Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem tudnak az emberek kommunikálni? Komolyan ez a szint?
Sziasztok!
Egy hirdetésben láttam egy alkalmazást, ahol képek nélkül lehet más emberekkel beszélgetni. Életkort kell megadnod, a nevedet és azt, hogy milyen nemű emberekkel szeretnél beszélgetni/ismerkedni (vagy nevezzük ezt bárminek)
Soha nem vonzottak az ilyen alkalmazások, mint pl a tinder. Mégpedig azért, mert itt a külsőségek alapján döntünk. (Nem, nem azért, mert rondának tartom magam és nem merem magam felvállalni, sőt, külső visszajelzések alapján jól nézek ki, igényes vagyok, ápolt, edzeni járok stb.)
Jó, a külső is kell, de nekem nem feltétlen jön be az, hogy jobbra balra húzogatunk embereket az alapján, hogy éppen milyen magas, vagy mekkora mellei és segge van..
Ez az alkalmazás viszont nem kér képet, csak egy rövid bemutatkozás kell. Így mondhatni beadtam a derekam, letöltöttem.
Tetszik az egész gondolatmenet, hogy nem egyből a külsőségek alapján kell dönteni. Ha szimpatikus valaki bemutatkozás alapján akkor jobbra, ellenkező esetben balra húzod.
A dolog szépséghibája, hogy még elég friss dologról van szó, így nem annyira népszerű.
De komolyan nem értem. Mit várnak az emberek egy "Szia, mizu?" kérdésre? Miért kezdeményez valaki így egy ismeretlen ember felé? Meg úgy alapból, miért kérdez ilyet bárki? Még akkor megértem, ha ezer éve haverok vagytok valakivel és random írsz neki egy ilyet, de első beszélgetésnek ez nagyon gáz..
Lehet nekem vannak nagy igényeim, de komolyan ez a norma? Ez az alap? Ha elém tesztek egy üres papírlapot arról is órákat eltudnék beszélni.. Nem azért, mert unalmas lennék és be nem áll a szám, hanem mert egy üres papírlapból is tudnék olyan témát felhozni, amiből megtudjuk ismerni a másikat.. (jó, meg néha azért sokat is beszélek feleslegesen.. De ez ebből a kérdésből is kiderül, mert feltehetném az egész kérdést 3 mondatba is összefoglalva.. :D )
De úgy látom, hogy ez nem menő ma, mindenki 0 energiát fektet ebbe az egészbe és várják a csodát, nem értem egyszerűen.. Miért ilyen analfabéták az emberek kommunációt tekintve? Miért félünk beszélni? Miért félünk kifejezni az érzéseinket? Miért félünk érdeklődni? Vagy lehet, hogy ez szimplán nem is félelem kérdése, hanem inkább intelligencia?
U.i.: 18-25 éves korosztályról beszélünk, nem tudom, hogy feljebb mi a helyzet, de tényleg szomorú ezt látni, hogy ennyire nem tudunk kommunikálni..
Igen, mizu meg micsi?
Fel is hagytam az ismerkedéssel
A "Szia mizu?" helyett szerinted mivel "kell" indítani konkrétan egy beszélgetést?
Azt vettem észre, hogy többen leírják, hogy ezzel ne, de azt nem, hogy konkrétan mivel igen.
#13 Jó kérdés.
Mondjuk egy ilyennel:
"Szia, olvastam a bemutatkozásodban, hogy szeretsz / szoktál (és itt kitérsz bármire, amit írt), milyen régóta csinálod ezt? vagy / Szia, olvastam a bemutatkozásodban, hogy xy helyen élsz, a közelben vannak esetleg látnivalók?
A kreativitás határtalan. Ha leírja a bemutatkozásában, hogy van egy kutyája az már megint egy téma indító ötlet.. Ha leírja mivel foglalkozik, szintén órákat lehet beszélgetni csak erről a témáról. Persze, ehhez az is kell, hogy a másuk fél ne a fenti "Szia, mizu?" értelmi szinttel megáldott ember legyen..
Tartok szívesen kiselőadást, hogy hogyan kellene kommunikálni, itt van még egy tipp:
A "Szia, mizu?" után megkérdeztem tőle is ezt (nem ugyanígy), válaszolt. Majd megkérdeztem, hogy esetleg mit szeret csinálni szabadidejében, válaszolt ismét és visszakérdezett, hogy "És te?"
Válaszoltam neki, és szándékosan nem tettem fel ismét kérdést, és ennyi választ kaptam "Az jó."
Tanulság? Aki "Szia, mizu?"-válaszolt indít, vissza se írjatok.. Na jó, nem csak ez a tanulság, hanem az, hogy próbaljunk meg úgy kérdést feltenni, amiből még duplán is tudunk témát felhozni.
Ne olyan kérdéseket tegyünk fel, amire csak 1 szavas válaszokat lehet válaszolni.
Pl.: "Szeretsz filmeket nézni?"
