találkozás után egyszerűen eltűnik a másik fél szó nélkül. Számomra ez nem csupán irányában kiábrándító, de az egész párkeresés tekintetében hagy rossz szájízt.
Közel sem vagyok tökéletes, ám azért nem vagyok leprás, sem Quasimodo, tolakodó, illetlen pedig végképp nem. Annyit minimumnak érzek, hogy a másik fél udvariasan elköszönjön, ne pedig felszívódjon.
52F/Bp.
Nő vagyok, általában neten ismerkedtem, mert nem vagyok bulizgatós, eljárós típus. Bőven van tapasztalatom, mert egy időben szinte az összes létező ismerkedős oldalon fent voltam (a páromat Badoon ismertem meg sok évvel ezelőtt).
Az én tapasztalatom az volt, hogy szinte kivétel nélkül, akinek elmondtam vagy leírtam őszintén, hogy nem szeretném folytatni az ismerkedést, kétfajta válasz volt:
- az egyik, aki elküldött az anyámba
- a másik, aki nekiállt kérdezősködni, hogy miért és erőtetni, hogy márpedig adjak egy esélyt egészen addig, míg már tiltás lett a vége
Olyan választ szinte soha nem kaptam, hogy oké, köszi, hogy megírtad vagy valami. Ebből adódott, hogy egy idő után azt csináltam, hogy "ne haragudj, de nem egymást keressük" és azonnal nyomtam a tiltás gombot.
Tippre azért, mert nem akarnak konfrontálódni, kerülnek minden kicsit is kellemetlen helyzetet. De ezt nemcsak párkeresésben, kb az élet minden területén.
Illetve ha megmondod valakinek hogy bocsi, nem téged kereslek, akkor általában nem az a válasz rá hogy tudomásulveszik, hanem elemzést kérnek a miértről, esetleg erőltetik hogy mégis próbáljuk meg stb. Egyszerűen nem akarnak arra időt szánni az emberek, amivel nem akarnak foglalkozni, mégha bunkónak is tartják őket emiatt.
Ne értsd félre, nem gondolom hogy ez helyes viselkedés lenne, csak leírtam a tapasztalatomat.
Én úgy gondolom, attól, hogy udvariasan elköszön, megmondja a másiknak, nem őt keresi, még nem kell a továbbiakban is beszélgetni / levelezni. Így leléphet, miután elköszönt. De így legalább megadja a tiszteletet a másiknak.
Én senkit nem bántottam meg soha, nem tolakodtam, mindig értelmes, megfontolt embernek ismerhetnek meg, mégsem tisztelnek meg annyival, hogy szintén értelmes, udvarias módon ráznak le. Ezt kifejezetten sértőnek érzem!
Úgy gondolom, aki így eltűnik, azt nagyban minősíti a stílusa. Semmivel nem jobb, mint aki nem képes elviselni kulturáltan az elutasítást.
Olyan dolog ez mint a megcsalás. Miért jó? Miért nem lehet egyszerűen megmondani a másiknak, hogy már nincs szándékodban folytatni a dolgot. Miért kell titkolózni, titokban csalni a másikat, hazudni neki stb. Ha kiderül csak rosszabb lesz, mintha egyszerűen elmondja az ember a párjának, hogy szakítani akar, van más valaki.
Az emberek 99%-a egy rohadék féreg csak azért. Gyáva és gerinctelen, képtelen felelősséget vállalni és normálisan kommunikálni, a legtöbben félnek a következményektől, félnek az őszinteségtől.
Szerintem olyan nőkkel próbálkozol, akik eleve bunkók, vagy csak olyan kereslet van irántuk, amik egekbe nyomta az egójukat. Az is lehet, hogy a beszélgetéseitek felszínesek és érdektelenek, emiatt nem érzik fontosnak a megcélzott nők az indoklást, és sajnálják az energiát az elköszönésre, vagy nem akarják átélni az erre érkező válasz-típusokat, amit az 1 -es válaszoló felvázolt.
Én IQ -ra és EQ -ra elég erősen szűröm a jelölteket, eleve csak olyannal kezdek valamit, akiről feltételezem, hogy nemet mondani is képes normálisan, és a kommunikéciómmal azt súgallom, hogy ha így alakulna, ezt is normálisan, megértően és barátságosan veszem tudomásul. Én sosem szoktam semmit erőltetni. Ha a másik félen érzem, hogy nem nyitott, gyakran már azelőtt leolvadok róla, hogy ezt explicite kifejezné. Még olyan is előfordult néha, hogy az lepte meg a nőt, milyen normálisan fogadtam a "nem" -jét, és ennek kapcsán kezdtünk tovább beszélgetni, és így mégis érdeklődni kezdett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!