Erre vagy igen, vagy nem a válasz. (Persze, ha elég értelmes a társ, akkor nem igennel vagy nemmel fog válaszolni)
De mennyivel másabb az, ha így kérdezed meg: "Szeretsz filmeket nézni? Ha igen, melyik a kedvenc műfajod"? Itt már lefedtél 2 dolgot: 1. Szeret-e filmet nézni, 2.: Milyen témában. Ha itt elég értelmes lányról/fiúról van szó, akkor nem csak annyit fog írni, hogy "Igen, sci-fi.", hanem Ő is próbál kicsit több energiát belefektetni ebbe az egészbe..
Ehhez 2 ember kell. A kihallgatósdi sosem jó..
Olyannal kell indítani, hogy lássa a másik azt, hogy tényleg beszélgetni szeretnél vele..
De, egy szimpla "Szia, olvastam a bemutatkozásod és szimpatikusnak tűnsz ezek alapján, van kedved beszélgetni?" is tökéletes, utána pedig a fentebb írtak alapján érdeklődni.
Tessék, ezt most találtam ki, 2 perccel ezelőtt keltem fel (rossz szokás, azonnal a telefonhoz nyúlok sajnos ilyenkor)..
Szóval kómásan, ágyból kikelve is tudtam 2 értelmes mondatot összerakni..
U.i.: Visszaolvastam most a válaszom, és teljesen úgy tűnik, mintha több ezer lánnyal beszéltem volna már és azért osztom itt az észt.. :D A látszat csal, pont hogy ellenkezőleg..
Kedves Kérdező, köszönöm, hogy leírtad, hogy szerinted mi lenne az ideális nyitóüzenet.
Társkeresőkön találkoztam olyan profilokkal is, akiknél nem volt bemutatkozó.
Náluk match esetén úgy nyitottam, hogy:
"Szia <NÉV>, szeretnélek megismerni. Mivel foglalkozol, mit szeretsz csinálni szabadidődben?"
Legtöbbször választ se kaptam, vagy pedig egyszavasakat, de érdeklődni nem szoktak. Igényem van a megfelelő, kölcsönösen érdeklődő kommunikációra, hogy legyen mibe belekapaszkodnom témákban.
Önmagamat szeretném adni, de emellett szükségem van arra, hogy el legyek fogadva olyannak, amilyen vagyok.
TLDR: Oké, hogy a Szia Mizu helyett a bemutatkozóra "reagáljak", de akinél nincs, annál mi működik?
Nincs bemutatkozó, rendben. De gondolom kép van? Mármint, nehezen tudom elképzelni, hogy egy olyan emberrel szeretnél ismerkedni, akiről csak a nevét tudod és azt, hogy hány éves.
Ha van kép, akkor reflektálj arra. Ne feltétlen a kinézetére, semmiképp se indíts olyannal, ami a külsőségekre alapszik.
Pl, ha lányról van szó, nem éppen szimpatikus indítás egy olyan, hogy "De jó s*gged van..", de egy "Nagyon szépek a szemeid." laza bók szerintem helyén való lehet bizonyos esetekben., vagy pl.: Ha fiúról, akkor "Azta, mekkora karod van.". Jól esik az ilyen bók biztosan mindenkinek, de, ha valaki ilyennel indít, akkor biztosan tudom, hogy csak a külső érdekli., de vannak kivételek, pl: megdicséred a ruháját, megkérdezed, hogy hol vette, vagy, hogy mindig ilyen stílusban öltözködik-e, mert nagyon jól áll neki stb. "Nagyon jól áll neked ez a cipő/nyaklánc/stb, mindig ilyen stílusban öltözködsz?" Ebből szinte azonnal lesz egy téma -> öltözködés, megkérdezheted, hogy mit gondol a mai divatról, kész, bumm.
Ha esetleg olyan képet tesz ki, ahol látszik a háttér, akkor megkérdezheted azt is, hogy "Hol készült ez a kép? Nagyon tetszik a háttérben látható ......" Ebből máris tudsz témát indítani -> utazás, milyen helyeket szeretne meglátogatni, hol járt már, BÁRMI.
A Te általad írt nyitás is teljesen jó, ha ilyen kérdések után is azt látod, hogy egyszavas válaszokat ad, nem érdeklődik, na akkor kell elengedni, mert ez veszett ügy lesz, csak az egója miatt van fent társkereső appon, mert tudja, hogy jól néz ki és csak megerősítést kér. Ha a csillagokat hozod le sem fog megváltozni. Mindkét félnél van ilyen, de nőknél ez megszokottabb.
Kérdezz meg bárkit a női ismerőseid közül, aki tinderezett már valaha, hogy gyakorlatilag 1 hét alatt felszedhetne bárkit és nem is kell ehhez a felső 1%-ban tartoznod nőként, szimplán csak az a helyzet, hogy míg a nők kedvre válogathatnak, addig a férfiaknál közel sem ez a helyzet.
Nem hiszek a társkereső appokban, persze, mindig vannak kivételek és rengeteg olyan sztori van, ami jól sült el, de az esetek többségében nem ez a helyzet és csak azért van fent valaki, hogy hülyítse a másikat vagy pedig unatkozik és megerősítésre vár, hogy még jobban növelje az egyébként sem kicsi egóját. Hosszútávú kapcsolatra nem alkalmasak, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!